Vs: Laakafilmit näppärästi purkissa Oliskohan tässä testin paikka, ennen kuin haukutaan jobo ihan lyttyyn. Toki expert rummut on ihan parasta laakakokoon, mutta väitän kyllä ihan ok jälkeä tulevan sillä perustankin spirrelläkin.
Vs: Laakafilmit näppärästi purkissa Verkkotuubin etuja ovat ainakin seuraavat: 1) laakojen asennus helppoa - ei tarvitse työntää laakaa kovaan tuubiin, vaan pehmeä tuubi 'vedetään laakafilmin yli', 2) neste pääsee virtaamaan myös tuubin sivusta, 3) laakafilmit saa joustavuuden takia mahdutettua vaaka-asennossa tavalliseen patersoniin, mikä säästää nestettä (1 litra riittää reilusti ylikin laakojen yläreunan) ja 4) verkkotacot ovat käytännössä ilmaisia ja helposti saatavilla. Onko jälki verkkotacoilla tasaisempaa vai ei? Sitä en osaa sanoa. Mutta sen osaan sanoa, että kuminauhat eivät ole hyviä. Laakafilmit tahtovat karata kuminauhojen sisältä jos joutuu paljon/rajusti agitoimaan. Jos tästä jotain (ei liian ryppyotsaista) vertailua ruetaan yhteistuumin bygäämään, niin mä voin osallistua tolla verkkotacomenetelmällä... Ohjeita vaan kehiin!
Vs: Laakafilmit näppärästi purkissa Vaimo toi töistä (kukkakauppa) jotain tuollaisia verkkotuubeja joihin mahtuu näppärästi ainakin 9x12 laaka. Noi tulee joidenkin kuggasten suojana maailmalta. menee testaukseen tuo systeemi varmaan loppuviikosta.
Vs: Laakafilmit näppärästi purkissa Jalakanen uhkasi lähettää minulle vanhanmallisen Jobon 9x12 spiraalilla tyyliin maksa mitä jaksat tai lähetä takaisin! Mukava yllätys, kiitos vain. Pääsen sitten haukkumaan Joboa tai Jobon haukkujia "ette vain osaa".
Vs: Laakafilmit näppärästi purkissa Jobo on kokonaisuus, ei mersun vanteet tai jalopuuratti paranna ladan ominaisuuksia. Autolabin mukana toimitettu kehitepullo ei tee tasaisempaa jälkeä. Yleensä noissa diy pyörittimissä ongelmana on vauhti, yleensä kuulee että joku pyörittelee 20rpm, vaikka jobo nimenomaan suosittelee expert tankeille 50 rpm, alempaan reikään tulevien pienempien tankkien nopeus 75rpm. Vasta 30% muutos nopeuteen vaikuttaa densiteettiin mitattavasti. Mulla ei ilmene 75 kierroksen minuuttinopeuksilla kyllä minkään näköisiä epätasaisuuksia niin mv:llä kuin väreillä (pienen sarjan tankit). Lähes kaikilla prosesseilla nopeuden kasvattaminen parantaa tulosta, kompensaatio kehitysaikaan tämän mukaan (30% nopeuden nosto vastaa noin 0.03logD eroa densiteetissä, eli kymmenesosa-aukkoa kait).
Vs: Laakafilmit näppärästi purkissa Buy it now -kauppa. Vai meinaatko että kysyntä olisi niin kovaa, että hintaa korjattaisiin? Luulin että se on Paterson system 3 -järjestelmään, mutta se kolmonen tarkoittanee kolmen kinospiraalin purkkikokoa. (Lieko sellaista olemassakaan kuin Paterson System 3 - taitavat olla kaikki System 4) Pidikkeessä näyttää olevan sisimmille laaoille poikkisuuntaan lähellä filmipintaa kaksi keskipidikettä - arveluttavan lähellä. 5x4" Film Processor for Paterson 3 Reel Tank MOD PHOTOGRAPHIC Manafactured in the UK £35,25 ca. EUR 39,66
Vs: Laakafilmit näppärästi purkissa Kyseisestä pitimestä löytyy keskusteluakin: http://www.apug.org/forums/forum43/8119 ... ssing.html"]http://www.apug.org/forums/forum43/81198-anybody-using-one-these-4x5-film-processing.html Ja videota:
Vs: Laakafilmit näppärästi purkissa Minä viime viikolla tilasin kyseisen vekottimen, lähiviikkoina sitten nähdään miten toimii.
Vs: Laakafilmit näppärästi purkissa Musta toi näyttää ihan asialliselta. Kunnon laserleikattua pleksilasia, eikä mitään rimpulaa. Toki filmit on pystyssä ja kemikaalia menee vähän enemmän, mutta toisaalta saa 6 laakaa kerralla. Itse käytän vain rodinalia ja hc-110:ä suht laimeilla seoksilla, joten jos sen litran joutuu kerralla pistämään, niin mikäs siinä. Mutta jos keittäisin värikuvia ja läträisin arvokkaampien kemikaalien kanssa, niin sitten tuo litran käyttöseos menisi kyllä kipurajan yli. Tacoihin verrattuna tuon selvä etu on se, ettei laakoja tarvitse vääntää rullalle. Rullalle vääntäessä kuitenkin aina joskus (tosin hyvin harvoin) käy väistämättä niin, että emulsio murtuu...
Vs: Laakafilmit näppärästi purkissa Patersonilta löytyi myös Major, Major II, Universal III, System 4 ja Super System 4 joka näistä viimeisin painettavalla kannella.
Vs: Laakafilmit näppärästi purkissa Kerro miten toimii. Vähän ihmetyttää toi apugin päivittely tuosta kemian tarpeesta. Määrällisesti yhtä paljon vaatii 2kpl 120 rullaa eikä se kemia kuitenkaan kulu, kuin suhteessa kehitettävän pinta alaan.
Vs: Laakafilmit näppärästi purkissa Eihän C-41:stä viitti alle litraa edes sekoittaa... Ajelee siinä sitten useampia rullia tavaraa vaan kerralla...
Vs: Laakafilmit näppärästi purkissa Näinhän se varmasti on, jos kehitettävää riittää. Mutta entä tällainen satunnaiskehittelijä - meneekö kemikaalit pilalle? Miten kauan litran käyttöseos pysyy kunnossa jos sen esimerkiksi jääkaapissa säilöö haitaripullossa? Minulla ei ole mitään kokemusta asiasta... Arvokkaita nuo värikemiat ainakin on, eli pilaantumaan niitä ei kannata ostaa.
Vs: Laakafilmit näppärästi purkissa C-41 tuntuu säilyvän huomattavan pitkään. Tetenalin kitissä luvataan kestoa avatuille tiivisteille: kehite 3kk, blix 5-6kk, stab 5-6kk ja käyttöliuoksille kehite 1,5kk ja loput sen puolisen vuotta. Käytännössä käyttöliuokseksi laimennettu kehitekkin on ainakin puoli vuotta pysynyt aina kunnossa - sen vanhempia en ole käyttänyt, mutta ovatpa muut kokeilleet paljon vanhempiakin herjalla ja hyvin on toiminut. Toki värinega - etenkin jos ei ole mahdollisuutta vedostaa kuvaa vaan pitää skannata, antaa paljon anteeksi. E-6:n kanssa pitää olla tarkempi, mutta ei nekään ihan hetkessä pilalle mene. Valmistajien ajoissakin on aina se reipas turvamarginaali jottei tule turhia reklamaatioita. Mun E-6 -ohjeissa ei pikaisesti löydy mainintaa tiivisteiden kestosta, laimennettuna luvataan vain viikon säilyvyys (kyllä parin viikon ikäisellä olen diaa kehittänyt) ja kuukauden säilyvyys ilmatiiviissä tilassa.
Vs: Laakafilmit näppärästi purkissa Käytännössä alan kallistua siihen suuntaan, että värikemioiden kanssa on helpompaa vaikka miksata kaikki käyttöliuoksiksi ja jakaa ne useampaan pulloon. Tiivisteet on ongelmallisempia, ellei niitä siirrä toisiin, sopiviin pulloihin, jollaisten saatavuus voi olla vaikea. FujiHuntin Chrome 6X -E6-kitissä tämä sanotaan vihdoin suoraan (ohje, että vajaat tiivistepullot pitää siirtää pois alkuperäispulloista! Koska eihän niitä voi puristaa.) Anyway, noille yleensä valmistajat lupaa 6 viikkoa tiiviissä, ilmattomassa pullossa huoneenlämmössä. Käytännössä kuitenkin enemmän. Minulla on myös vallan hyviä kokemuksia 6 kk vanhoista käyttöliuoksista, jopa huoneenlämmössä. Tosin, osittain käyttäminen lyhentää tätä aikaa. Ehkä sille osittain käytetylle litralle voisi olettaa pari kuukautta jääkaapissa vallan turvallisesti. Enpä ole kyllä koskaan joutunut pettymään. Haitaripulloja en voisi suositella pahimmille vihollisillekaan. Limsapullot on pop.
Vs: Laakafilmit näppärästi purkissa Ehkäpä on aika siirtyä kokeilemaan myös värikehitystä kotona. Jos esim. litran c-41 kitti sekoitettuna säilyy jääkaapissa ilmattomassa pullossa sen puolikin vuotta (toki pienellä pilaantumisriskillä), niin se on jo aivan riittävä säilyvyys. Jostakin olin saanut sen mielikuvan, että värikemiat on käytettävä nopeasti pois, mutta en ole asiaan koskaan tarkemmin perehtynyt.