Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

kuvien kommentionti ja siitä hermostuminen

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana boubou, 11 Maaliskuu 2009.

    Vs: kuvien kommentionti ja siitä hermostuminen

    Niin että pillerit saattavat altistaa liialliselle herkistymiselle? Joo, ja jos huomenna aurinko paistaa, niin on aurinkoista. Pah, mikäs vastaus tuo oli?

    Kenen sä sanot käyttävän jotain roinaa? Miken? Vai minun? Jonkun muun?
     
  1. Mike

    Mike

    699
    0
    0
    Vs: kuvien kommentionti ja siitä hermostuminen

    Varsinaisia psykoanalyysejä. Mallia ei napannut pätkääkään ne kommentit, eikä meitsiäkään yksittäisinä kommentteina. Nyt vain satuin sitten lopullisesti kyllästymään ainaiseen marinaan, kun kuvasta ei keksitä haukuttavaa, niin sitten käydään mallin päälle. Jos olette koskaan sitä ketjua lukeneet, niin kuvien haukkumisesta tuli siinä jo itseisarvo ja silti se ketju siellä oli ja sitä päivittelin.

    Teidän pitää myös muistaa, että tämä pikku forumi ei ole mikään näyttely joka kaipaa kritiikkiä, vaan tarkoitus tuoda enemmän sisältöä Teemun proggikseen. Pakkotoiston galleriassa kuvia on avattu 2 vuoden aikana yli 15 miljoonaa kertaa, joten siellä niitä esitellään laajemmin.

    Joku puhui, ettei ole munaa antaa kuvien olla online. Ei ole joo, jos siitä dumaamisesta tulee koko homman ydin. Yhtälailla ne Pakkotoistolla vinkuu kuvista, mutta siellä nyt ei kuitenkaan mennä dissaamaan malleja ja ymmärtävät kuitenkin suurilta osin, että kuvien tuottaminen on sisältöä, joka ei mitään maksa, joten narinassakin voi aina miettiä onko se ihan tarpeellistakaan.

    Mä en ole ihan varma miten muut valokuvaajat ajattelevat kommentteja "en tykkää" "huono kuva" tai jotain off-topic lätinää, mutta minä pyrin miellyttämään valokuvilla ihmisiä. Jos en siinä onnistu, niin ei se kivaa ole. Vähän sama kuin kokki valmistaisi aterian seurueelle ja safkan puolivälissä pöydästä kuuluisi "paskan makuista, en diggaa". Voihan sitä kokkia vähän nyppiä kun ei safka kelvannut.

    En aseta kuvia siksi tänne, että kaipaisin jotain neuvoja valokuvaukseen, tai kuvakritiikkiä, koska mielipiteitä on niin monta, toisen mielestä kuva on hyvä ja toisen mielestä huono, kumpikaan ei ole oikeassa. Eikä tällä palstalla nyt ketään edes ole, joka voisi opettaa meitsiä kuvaamaan siinä mitä teen, eri asia on sitten jos alkaisin kuvaamaan jotain ruoka-annoksia, joiden kuvaamisesta ja asettelusta en tiedä hevonvittua.

    Ei meitsille ole mikään tappio tiputtaa pois kuvia tältä forumilta, mulla on kuville aivan jumalattomasti enemmän näkyvyyttä muualla, tappio on enemmän teidän, jotka piditte kuvista tai edes näitte sen ketjun olevan jollain tapaa yksi tätäkin palstaa rikastava asia.

    Ei ne meitsin kuvat kuitenkaan minnekään katoa, vaan siellä niitä kokoajan tulee Pakkikselle ja valikoidut menevät portfoliosivuni jatkoksi.

    Muistakaa aina kuitenkin, että se on ihan vitun helppo dumaa muiden duunia ja sitten lähteä kaljalle. Yhtä helppoa niiden kuvien duunaaminen ei ole.

    Ja Niepin varsin laadukkaalle kommentille voisin heittää vastineen. Kun minä aloitin kuvaamaan, niin sinä julkaisit netissä kuvia haarukasta pöydällä. Nyt kun on mennyt 4 vuotta, niin sinä kuvaat edelleen sitä haarukkaa pöydällä, mutta sulle on tullut kuitenkin dissaamiseen vaihtoehto. Voit mennä sinne lehtipisteelle ja valita niistä kolmesta lehdestä, joiden kannet olen kuvannut sen jonka kuvia alat dumaamaan ;)

    Toisinsanoen, saakaa ihmiset aikaan jotain, se on aivan sama kestääkö kritiikkiä, poistaako kuvia netistä tai onko millainen tahansa runkkari kenen tahansa mielestä, jos se tie johtaa kuvaajana eteenpäin, niin paha sitä on alkaa neuvoja jakamaan kenenkään.

    Asiaakin, jos Hankolaisia täällä on, niin olen huomenna Hangossa puoliltapäivin kuvaamassa Arnold Classicissa juuri 29 joukosta kuudenneksi sijoittunutta Norjan parhaimpiin kuuluvaa kehonrakentajaa. Saa tulla moikkaamaan, lupaan olla nolaamatta facebook kuvalla. Jos ei uskalla, niin kyykkii sitten vaikka puskassa, voi vaikka oppia jotain.

    Ja bouboun kanssa homma on bueno, meitsi heitti vain pikku källit, välillä sitä antaa takaisinkin, poskea ei viitti käännellä loputtomiin.

    Ja lisätään vielä edittinä. Voin auliisti myöntää tässä kaikille. Juu, en tykkää yhtään jos kuvista ei digata, en kestä kritiikkiä ollenkaan, en kestä edes mielipiteitä jos kuvista ei tykätä. Olen tyytyväinen vain, jos oma visioni ja kuvani miellyttää ihmisiä. Jos joku ei tykkää, niin se vituttaa meitsiä, ei voi mitään. Mutta mitä sitten, kuvaan anyways, kuvaan enemmän ja lujempaa, kuvaan niin paljon, että varmaan joku tykkää ja tulee hyvä mieli. Tulen hyvälle tuulelle, jos työni jälki saa kehuja, koska silloin onnistuin miellyttämään jotain katsojaa. Jos kuvasta ei tykätä, niin harmittaa vietävästi kun en onnistunut, vaikka niin luulin. Parempi se on jokatapauksessa kuitenkin kuvata, kuin lopettaa ja siirtyä sinne taustajoukkoon haukkumaan niitä kuvia. Tähän varmaan jokainen yhtyy, jopa ne, jotka tulevat tyytyväisiksi kun pääsevät haukkumaan, sillä ilman kuvia ei voisi dissaa mitään. Tai, vedetääs takaisin, kyllä sekin onnistuu, sillä kun poistin kuvat, niin sitten dissataan kuvaajaa, vaikka kuvia ei enää ole. Kyllä suomalainen dissattavaa keksii perkele!
     
  2. Vs: kuvien kommentionti ja siitä hermostuminen

    Noh noh. en ole ikinä kuvannut haarukkaa, enkä luultavasti tule kuvaamaankaan ;)
    Tarmemmin kun muistelen niin en ole sun kuviaskaan ikinä dumannu, mutta sinua itseäsi olen sinulla kun on huvittava piirre lähteä aina välillä karmitkaulassa ulos.
     
  3. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 421
    3 053
    113
    Vs: kuvien kommentionti ja siitä hermostuminen

    Asennetta.... :) 

    - tosin perustetta vailla.  Voisin nimetä useampiakin ammattiopinnot käyneitä, joita kannattaisi kuunnella.

    Hienostihan sinä olet oppinut ja pärjännyt, kaikki kunnioitukseni. MUTTA:  jos oikeasti haluat kehittyä siinä mitä teet, niin järkevä tapa olisi ottaa nippu printtejä ja nöyrä mieli mukaan ja mennä juttelemaan jonkun kanssa, joka todella osaa.  Opittavaa sinullakin on vielä paljon, ennekuin ollaan kansainvälisellä tasolla.  Tuolla 'kyllä minä tiedän' asenteella jäät sinäkin kuvaamaan sitä omaa haarukkaasi vuosikausiksi.

    Tosin, jos nykytaso riittää sinulle ja asiakkaillesi, niin mikäs siinä. RIP.
     
  4. Vs: kuvien kommentionti ja siitä hermostuminen

    No vittu nyt hävettää kun en heti hiffannu tuota haarukkajuttua.

    Minä kuvasin ensimmäiset haarukkani jo 70 luvulla ja toivottavasti saa tussata haarukoitteni kanssa vielä seuraavatkin 40 vuotta
     
  5. Vs: kuvien kommentionti ja siitä hermostuminen

    Tiedän tuon tunteen, mulla oli samanlainen muutama vuosi sitten. Kuvasin kaikenlaista, muutamia mainoskuviakin olin ottanut ja oli niitä päässyt ihan lehtiin ja ulkomainoksiinkin ihmisten ihailtavaksi. Mainostajatkin kehuivat ja suitsuttivat, että olet sinä poika vaan ottanut mahtavia kuvia. Sitten törmäsin tuolla keskemmällä Suomea pariinkiin valokuvaajaan ja valokuvauksen opettajaan, jotka aivan todisteet esittäen totesivat, että millä ihmeen oikeutuksella olet tuollaista pa&kaa kylvänyt ihmisten katseltavaksi.

    Musta on kyllä hienoa, että kuvaaja on kiihkeästi kuviensa ja mielipiteensä takana. Se kostomentaliteetti ja hallinnoimansa median käyttö kostonsa välineenä on se mikä pistää vastaan. Tästä on vaan niin monta surullista esimerkkiä. On Puusaa ja Hurmetta, sitten vielä näitä pienempiä tapauksia, kuten nyt tämä.

    Muita medioita vahtii jsn, mutta nämä forumit tuntuvat olevan vapaita paikkoja levittää disinformatiota aivan vapaasti. Ymmärrän hyvin, että näissä jokainen kirjoittaja vastaa itse omista kirjoituksistaan, mutta kun ollaan moderaattorin tai jopa adminin asemassa, pitää sitä mielipidettään rajoittaa.
     
  6. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 421
    3 053
    113
    Vs: kuvien kommentionti ja siitä hermostuminen

    Sitäpä minäkin osaltani toivon, edes muutaman vuoden, jos ei nyt ihan 40:kään.

    Valokuvaustakin ajattelin vielä jatkaa, muutaman vuoden.
     
  7. nokku

    nokku Active Member

    2 456
    0
    36
    Vs: kuvien kommentionti ja siitä hermostuminen

    Eikös se Mikekin edesmenneessä ketjussaan maininut kolme vuotta vanhojen kuviensa näyttävän nyt omiinkin silmiinsä aavistuksen vähemmän täydellisiltä? Jos joku nyt silloin(kin) käytti vähän ennustajanlahjojaan ja kriittiseen sävyyn arvioi ko. kuvia, niin ei kai siitä nyt karmeja tarvi ovista repiä, joka kerta? Mallin arvostelu toki eri juttu.
    Pakkisblogin osalta olis yhtenä vaihtoehtona voinut olla kommentoinnin sulkeminen, "sanajärjestyksen parantaminen asiasisältöön yhtään mitenkään koskematta" (jota itse käytän) tai reipas tutkintapyyntömenettely, niitä huutelijoita on kaiketi yleensä vain kourallinen?

    Lopuksi vielä kalseaa ja mielestäni tässä tapauksessa asiatontakin vähättelyä: Jos kuva kelpaa lehteen, niin onko se osoitus kuvan vai lehden tasosta? Kai Nieppikin nyt haarukkakuviaan sais ainakin Cutlery Weeklyn Fork Specialiin..
     
  8. Frank

    Frank Active Member

    7 249
    1
    38
    Vs: kuvien kommentionti ja siitä hermostuminen

    Voisin myös lisätä, ettei "menestyminen" ole kaikilla tässä harrastuksessa tavoitteena, siis siinä mielessä että kuviaan saisi vain johonkin lehteen ja hommasta rahaa.
     
  9. oldnick

    oldnick Member

    415
    0
    16
    Vs: kuvien kommentionti ja siitä hermostuminen

    Nii ja eihän haarukan kuvaamisessa mitään vikaa ole!
     
  10. Vs: kuvien kommentionti ja siitä hermostuminen

    Toki näin, taitaa suurin osa tämänkin forumin väestä harrastaa valokuvaamista, eikä koskaan edes suunnittele siitä rahaa saavansa. Mikä onkin hienoa, koska se on kuvaamista puhtaimmillaan. Kukaan ei sano, millainen kuvasta pitää tulla.

    Kuvaamista työkseen tekevä helposti puhuu vain oman näkemyksen mukaisesti, koska ihminen on tunnetusti kapeakatseinen.

    Kuvien kritiikin kestämisestä, pitänee vielä lainata erästä portsarikolleegaani, joka aina totesi "Jos ei hermot kestä tätä, niin pitää ryhtyä vaikka kukkakauppiaaksi."
     
  11. Vs: kuvien kommentionti ja siitä hermostuminen

    suomi: lutterismin tyyssija sekä koulutusten ja titteleiden palvonna luvattu maa.
     
  12. Vs: kuvien kommentionti ja siitä hermostuminen

    Suomi: jurojen ja sisäänpäinkääntyneiden ihmisten maa, jossa ei haluta vastaanottaa mitään uusia ajatuksia toisilta.
     
  13. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 421
    3 053
    113
    Vs: kuvien kommentionti ja siitä hermostuminen

    Hm. Melkein tuota voi odottaakin....  en nyt varsinaisesti palvo koulutusta,  mutta olen nähnyt useiden (en 'lukemattomien') ihmisten tulevan olennaisesti asiantuntevammiksi koulutuksen piirissä. Aikaa myöten.

    Ja, siksi toiseen, kyllä, palvonkin mieluummin koulutusta kuin oppimattomuutta, tyhmyyden ylistys ei ole minun juttujani.
     
  14. Vs: kuvien kommentionti ja siitä hermostuminen

    :LINKKI: lätinän sijaan.

    Haluan nähdä yhdenkin pohjoismaisen, tai edes eurooppalaisen kuvaajan, joka on kuvannut tätä lajia paremmin.
     
  15. Frank

    Frank Active Member

    7 249
    1
    38
    Vs: kuvien kommentionti ja siitä hermostuminen

    Sen lisäksi, että kuvaamisen hyvyys lienee makuasia... Kannattaa niitä neuvoja ehkä kuunnella muiltakin, kuin jotka juuri samaa asiaa tekevät. Kuuntelun jälkeen voi sitten pohtia niitä neuvoja ja sen mukaan miltä tuntuu, unohtaa tai hyödyntää.

    Ihan perinteinen esimerkki on se, ettei tarvitse itse olla elokuva-alan ammattilainen voidakseen arvioida elokuvia.
     
  16. Kasimir

    Kasimir Well-Known Member

    9 673
    525
    113
    Vs: kuvien kommentionti ja siitä hermostuminen

    Sympaattista tuollainen tosimiehen myötäloukkaantuminen. Mietipä nyt vielä kerran tuota SakkeM:n kommenttia ja vastaustasi siihen.

    kapa
     
  17. Mike

    Mike

    699
    0
    0
    Vs: kuvien kommentionti ja siitä hermostuminen

    Opittavaa on, en ole sitä koskaan kieltänyt, mutta kyllä se menee niinpäin, että minä voisin opettaa suurinpiirtein kaikkia teitä täällä kuvaamaan kehomalleja. Viimeksi kun meitsiä on opetettu, teki sitä Tipe ja hänkin antoi suuntaviivoja, ei asettanut mitään "kuvaat näin, tästä et poikkea".

    Ja otan mielellään vastaan niitä nimiä, jotka osaavat photarin, sekä valaisun, opin parhaiten kun inspiroidun huippujen töistä. Bill Simone ja Dave Hill ovat kaksi todella inspiroivaa kaveria.

    Eli SakkeM, heitätkö ystävällisesti tähän niitä nimiä, jotka voisivat meitsiä nyt opettaa tässä hommassa. Varsinkin heidän bodikuvia olisi kiva nähdä.

    Nykytaso ei todellakaan riitä meitsille, en ole koskaan niin väittänyt, pyrin kokoajan kehittymään vain paremmaksi. En ymmärrä mistä joku on edes saanut päähänsä etten pyrkisi kehittymään kokoajan, en ainakaan ole niin sanonut. Ja niinkauan kuin ulkomailta asti yksityiset asiakkaat tänne haluavat nimenomaan kuvattavakseni, niin en ainakaan lähde muuttamaan omaa suuntaani kehityksessä. Lehtiin nyt voi mennä todistetusti mitä paskaa tahansa, mutta malleja ei kyllä tule, jos laatu ei heitä miellytä.

    SakkeM, niitä nimiä siis, varsinkin huiput photoshoppigurut kiinnostavat. Ja koska tällä palstalla niitä juttujesi mukaan on, niin saa laittaa privaakin.
     
  18. Vs: kuvien kommentionti ja siitä hermostuminen

    En mä myötäloukkaantunut...miksi olisin ?

    Olen vaan nähnyt alalta satoja, jollen tuhansia kuvaajia jotka kuvaa samaa ja teoriassa pitäisi mennä edelle tässä hommassa kun on koulut ja kaikki käyty. Aika vähän niitä todellisuudessa on tullut vastaan. En ole YHTÄÄN kuvaajaa nähnyt, jonka kuvatason kehitys ois ollut noin helvetinmoisen jyrkkä käyrä ylöspäin, mitä Mikellä on ollut. Joitakin hienosti nähtyjä juttuja löytyy jo ihan alkuajan kuvistakin, mutta nyt niitä ruukkaa tulemaan ihan liukuhihnalta. On hienoa jos kaveri tekee ja menestyy siinä, mitä tykkää tehdä. Jos vetäsee ne läpät omilta silmiltä pois voi itsekin huomata sen, että jos 100% panostaa voi saada aikaan vaikka mitä. Ei ole läpipääsemättömiä rajoja, on vain esteitä joita pitää ylittää.

    Kun in real tavataan, niin ei me Miken kanssa edes viitsitä pahemmin keskustella kuvan sisällöllisistä asioista, koska näkemykset on tietyissä asioissa erit ja se on aikalailla molemmille tullut selväksi. Ei itse kehon kuvaamisessa, enemmänkin siellä jälkikäsittelyn puolella. Kalustosta rupatellaan ja Mike joskus aina hivenen neuvoo mua photarin kanssa (salaa lurjus yrittää ujuuttaa mulle rankempaa kuvankäsittelyä) mutta that's it. Ei siitä saada kuin väittely aikaiseksi, jossa ei päästä mihinkään päämäärää, johtuen jo siitä että molemmat on aika luupäisiä oman tiensä kulkijoita.

    PS. sitten vielä yksi asia, olen muuten nähnyt noita kuvia vähemmänkin käsittellyinä ja kyllä ne kelpais sellaisenaankin helvetin hienosti moneen julkaisuun, eikä taatusti häpeäisi yhtään niitä muita kuvia siinä painoksessa missä olisivat.
     
  19. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Vs: kuvien kommentionti ja siitä hermostuminen

    Minulle sattui tässä, oliko se toissapäivänä, että aranevan kuvaa kommentoidessani totesin sen olevan ongelmallinen kun tummiin pukeutunut nainen seisoo tummahkoa taustaa vasten. Lisäksi huomautin, että kuvan alosassa olevat vähemmän kauniit ostoskassit voisi ehkä rajata pois.

    Jos nyt ajatellaan tätä kritiikkiä bodarikuvauksen näkökulmasta, niin kyse oli ehdottomasti mallin kohtuuttomasta arvostelusta. Kysynkin tässä, oliko kritiikkini malliin suuntautunutta? Musersinko sanoillani kuvaajan sekä kadulla näyteikkunaa katselleen naisen ihmisarvoa?

    En tiedä miten on, mutta onneksi araneva ei vaikuta mieheltä joka vetää minua turpiin kun tästä lähden iltakävelylle ;-)