Hommasitko tuon paahtimen tuolta Espressivolta vai miten paahdat papusi? Himottaisi kyllä tuo paahdin vielä tilata, ehkä sitten myöhemmin. Kuinka paljon muuten vaikuttaa makuun tuo itse paahtaminen, onko shotit paljonkin paremman makuisia jos vertaa valmiiksi paahdettuihin. Tietäisipähän ainakin että saa ainakin tuoretta kahvia. Mistä muuten saisi pienempiä paketteja papuja ettei tarvitsisi aina koko kilon pakettia ostaa maistettavaksi, tuosta kuitenkin tekee eräänkin kerran essot.
Hä? Juhlamokka on hiton helppoo. Laitat purut filtteriin, vettä masiinaan ja katkaisimesta päälle. Puolen tunnin päästä on kahvia. Hopla! ... Tartte keekoilla minkään shottien ja paahtojen ja pressojen ja essojen kanssa.
Niinpä. Ja mitäs sitä 'keekoilemaan' järkkäreillä, objektiiveilla ja fotareillapotareilla, kun Lidlin digipokkarillakin voi kuvata.
Aiheesta ja sen vierestä. Aluksi siitä kuka tekee ja mitä (kärjistän vapaasti joten pilke lukijan silmäkulmaan): Ensinnäkin naista ei parane päästää keittiöön, paitsi tiskaamaan. Myös perunoiden ja muiden vihannesten/juuresten yms. pesua, kuorintaa ja pilkontaa harvemmin onnistuvat tunaroimaan (tämäkin tietyllä varauksella.) (Jostain kumman syystä minulla ei ole naista asumassa kanssani, joten piti hommata tiskikone.) Nautin hyvän ruoan syömisestä ja laittamisesta. Parhaimmillaan hyvä ruoka nautitaan erinomaisessa seurassa (ja tämä vaihe ei tarkoita välttämättä mitään äijäporukkaa lätkä/futismatsin ääressä) Mitä syön: Harvemmin teen mitään puhtaasti kasviksista. Yleensä on kalaa (lohi menetelee, hauesta saa maksimissaan lihapullia, ahven, siika ja kuha ovat hyviä kaloja), kanaa (ei koipireisipaloja niistä sain jo kakarana tarpeekseni) tai jotain punaista lihaa. Jos haluan jotain nopeaa ja halpaa pyöräytän jauhelihakastikkeen (jauhelihaa, voita, kermaa, kasviksia, sipulia, sieniä (_ei_ mitään herkkusieniä), valkosipulia) ja sille esim. makaronia kaveriksi. Tuorepastat on pop ja kolme hyvän ruoan perusainesta on voi, kerma ja valkosipuli. Kerman ei tarvitse olla sitä 80% rasvaa tököttiä ja voi sekä valkosipuli on mausteita ei ruoka-aineita, jos maitotuotteet ei sovellu on esim. benevivan(?) Kaurakerma varsin oiva korvike, ei sisällä maitotuotteita ja eroa ei juuri huomaa. Yleensä kaikki missä lukee kevyt on teeskentelyä, ääripäiden väliltä löytyy se kultainen keskitie. Hieman ruoasta riippuen Oliiviöljyä tulee käytettyä jonkin verran (eikä mitään halpistököttejä vaan sitä oikeaa kylmäpuristettua tavaraa.) Salaatit on hyviä, mutta niidenkin kanssa olen ronkeli. Torit ovat oivia paikkoja hakea tuoreet ainekset ja siellä oppii nopeasti mitä tuottajia kannattaa suosia ja mitä ei. Keittoja teen paljonkin ja olen täysin eri mieltä siitä, ettei keitoista lähtisi nälkä. Ne jotka sellaista väittävät eivät vain tiedä mistä puhuvat. En voisi ikinä kuvitella eläväni ihmisen kanssa joka ei osaa/opi arvostamaan hyvää ruokaa ja niitä yhteisiä ruokailuhetkiä. Ne on niitä asioita Joista on varaa nauttia opiskelijankin budjetilla, kun katsoo mitä ostaa ja mistä ja viitsii nähdä hieman vaivaa sen nautintonsa eteen. Omat ruokailutottumukset menevät hyvin kausiluonteisesti. Nautin vuodenaikojen mukaan tuoreista ja laadukkaista kotimaisista raaka-aineista. Eikä ainakaan omalla kohdallani grillaaminen tarkoita pelkästään piffejä ja putkipihvejä. Vartaisiin saa ympättyä lähes mitä tahansa ja esim. tomaatit ja tuoreet sipulit ovat aivan mahtavia grillattuina.
Joo, Espressivolta hommattu Hearthware Precision. Itse paahtamalla ja sekoittamalla aujeaa ihan uusi ulottuvuus sen parhaan kahvin etsimiseen. Ei ole kovin vaikeaa saada hyvää kahvia aikaiseksi, mutta parantamisen varaa on aina. Papuja saa Espressivolta ihan minkä kokoisina erinä vaan. Puolen kilon pussi on sopiva kokeiluun, pienempi loppuu kesken ennen kuin pääsee jyvälle. Hyviksi havaitsemiaan laatuja voi kyllä ottaa isommankin satsin, raakakahvi säilyy erittäin hyvin.
Mein perheessä on tilattu jo monta vuotta kaffet Segafredon nettikaupasta semmosina parinkymmenen kilon erinä. Ihan hyvin ne säilyy vakuumissa, etenkin kun neljä henkeä juo ainoana kahvinaan espressoa (muuta en juo, ellei pakko ole kohteliaisuussyistä..). Hintaa tulee kuluineen joku 10e/kg.. Omat kaffeni keitän Bialetti Moka Expressillä, joskin välillä sorrun ottamaan shotin automaattikeittimestä (myllyllinen joku...whatever AEG tms..).
Seis seis seis!!! Alkaa olla liian kahvipainotteinen ruoka-aineympyrä. Liiasta kahvista tulee ripuli. Syökää ihmiset välillä jotain! Mun ruoka-aineympyrä tuottaa just uunissa kunnon tuhtia kinkkukiusausta pari vuoan verran. Nami Nami. Oonkin meidän perheen soppamies ja kokkisota. Laitanko tänne maistiaisia?
Anna tulla vaan! Olen kaikkiruokainen. Meillä paistellaan juuri kanan rintafilettä panulla, riisit kiehuu ja kohta pitää mennä tekemään kermakastike koko systeemin päälle. Fileet on laskettu siten, että riittää evääksi kun lähden yövuoroon. Tarkempia reseptejä voi yrittää tilata yv:nä!
Eikös se Johanssonin kidutus tehdä jostain kalasta? Oisko ollu lohi? Kala ei kuulu mun ruoka-aineympyrään. Ei osaa selittää. Muori sano, että jo vauvanruoka-asteella syljin kaikki kalaruoat kattoon asti, meni tapetit ja tunnelma. Nykyään pystyn syömään jotain hyvin savustettua lohta ihan pikkasen, mutta kyllä se siihen jää. Kala ei vaan mee mahaan asti saati pysy siellä sekuntia pidempään. Maku ei vaan kertakaikkiaan miellytä.
Juu, janssoniin kuuluu kalaa, oliko jotain silliä tai peräti anjovista. Ihan syötävää, mutta kyllä kalaruokia on parempiakin. Paistettu ahvena tai kuha, matikkasoppa jne jne. Kalat on jees, mutta kala-allergikon kanssa elävänä ymmärrän hyvin jos joku ei niitä syö. Makuja on monia. Onneksi tytär tuntuu tykkäävään kalasta, eli ei tarvitse kokata fisuja ihan vaan itselleni, ja kunhan tyttö hieman tuosta kasvaa, lähdemme ostamaan likalle oman virvelin. Tässä onkin sitten varoituksen paikka, parin vuoden kuluttua foorumi hukkuu karmeisiin perhealbumiräpsyihin joissa isin pikku päiväsäde on jollakin pohjoisen purolla uuden virvelinsä kanssa...
Tulikin tästä mieleen, että työmaaruokalassa kaiken pitää olla myös enklanniksi (kaksikielinen firma) niin keittiöntädit oli miettineet päänsä puhki ruokien käännnöksiä. Ruokalista näytti kutakuinkin tältä: Pyttipannu The pyttipannu Janssoninkiusaus The janssoninkiusaus Leivitetty kirjolohileike Breaded salmon-cut oli siinä firman natiiveilla englannin puhujilla pokassa pitelemistä kun tämän näkivät...
betalalåda voi hyvä luoja että taas nauroin ...tosi herkku toi käännös. On pakko hakkaa toi graniittiin
Kehittelin tossa loman aikana uuden dieetin. Paino putosi OLUELLA JA MAKKARALLA!!! Täytyy varmaan kirjoittaa aiheesta kirja... "Suomalaisen miehen laihdutusopas: Oluella ja makkaralla hoikaksi" HUOM! -ennakkotilauksia otetaan vastaan..
Lääkärin totamus kun kysyttiin montako kupillista kahvia voi päivän aikana juoda, ettei ole mitään vaara terveydelle ? Vastaus 15 kupillista jos juo enemmän käy kuulemma terveyden päälle ! Tässä lääkärin mukaan tietoooo kahvinjuojille!!!