Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Neuvova palaute -ketju

Keskustelu osiossa 'Kuvat ja galleriat' , aloittajana Jukkis71, 14 Helmikuu 2010.

  1. Jukkis71

    Jukkis71 Active Member

    Jotkut näyttävät saavan pahan allergian palautteesta, jossa neuvotaan, niin tehdään tästä semmoinen ketju niille, jotka eivät ole allergisia,kuten minä.
    Eli rehellinen, rakentava ja opettava palaute tervetullutta tämän ketjun kuviin.
    Avoin kaikille kuville!
    Mä aloitan.
    TJukka
     
  2. Kimo

    Kimo Well-Known Member

    12 409
    1 061
    113
    Vs: Neuvova palaute -ketju

    Vaikka kyseinen tausta on saanut joitakin lempinimiäkin tässä ajansaatossa,niin pidän kuvasta,ehkä tausta voisi olla blurrimpi.
     
  3. pleppanen

    pleppanen Active Member

    1 534
    0
    36
    Vs: Neuvova palaute -ketju

    Kasvoissa valo on vähän lättänä (makukysymys tietenkin), mutta kyllä tämä taattua hyvää Jukkis-laatua on. Ihan kivan näköinen mallikin.
     
  4. Jukkis71

    Jukkis71 Active Member

    Vs: Neuvova palaute -ketju

    Totta, otin pöljänä 50 mm aukolla 8, kuten otan aina läheltä kasvokuvat, jolloin syväterävyys on paljon pienempi kuin tässä (suurempi polttoväli, kohdel lähelmpänä).
    Tässä olisi pitänyt ottaa aukolla 3.5-5.6. Nyt oli todellakin liian pieni aukko, tajusin vasta jälkeenpäin.
    Mittaan aina ensin samamittarilla valoerot (pää-tasoitusvalo), jotenkin automaatiksi jäänyt, että aina 200 asa ja aukko 8 tavoitteena, tasoitusvalo aukko 4-5.6.
    Yritin harjoitella poseerauksia.
    TJukka
     
  5. Vs: Neuvova palaute -ketju

    Vaikuttaa todella tasaiselta ollakseen yhden, jopa kahden aukon ero ?
    Valo ei vielä muotoile mallia joten sitä vois käyttää ehkä hieman enemmän sivusta.

    Mutta käsiin ja erityisesti sormiin kannattaisi kiinnittää huomiota. Vasemman käden kämmenselkä näyttää luonnollista suuremmalta ja oikean käden sormet erottuvat turhan selvästi tumman taustan ja reiden rajapinnasta. Erityisesti tässä kohtaa käden syrjän kääntäminen kameraan päin olisi auttanut. Nämä ovat tietysti pieniä asioita koko kuvaan nähden mutta tärkeitä pienuudessaan.

    Onko sinulle tästä poseerauksesta sellaista versiota, jossa valo tulee vasemmalta sivulta ?
     
  6. Vs: Neuvova palaute -ketju

    Tästäkin vois laittaa palautetta ja neuvoja, kun ei oikein ole hanskassa tuo tekniikka. Onkohan tullut ylikehitystä tai muuta överiä ?
     
  7. Est

    Est Well-Known Member

    16 914
    1 745
    113
    Vs: Neuvova palaute -ketju

    Älä muuta mitään. Tosi hieno. Alat oppia.
     
  8. Vs: Neuvova palaute -ketju

    Kuvasta Andy- 2 - copy. jpg:

    Makee !

    Vuodelta 1978 - 80 ?
     
  9. Vs: Neuvova palaute -ketju

    Ilmeisesti vielä ennen niitä aikoja kun Andyllä oli "huippu-urheilijan kroppa vaikka on vedetty 10 vuotta heroiinia"... Hieno kuva. Rokkimeininkiä, mutta ei -kukkoilua vaan huumoria.
     
  10. Vs: Neuvova palaute -ketju

    hehe, olen yrittäny Andylle selittää että voitais ottaa uusi shotti, se varmaan pelkää että tällä kertaa pyydän kaivamaan munan kokonaan esiin, eikä ole vielä suostunu...
     
  11. Jukkis71

    Jukkis71 Active Member

    Vs: Neuvova palaute -ketju

    Vähän häiritsee tuo oikean käden kyynärvarren leikkautuminen.
    Muuten tunnelmallinen ja aito kuva.
    TJukka
     
  12. Vs: Neuvova palaute -ketju

    Lirppu ?
     
  13. kb

    kb

    2 235
    0
    0
    Vs: Neuvova palaute -ketju

    Mun mielestä se, että (dokumentaarista) kuvaa, tai sen esittämää maailmaa, ei ole pyritty kuvaajan toimesta hallitsemaan mahdollisimman hyvin, tekee siitä 'aidon'. Tarkoitan siis että tietyllä tavalla tunteella - pikemminkin kuin tarkkuudella - otetut kuvat miellyttävät allekirjoittanutta enemmän. Toki tämä vaihtelee vähän genren mukaan. Studiomuotikuvauksessa (josta en ymmärrä mitään) pitää kai tarkistaa että minnekkä nenän varjo osoittaa ja sen sellaista.

    Edit: vielä sama asia eri sanoin: huolitellusti sommitelluissa ja mitetyissä kuvissa on se ongelma, että ne näyttävät huolitellusti mietityiltä ja sommitelluilta kuvilta, eivätkä vaikkapa elämältä.
     
  14. Vs: Neuvova palaute -ketju

    Vaan onko se ongelma, koska ehkäpä niiden ei kuulukaan näyttää elämältä, vaan siltä millaisena me haluamme elämämme näyttävän. Taasen ne elämältä näyttävät kuvat harvoin näyttävät elämältä. Katsoja ei paljoa noteeraa, kun kuvassa on siisteissä arkivaatteissa astioita koneeseen laittava kotirouva, mutta sitten kuva on hieno ja elämää esittävä, kun siinä makaa kadunkulmassa joku Andy piikki käsivarressa pystyssä. Onko se sitten elämää, tiedä häntä.
     
  15. Jukkis71

    Jukkis71 Active Member

    Vs: Neuvova palaute -ketju

    Olipas loistava kommentti, ainakin siinä mielessä, että itse ajattelen pitkälle samoin.
    TJukka
     
  16. Est

    Est Well-Known Member

    16 914
    1 745
    113
    Vs: Neuvova palaute -ketju

    Minäkin melkein pyörryin kun luin tuon JRabbit'n kommentin. Harvoin täällä saa maiskutella tuollaista herkkua. Olen suorastaan kiitollinen.

    Ihan oikeata ajattelua ja mielipiteitä, elämästäkin. Täällä !
    - E
     
  17. kb

    kb

    2 235
    0
    0
    Vs: Neuvova palaute -ketju

    Vaikea on satunnaisen katsojan mielipiteistä mitään sanoa ja siksi kommentoin ja toimin vain omien ajatusten pohjalta, mutta riippumatta siitä onko kuvassa andy, piikki, kotirouva taikka joku näitten yhdistelmä, turhanpäiväisellä tarkkuudella asioiden taltioiminen ja esittäminen ei ole mieleeni sillä se yleensä tekee kuvasta hengettömämmän.
     
  18. Vs: Neuvova palaute -ketju

    Koska olen toiminut muotokuvaajana sana varsinaisessa, klassisessa merkityksessä, haluan ottaa kantaa tähän(kin) asiaan.

    Hetket, joiden vuoksi muotokuvia pääosin otetaan, liittyvät tavalla tai toisella elämän  huippuhetkiin. Minusta niillä juuri sen vuoksi on oma arvonsa - olkookin, että arvosisältö on toinen kuin vaikkapa lomakuvissa.

    Kenelle tahansa meistä iästä, uskonnosta tai politiikasta huolimatta tekee oikeasti hyvää aina silloin tällöin pukeutua hyvin ja juhlia itseään. Olemme kaikki jossain kohtaa elämäämme sen arvoisia. Vaikka kaurapuuro olisi haudutettu kuinka hyvin tahansa, kyllästyy siihenkin kuten arkipäivään. Siksi on joskus aika henkiselle sisäfileelle (tai vastaavalle kasvisherkulle).

    Nykykuvauksessa on vain teknisen osaamisen ylikorostamisen rinnalla suuntauksia, jotka tuovat esille lähinnä kuvaaja aivoituksia, osaamista ja visuaalista maailmaa. Kuitenkin kuvia ei oteta kuvaajille tai arvosteluraadeille, niitä otetaan kuvattaville.
     
  19. Vs: Neuvova palaute -ketju

    Sikäli kyllä komppaan tätä, että liian usein studiomuotokuvista tulee tylsiä juuri sen takia että vaikka valaistus ja mallin asento olisi kohdallaan, ei kuvasta välity mitään mitään muuta fiilistä kuin hieno tekninen toteutus. Kuvan pointti jää teknisen runkkauksen varjoon.

    Dokumentaarisissa kuvissa voi tietty mennä ihan yhtä yhtälailla överiksi. Kuva, jossa on piikki otsalohkossa makaava pultsari (tai kahvia keittävä mummo), kertoo toki omasta tilanteestaan, mutta sekin voi olla kuvana huono. Esimerkkinä vaikka uutiskuva tms, joka antaa lisäarvoa faktatiedolle.
     
  20. Jukkis71

    Jukkis71 Active Member

    Vs: Neuvova palaute -ketju

    Mielestäni ei ole näin.
    Kuvaus on samanlainen taito kuten mikä tahansa muukin.
    Sitä tulee harjoitella niin paljon, että se näyttää helpolta - sekä kuvaustapahtuma että lopputulos. Lopputuloksen tulee olla niin hieno, ettei tarvitse miettiä, miten se on sommiteltu, valaistu yms. 'tekninen' asia.
    Henkilökohtaisesti en ymmärrä sitä, että 'huoliteltu lopputulos' vai 'huoliteltu sommittelu' veisi kuvasta jotain olennaista 'henkeä' tai kääntäen, että jonkinmoinen rosoisuus tuo kuvaan aina sitä kaivattua sisältöä.
    Itse pidän monesta 'kuvaussuuntauksesta', eri toten hyvin tehdyistä studiokuvista.
    Kuten Tapiola sanoi, monet kuvat otetaan kuvattavia varten, ei raatia tai toisia kuvaajia. Huom! Myös epäkaupalliset muotokuvat, kuten nämä minun.
    Ei mallia toista kertaa saa kuvattavaksi, jos hän ei itse kuvista pidä.
    Monimutkainen kysymys, ymmärrän toisenkin näkökannan.
    Pännii vain tuo yleinen käsitys, että studiokuvaus olisi jotenkin helppoa.
    Ehkä olen lahjaton ja yksinkertainen, kun koen sen haasteelliseksi ja vaikeaksi.
    T Jukka