Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

New Yorkin iltataivas

Keskustelu osiossa 'Kuvat ja galleriat' , aloittajana MikkoHyvarinen, 30 Elokuu 2009.

  1. Jukkis71

    Jukkis71 Active Member

    Vs: New Yorkin iltataivas

     
  2. Kasimir

    Kasimir Well-Known Member

    9 673
    525
    113
    Vs: New Yorkin iltataivas

    Kaksi minuuttia jaksoin kuunnella/katsella. Siinäkin puolitoista liikaa.

    Ja jos oikein rehellinen olen, niin tuo iltataivas on aika tavallinen. Ei mitenkään sykähdytä ja ihmettelen, miksi on herättänyt näinkin paljon kommentteja ja saanut ison joukon katsojia.

    Ehkä en vain ymmärrä.

    kapa
     
  3. Vs: New Yorkin iltataivas

    Ajoin täs taannoin Varkauden läpi Liperii mennes. Varkaudes oli paperitehas keskel kaupunkii. Ei mitää muuta. Kerrassaa outo paikka.
     
  4. Frank

    Frank Active Member

    7 249
    1
    38
    Vs: New Yorkin iltataivas

    Vilkasta keskustelua valokuvan tekniikasta =). Itse kuvasta ei niinkään. Näinhän se aina menee ja kun puhetta tulee niin tulee katsojia.

    Mielestäni kuva näyttää vähän kalansilmämäiseltä (vääristymä? tai sitten se kaupunki vain on vääristyny =)), vaikka ei ilmeisesti sellaisella oo otettu. Myös jotenkin vähän laimea toi perspektiivi, hieman etäinen. Vaan pahapa tuolla ehkä on lähemmäksikään paljoa päästä, paitsi just zoomilla - jolloin kuvakulma kapenis taas... Sinänsä kiva näkymä, mutta valokuvauksellisesti kaipais vielä vähän lisää jotain. Samaa mieltä Kapan kanssa siis.
     
  5. Henna

    Henna

    510
    0
    0
    Vs: New Yorkin iltataivas

    Onpas ihana kuva! Juurikin mielenkiintoinen kellonaika ottaa kuva, liian usein näkee niitä pimeässä otettuja. Tosi mielenkiintoinen valomaailma.
     
  6. Vs: New Yorkin iltataivas

    Ei se tärähtänyt ole mutta kouluesimerkki päin persettä kalibroidusta skannerista. rae on ylhäällä horisontissa täyttä mössöä, reuna -alueillakin fiiraa niin rutosti. suunnilleen kohdallaan keskellä. itse kuvakulma on just sitä mitä saa, kun jaksaa nousta korkealle, kaunis kaupunki ! Jos jotakuta kiinnostaa, ystävämme Sokren eli Kresmir Kopick:in järjestämä Nicola Teslan näyttely on Otaniemessä, Kreso on Serbian kulttuuriattashea Suomessa ja Tesla keksi(muunmuassa)  vaihtovirran, eli valjasti Niagara Fallsin vesimassat sähköntuotantoon New Yorkia varten. Vettä riittä edelllen Niagarassa, ja siten sähköä Nykissä, joten antaa palaa vaan...
     
  7. pb76

    pb76

    777
    0
    0
    Vs: New Yorkin iltataivas

    Lentokentällä Helsinkiin :eek: Lentokoneita tuohon Malmille kyllä laskeutuu mutta lentokentän sitä en ole vielä nähnyt tekevän.
     
  8. Vs: New Yorkin iltataivas

    Eiks toi ole parsittu kokoon useemmasta kappaleesta, ja osa on pahasti tärähtäny? =)

    arvaus.

    Muuten on tavallinen kuva, mut hieno tavallinen kuva.

    -peksi
     
  9. Vs: New Yorkin iltataivas

    Toi raja kulkee suunnilleen horisontissa, mutta katson että se on samaa kuvaa, vedetty vaan vaaleammaksi ja jostakin syystä toi rakeen skarppius on kadonnut
     
  10. lunnifer

    lunnifer Member

    930
    12
    18
    Vs: New Yorkin iltataivas

    Ja miten se skanneri tähän digikuvaan liittyikään?
     
  11. Vs: New Yorkin iltataivas

    Näyttäisi Photoshopin Photomergen tulokselta. Kaarevuutta tulee helposti kun kuvaa useamman kuvan panoraaman laajiksella ja yhdistää kuvat Photomergellä. Ja Horisontin alapuolisen pehmeyden syyksi epäilen suurta ISO:a, kohinaa näyttää olevan ihan reilusti. Pienemmässä koossa siitä ei kuitenkaan ole juuri haittaa. Hämäräkuvien otto Empire State Buildingin katolta on vähän haastavaa, kun sinne ei saa viedä jalustaa, mutta kekseliäisyydellä kameran saa tuettua sopivasti.

    Mene seuraavalla kerralla kuvan keskellä näkyvään Rockefeller Centeriin, saat Downtownin suuntaan kuvatessa kuvaan myös Empire State Buildingin, joka on tämän maiseman puolesta kyllä kiva mutta kuvassa kohteena vielä parempi.
     
  12. Vs: New Yorkin iltataivas

    Oletko katsonut "täyskokoisena" eli original (7923x4168). tekeekö digi tuollaista raetta??
    taivas taitaa olla digiä mutta alapuoli on kyllä filmiä. eli montaasi kahdesta eri kuvasta, hyvin sopii yhteen pienessä koossa, ei siinä mitään.
    varsinainen filkka versus digi, ... you be the judge !
     
  13. Vs: New Yorkin iltataivas

    Flickrin tiedoistahan tuo selviää, kamerana on ollut 5D Mark II, ISO 1600, 16-35mm f2.8, jne. Taivas on taidettu pehmentää Photoshopissa.
     
  14. lunnifer

    lunnifer Member

    930
    12
    18
    Vs: New Yorkin iltataivas

    Joo, mä katoin isoa kuvaa. Näytti mulle että taivaanrannan alapuolelta on rajusti terävöitetty isolla isolla (!) kuvattu digikuva. Voi olla tietty muutakin, voin olla väärässä ja sekin sopii.
     
  15. Vs: New Yorkin iltataivas

    Oma arvaukseni on että taivas on blurrattu vain erikseen... Caussian blur tekee juuri tuon näköistä jälkeä.