Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Telejatke Nikkoriin

Keskustelu osiossa 'Optiikat' , aloittajana Kimo, 28 Toukokuu 2012.

  1. Kimo

    Kimo Well-Known Member

    12 409
    1 061
    113
    Hommasin äsken itselle 180 mm ED AF 2,8  Nikkorin ,toimiiko 2x telejatke ja mikä malli käy kyseiseen lasiin.Jatkokysymyksenä että kannattaako yleensä edes harkita.Laadun lisäksi tietenkin valovoima tippuu ja tarkennus ongelmia.Ei ole ollut aiemmin edes harkinnassa.Eikä välttämätön nytkään.
     
  2. Vs: Telejatke Nikkoriin

    Vastaus toimivuuteen löytyy täältä:

    https://nikoneurope-fi.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/19026

    Eli tuon kanssa suositellaan näköjään vain TC-14/TC-14A ja TC-200/TC-201 malleja.

    Yleisesti 1.4x konvertterit pelittävät käytännössä ongelmitta jopa f/4 maksimiaukkoisten objektiivien kanssa, 1.7x kanssa alkaa tulla jo tarkennuksen kanssa ongelmia (AF:n nopeus ja osumatarkkuus kärsii), 2x konverttereista en ole isommin tykännyt (kuva muuttuu tuhnuksi ja automaattitarkennus on arpapeliä)
    Uusin TC-20 E III voi olla oikeasti parempi 2x, mutta hinta on aika sikamainen.
     
  3. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    Vs: Telejatke Nikkoriin

    Katsoit manuaalimallin kohdalta?  AF (IF ED)  näyttäisi "not usable", mikä on kumma asia.  Vai luinko PDF:n sarakkeita silmät kierossa?

    Liitteenä kuvapari AI-S 300mm IF ED f/4.5 TC-200 ja ilman.  Täysi aukko.  D90.  Etäisyys 6-7m.  (Piti kokeilla kun telen ostaja tahtoi tietää. Testing testing. =)  Valo muuttuu ja valotuskin, myös erilaiset käsittelytkin kuvaparissa, joten ei noista mitään tarkempaa johtopäätöstä kannata tehdä.  Mutta kyllä terävyys ja kontrasti on hyvä myös telejatkeella)

    TC-300 on harvinaisempi jatke jossa etuosa työntyy syvälle objektiiviin.

    Kimo voisi miettiä myös jalustapantaa sekä sitä mitä saa aikaan kroppaamalla.
     
  4. Vs: Telejatke Nikkoriin

    Telejatkeen kanssa AF:än nopeuteen vaikuttaa uskomattoman paljon se mikä runko on käytössä. Lisäksi AF:n mikrosäätö on hyvä olla rungossa, sillä TC:n kanssa esiintyy melko todennäköisesti etu-taka -tarkkuutta vaikka itse optiikka olisikin hyvin säädetty.
    Tuo TC14E on varsin käyttökelpoinen ja vaikutus kuvan skarppiuteen ja AF:n nopeuteen on maltillinen. Olen käyttänyt sitä 70-200/2.8VR1+ VR2, 300/4 AFS ja 200-400/4.sen kanssa enkä osaa moittia jälkeä suuremmin, mutta toisaalta en myöskään kuvaa koskaan sen kanssa max aukolla vaan  +2/3 -1 aukkoa himmennettynä. Kyse ei ole pelkästään kuvan laadusta, vaan liian ohuesta  syväterävyydestä ;-)
     
  5. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    Vs: Telejatke Nikkoriin

    Nämä ovat aina tapauskohtaisia.  Kuinka telejatke ja objektiivi toimivat yhteen.  Mitkä mallit optiikoista ja jopa yksilöt. (Sitten vielä se, että kun polttoväli tuplaantuu, tulee itse kuvaustapahtuma huomattavan paljon herkemmäksi perusasioille kuten  peilin tai sulkimen tärähdyksille. )
     
  6. Vs: Telejatke Nikkoriin

    Katoin siitä Excelistä enkä PDF:stä.
     
  7. Kimo

    Kimo Well-Known Member

    12 409
    1 061
    113
    Vs: Telejatke Nikkoriin

    Kiitoksia vastauksista. t Kimo