Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Suuri kissakeskustelu

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana Annuska, 11 Elokuu 2005.

    Tämä nyt on ehkä ennemminkin persoonallisuustekijä, ei niinkään taustasta johtuva juttu. Mutta minusta juuri nämä ei-niin-välkyt kissat voivat olla hyvinkin hauskoja ja saada aikaan makoisat naurut. Tällainen on mm. veljeni maatiainen, joka on aivan valloittava persoona juuri tietynlaisen vähä-älyisyytensä takia :D
     
  1. emerik

    emerik Well-Known Member

    5 870
    51
    48
    Persoonallisuus se monesti tekeekin joistakin kissoista tai hauvoista mielettömän että eihän sitä voi muuta kuin hymyillä. Ehkäpä sen takia on vaikea vetää jotain kissa vs koira tappelua. Hyvä osoitus että mitä persoonallisuus ja sielu merkitsee loppujen lopuksi tässä aineellisessa hysteerisessä yhteiskunnassa. :)
     
  2. YpyCL9V

    YpyCL9V Member

    594
    2
    18
  3. Ei millään pahalla, toverit kameralaukkulaiset, mutta minulla on ikävä valokuva nettiä. Ovathan kissat ja koirat varmaan sööttejä, jos niistä pitää, mutta...... mitä tekemistä niillä on, edes kaukaisesti, valokuvan kanssa?

    Jos joku sanoo, että kohteina, niin eipä sellaista asiaa taida ollakkaan, joka ei sitä olisi. Toivottavasti tämä tästä syksyä kohden piristyy, mutta kun aktiiviset ketjut täällä käsittelevät dokaamista, kissoja, v**tusta eri asioiden suhteen jne. niin eipä tätä kohta valokuva aiheiseksi foorumiksi voi kutsua, vai voiko? Tarkoitus oli kai tehdä täysin vapaa valokuva-aiheinen foorumi?

    Yhä harvemmin vain huomaan tätä foorumia vilkuilevani, kun ei kissat ja ördäys kiinnosta. Jos mennään enää piiruakaan vapaan keskustelufoorumin suuntaan, niin eipä tänne kai enää ole tarvetta katsella. Niitä vapaa-aiheisia pölinäbokseja taitaa on maailmalla ihan riittävästi ilman tätäkin?

    No tulipa avauduttua, mutta tältä nyt taas tuntui tarjontaa katsastaessani ties monettako kertaa viikon aikana.
     
  4. Kissakuvia ei saa edes moittia.
     
  5. YpyCL9V

    YpyCL9V Member

    594
    2
    18
  6. emerik

    emerik Well-Known Member

    5 870
    51
    48
    Kinrosai, olen monesti todennut että jokainen voi vaikuttaa foorumin sisältöön ja suuntaan. Valokuva.netistä siirtynyt porukka voi ja pystyy myös luomaan itseään kiinnostavia juttuja kun vain kirjoittaapi. Ja tämä koskee muitakin kuvaajia eli kirjoittamalla mieleisiään aiheita niin eiköhän niihin tule saman henkiset keskustelemaan. Minusta on julmetun ärsyttävää koettaa tarjota valmiina kaikkea jos ei itse siitä aiheesta tiedä mitään kuten vaikkapa filmikuvaus.

    Myös sen verran avaudun vielä että minua ei yhtään kiinnosta surkuttelijat tai valittajat jotka valittavat foorumin tasosta tai mitä tämä edustaa. Kaikilla on oikeus täällä sanoa sanottavansa. Hyvän maun rajoissa on hyvä liikkua ja ilman toisia loukkaamatta. Jos joitakin kiinnostaa olla valittava ämmä niin olkoot.

    Kissakeskustelu on sallittu ja hyvä topic. Jos jotku aihepiirit ei kiinnosta kuten ei minuakaan kiinnosta tuo juopottelu topic mutta en minä sitä edes luekkaan. Se olkoon heidän juttunsa.

    Sitten hiukan tähän kissakeskusteluun. Koirissa myös vaikuttaa tai voi hyvin vaikuttaa paljon se että pitää olla rodun mukainen myöskin ulkoiset seikat hyvin voimakkaasti. Koirissahan on aika iso haitari ulkoiseltaan olemukseltaan olevia koiria. Tiibetin spanieli kautta Tanskan doggi. Tuo on jossittelua sitten.
     
  7. Meillä on 2 maatiaiskissaa, itse en sillon kun kissat tuli taloon pitänyt yhtään kissoista (koska minulla niitä koskaan ei ole ollut, vaan koiria).

    Kummasti on mieli muuttunut tässä muutaman vuoden aikana, kissat on kohtuu hauskoja ja todella persoonallisia

    Meen Sirpa ja Tuho ( oivalliset nimet, eikö ? ;) ) keksivät ihan päättömiä asioita vaikka ovatkin "tyhmiä" maatiais kissoja. Esim joku Wc pöntön veden lirinä voi viihdyttää kissoja tunnista toiseen.. taikka lavuaarissa valuva vesi jonka tarkoituksellä jättää päälle niitä varten.

    Ja tuota kautta niistä saa hyviä kuvaus kohteitakin :)

    Ei liity mihinkään aiheeseen paitsi kissoihin.. kuhan kirjottelin.


    Meen Sirpa
     
  8. YpyCL9V

    YpyCL9V Member

    594
    2
    18
  9. Kerran olemme näyttelytasoista kissaamme näyttelyssä käyttäneet ja silloin kissamme arvostellut tuomari oli ranskalainen :) Yleensäkin näyttelyihin pyritään saamaan (joskus paremmalla, joskus huonommalla menestyksellä) mahdollisimman uusia naamoja tuomaristoon, joten tuomaristossa on yleensä enemmän ulkomaisia kuin suomalaisia tuomareita. Ei ole mitään järkeä kierrättää samoja tuomareita näyttelystä toiseen, koska kissanomistajien tavoitteena on saada mahdollisimman monen eri tuomarin näkemys siitä, miten hyvä kissa on rotustandardeihin verrattuna.

    Mutta on totta, että myös kissoilla etenkin rakenne sekä myös väri ovat tärkeitä määriteltäessä, myydäänkö pentu pelkästään lemmikkitasoisena vai onko sillä edellytyksiä näyttely- tai jopa siitostasoon. En koiramaailmaa hirveästi tunne, mutta luultavasti samat käytännöt ja säännöt pätevät molempiin, sekä rotukissoihin että -koiriin.
     
  10. Minä en kirjoituksellani tarkoittanut, että maatiaiset olisivat tyhmiä. Olen pahoillani, jos sait sellaisen käsityksen. Kyllä niitä tyhmiä löytyy rotukissoistakin :) Samoin on maatiaisissakin fiksuja kissoja. Samoin meistä ihmisistäkin löytyy sekä tyhmiä että fiksuja. On siis yksilöllisyystekijä.
     
  11. ;-D
     
  12. Muutaman näytelyn nähtyään ei voi kuin ihmetellä sitä touhua, mutta suurin osa harrastuksista vaikuttaa älyttömältä ulkoapäin katsottuna. Ei joku keihäänheittokaan vaikuta ihan järjissään olevan hommalta.
     
  13. Teemu Laine

    Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

    4 721
    122
    63
    Tarkoituksena oli tehdä foorumi, jolla voi keskustella myös muista asioista kuin valokuvaamisesta ja kameroista. Ainahan voit jättää nämä kissa ja dokaus & vitutusthreadit lukematta jos siltä tuntuu? Tietysti jos haluat kurkata esimerkiksi kuvaosiot, niin huomaat, että keskustelu painottuu pääasiallisesti kuviin.

    Mun osallistumiset on jäänyt taas viimeaikoina "hieman" vähemmälle, säädän tässä samalla ihan pienen pientä laajennusta sivustolle.
     
  14. pmu

    pmu Well-Known Member

    2 052
    43
    48
    Viritäppä sellaiset systeemit, että lisäät kokonaan uuden osion "valokuvaukseen liittymättömät aiheet" jonne menee vitutukset, kännijutut ja rekisteröimättömiä OEM-kissoja koskevat jutut. Kaikki muut osiot olis mukava pitää valokuvaukseen liittyvinä niin pidemmällä tähtäimellä säilyy joku tolkku.

    EDIT:

    -taistelukentän nimeksi "valokuvaukseen liittymättömät aiheet"
    -"Yleistä keskustelua..." osioon lisäys "...valokuvauksesta"
    -jos kirjoittajilla lapsettaa niin valokuvaus aiheinen kinastelu "ei-se-linssin-pituus-vaan-paksuus" osio vielä lisäksi
     
  15. Teemu Laine

    Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

    4 721
    122
    63
    Katsellaan, voishan tota foorumin aihejakoa säätää jossain välissä ja noi "innokkaat" moderaattorit vois sitten siirrellä näitä ketjuja oikeisiin osioihin.

    Muistaakseni tämäkin ketju alkoi jonkun kissakuvan alla, mutta joku moderaattori kävi jakamassa tämän (en jaksa / ehdi selata ketjun alkuun juuri nyt).
     
  16. Osuiko? Älähdit ainakin. Syntyypähän keskustelua. Kai sitä saa olla toistakin mieltä? Olet siis näitä "keskustelijoita", jotka leimaavat toisenalset mielipiteet ja käsitykset valittamiseksi? Niitä tuntuu olevan joka foorumilla ja tosielämässäkin. Valitettavasti. Jos pitää olla vain samaa mieltä, kuten suomalaisessa "keskustelussa" valitettavan usein tuntuu joku äänekäs haluavan, niin voiko sitä pitää edes keskusteluna. Porukka vain kertoo samanmielisiä asioita toisilleen? :)

    En ole "siirtynyt" mistään. Seurailen useampia saitteja ja kirjoittelenkin useimpiin.

    Kaikki keskustelu on sallittua hyvän maun rajoissa (siitä päättävät moderaattorit), mutta hieman tässä vain ääneen ihmettelen, kun "valokuvaus" saitilla useimmat aktiiviset ketjut ovat näitä edellämainittuja.

    On tässä viriteltykin keskustelua useampaan otteeseenkin, osanottajat olivat asiansa tuntevia, mutta vähälukuisia. Heillä oli mielipiteitä ja olivat jopa erimielisiäkin provosoitumatta liikaa. Onneksi edes kuvat osioissa jutellaan vähän valokuvauksestakin.
     
  17. Vaikkei tämä keskustelu nyt vilkasta ole ollutkaan, niin haluan kommentoida vielä tätä asiaa. Koiraroduissa on tosiaan valtavasti vaihtoehtoja sekä koon että ulkoisten seikkojen suhteen. Kissaroduissa ei niin paljon kuin koirissa, mutta tämä johtuu kahdesta syystä. Ensinnäkin kissat ovat olleet koiriin verrattuna huomattavasti vähemmän aikaa ihmisten lemmikkeinä. Kissan kesyyntyminen tapahtui noin 5 000-8 000 vuotta sitten, kun koira on kesyyntynyt ainakin 50 000 vuotta sitten. Koiria on jalostettu useiden kymmenien tuhansien vuosien ajan, mutta kissoja huomattavasti vähemmän aikaa. Nykyinen rotukissaharrastuskin on lähtenyt käyntiin vasta 1887 Isosta-Britanniasta, jonne perustettiin Kansallinen kissaklubi. Tämän takia rotukissat eivät poikkea toisistaan niin paljon kuin koirarodut. Toisekseen, kissaliittojen eräänlainen keskusjärjestö FIFe, joka päättää hyväksytyt kissarodut, ei edes halua kissoista liian jalostettuja. Ei haluta, että kissoilla alkaa olla liian paljon rotuominaisuuksista johtuvia sairauksia, kuten koirilla ikävä kyllä on. Kissarotuja on kyllä paljon enemmän kuin mitä FIFe on hyväksynyt, mutta hyväksymättömyys on johtunut esim. että rotu vastaa liikaa jo olemassa olevaa rotua tai se on liian erikoinen ja mahdollisesti altis rotukohtaisiin sairauksiin ja vammoihin jalostuksesta johtuen. Hyväksymättä on jäänyt mm. scottish fold, joka on "luppakorvainen" kissa sekä munchkin, joka on eräänlainen kissojen mäyräkoira, jolla on lyhyet jalat. Mikään ei silti estä näiden kissarotujen jalostusta, vaikkei niitä olekaan hyväksytty. FIFe myös hyväksyy edelleen uusia rotuja. Ja tarvitseeko todella olla niin erikoisuushakuinen? Kyllä jo nykyisistä roduista kuvittelisi mieluisen rodun löytyvän.
     
  18. emerik

    emerik Well-Known Member

    5 870
    51
    48
    Toisaalta minuta olisi hiukan epäsuotuisaakin että kissoja ruvettaisiin jalostamaan yhtä voimakkaasti kuin koiria noin koon puolesta tai olemuksen. Ymmärrän kyllä ja hyväksyn normaalin jalostuksen.

    Koirissa on monesti minun mielestä jalostus joissakin asioissa mennyt piloille. Metsästyslinjaiset settereistä tehdä näyttelylinjaista setteriä on yksi esimerkki. Hyvää koiraa tietyllä tapaa pilaamaan suuremmalla koolla ja turkin tuuheudella. Ja irlanninsetterihän hiukan jo ajatellaan aika sairas altiiksi koiraksi. Tuo on tosin lievä esimerkki. Myös jonkun rodun yhtäkkinen nouseminen suosioon on turmiollista. Siinä mielessä hallittu kennel tuottaminen on oikeutettu. Olipa kyse koirista tai kissoista. Myös kun kotieläin maksaa tietyn verran se laittaa miettimään heräteoston välttämyyttä ja pakottaa myös vastuun ottamista.

    Vaikka pidän koirista ja kissoista niin en ota asioita uskon asioina. Toivon vain sitä että jokainen joka ottaa eläimen niin ymmärtää vastuunsa ja myöskin se että joka niitä tuottaa niin tuntee vastuunsa. Ja uskon vakaasti että näin onkin asiat. :)
     
  19. Upea Kissa toi Maine Cooni. Sitäpaitsi ton kokoluokan kissastahan saa useammatkin lapaset.