Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now

Eka MV-filmi kehitetty, pari kysymystä

Discussion in 'Filmikuvaus' started by Lauri_y, Mar 27, 2009.

  1. Jukkis71

    Jukkis71 Active Member

    Vs: Eka MV-filmi kehitetty, pari kysymystä

    Tai lämmitä lasinen koeputki ja laita se esinahan alle.
    Sitten mulukku jäähän ja lasi rikkoutuu.
    Kirveleekö?
     
  2. Vs: Eka MV-filmi kehitetty, pari kysymystä

    On täällä masokistejä.. enempi oon käyttänyt tuttuja tytteleitä, joista voi kaverilta kysyä miten on tipat ja kupat hoidettu...
     
  3. Frank

    Frank Active Member

    7,250
    1
    38
    Vs: Eka MV-filmi kehitetty, pari kysymystä

    [/QUOTE]
    Ei se ihan noin mene. Trixit ja muut ovat suosittuja stand-kehityksessä ja toimivat kyllä hyvin, rae tietysti saattaa olla rankkaa ja tätä SakkeM varmaan aiemmassa kommentissaan tarkoittikin. T-raefilmeissä rae on hienompaa, eikä sen korostaminen häiritse niitä, jotka pitävät siistimmästä jäljestä. Silti kyllä se seisotuskehitys kehittää ne perinteisenkin tekniikan filmit aivan hyvin, siis jos ei ole rakeelle allerginen.

    [QUOTE>
    Tämä oli hyvä vinkki. Tällä testillä mitattuna negani olivat selkeästi liian ohuita, eli alikehittyminen oli yksi syy vähemmän optimaaliseen lopputulokseen.[/quote][/QUOTE]
    Varmaan ihan hyvä nyrkkisääntö, mutta aika suurpiirteinen. Jos todella halutaan tarkkoja tuloksia, pitää negatiivin kontrastia tarkastella muilla tavoin, eli käytännössä vedostamalla tai skannaamalla (mutta pitää myös hallita se skannausprosessi ja tietää mitkä asiat johtuvat negatiivista ja mitkä ovat softapuolella). Makuasiakin tietysti. Densitometreistä en ala puhumaan, ne kun tuntuvat jo vähän turhan tieteelliseltä näin yleisohjeena ainakin.

    [QUOTE>
    [/QUOTE]
    Kyllä siitä analyyseja löytyy, ne vaan pitää kaivaa oikeista lähteistä, kun netissä toisaalta liikkuu hämäyksenä niin paljon huhupuheita. On helppo pikaisen testin perusteella vetää johtopäätöksiä, mutta ne saattavat olla aivan vääriä jos ei testaaja oikeasti tiedä mitä on tehnyt.

    - Lämpötilan nousu lyhentää kehitysaikaa, käyrät löytyy Rodinalin ohjeista.
    - Laimennus pidentää kehitysaikaa, vahvempi liuos Rodinalin tapauksessa poikkeuksellisesti tekee usein suurempaa klimppistä raetta, mutta se on pehmeämpää. Yleensä laimennus terävöittää raetta ja se erottuu paremmin (Rodinalilla 1+50 on suositelluin laimennussuhde, koska rae ja terävyys ovat "tasapainossa").
    - Agitoinnin lisäys lyhentää aikaa (tai samalla ajalla lisää kontrastia), vähentää reunaterävyyttä. Laiskempi agitointi tasaa kehitystä, stand-kehitys ääriesimerkkinä (kehite kuluu huippuvaloista joten ne eivät kehity "liikaa"). Samalla ajalla kehittäessä kontrastia on vähemmän.

    Monet näistä parametreista vaikuttavat samaan asiaan ja siten voivat kompensoida toisiaan.
     
  4. Vs: Eka MV-filmi kehitetty, pari kysymystä

    ja, kaikella ystävyydellä, Frank: Säie oli "eka filmi" jne...
     
  5. Vs: Eka MV-filmi kehitetty, pari kysymystä

    No joo. Mä opetan kyllä aluks ihan peruskehityksen, enkä ala kurssilaisille opettamaan peruskurssilla kehityksestä mitään muuta. Eli kaikki standit, semistandit yms. kikat jätetään alkuvaiheessa pois, ja sitten vasta jos ja kun alkaa oikeasti kiinnostamaan laadun parantaminen, niin lähdetään muuttamaan kehitystapaa normaalista johonkin suuntaan. Kyllä se on niin, että ensin pitää opetella seisomaan ennen kun aletaan twistaamaan... vai miten se oli.
     
  6. Vs: Eka MV-filmi kehitetty, pari kysymystä

    Minä ainakin tykkäsin Frankin selvityksestä, oli asiapitoista ja selkeää.