Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Suuri kissakeskustelu

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana Annuska, 11 Elokuu 2005.

    Kyllä vain. Joten en saa ostaa halpaa kissaa, vaan jos löydän halvan kissan, voin parhaiten toimia ja käryttää myyjän tehtailijana tänne? Missä raja menee? Minkä hinnan alle on kohtelu ollut huonoa? 300e on rikollisen merkki ja 700e on hieno ihminen? Keskutelun alussa tuli hämäävästi esiin että jossain myös pyydettäisiin paljon huonosta tavarasta, tai ainakin paperittomasta. Joten paperi on ilmeisesti se vedenjakaja..Rekisteröity pentu tullee aina loistavista oloista, on pentu sitten halpa tai kallis.
     
  1. YpyCL9V

    YpyCL9V Member

    590
    2
    18
  2. Katselin kissasaitteja ja hiton huonojen kuvien lisäksi merkillepantavaa oli hintatietojen vähyys.. ja tietysti monessa kohdassa pienen porukan sisäänpäinlämpiävyys. Nämä viimeksimainit varmasti johtuvat osin toisistaan.
     
  3. YpyCL9V

    YpyCL9V Member

    590
    2
    18
  4. No, minä luulin että hinnat olisivat avoin aihe koska täälläkin niistä on jo puhuttu, eikä teidän puoleltanne kaikilta osin kovinkaan positiiviseen sävyyn. Mutta kai se niin on että kissamaailmassa on hyvät ja pahat.
    Kai pitää kysellä joltain kasvattajalta hintoja.
    Valokuvaussaitilla tuskin on kovin omituista jos nettisivujen kuvia haukutaan, varsinkin kun linkkejä erikseen mainostetaan, mutta ehkä kissakuvissa on erilaista; huonoja ei saa haukkua. Paitsi kasvattajia.

    No, löytyihän faktaa http://www.expage.com/miukusivu2:"Rotukissasta joutuukin sitten maksamaan enemmän. Hinta voi vaihdella n. 500-3000 mk:n välillä, joskus jopa enemmänkin. "
     
  5. Sinun ei ole mikään pakko ostaa halpaa kissaa, ja jos myyjä todellakin on pentutehtailija, tulee siitä ilmoittaa eläinsuojeluviranomaisille. Eikä hinta ole hyvän/huonon kohtelun rajana, vaan se miten reaalisesti toimitaan. Valitettavasti keltaisessa pörssissä yms. vain usein törmää näihin "rekisteröimättömien rotukissojen" myynti-ilmoituksiin, joissa pyydetään käytännössä samaa hintaa mitä paperillisista pyydetään. Moni ajattelee, ettei niillä papereilla ole väliä tai mitä turhaa sitä papereista maksamaan, mutta kun se ei mene ihan niin. Paperittomien "rotukissojen" hinnoissa on lähestulkoon pelkkää ilmaa, sillä pentuja sekä vanhempia ei ole tavallisesti hoidettu yhtä asiaankuuluvalla tavalla kuin paperillisia hoidetaan. Rekisteröityjen kasvattajien toimintaa seuraa kissaliitto, joka väärinkäytöksien ilmetessä voi perua kasvattajanimen, mutta paperittomien kissojen kasvattajien taustalla on pelkkä omatunto.
     
  6. Huokeita otuksia ovat. Oma sesse taisi maksaa 700 euroa.

    Täytyy muistaa, että ne feline-raksut ja miu-mau lihatölkit kustantavat vähintään 300 euroa vuodessa, unohtamatta eläinlääkärikäyntejä rokotuksineen ja paikkauksineen (=juovuksissa olet tullut kuvausreissulta kotiin ja pudotat kameralaukun kissan niskaan jne..).

    Muistaen vielä, että kissaa viedään ulos valjaissa varsinkin siellä mummolassa maaseudulla, tahi saattaa elo olla lyhyt kun naapurin isännän siipikarjan kimpusta se löydetään. Pahimmassa tapauksessa saa nippa nappa rukkasnahat ja laskun tapetuista elukoista.
     
  7. Yleisiä hintoja on vaikea antaa, sillä ne vaihtelevat niin paljon roduittain sekä sen mukaan, minkä tasoinen (lemmikki, näyttely, siitos) kissa on. Itämaisia voi saada 300 euroon, mutta sfinksistä eli tästä karvattomasta kissasta voi joutua pulittamaan jopa 2000 euroa. Hintahaitari on tosiaan niin suuri, ettei yhtenäistä hintaa yksinkertaisesti voi antaa. Tässä on kuitenkin omistamieni ragdollien hintatietoja:

    Pentujen hinnan määrittelee aina kasvattaja. Yhdistyksellä ei ole suositushintoja, eikä sellaisia saisi edes käyttää. Kun kuitenkin erityisesti uuden kasvattajan ja kissaa etsivän henkilön on vaikea arvioida millaisiin maksuihin varautua, olemme kyselleet hieman eri kasvattajien käyttämiä taksoja.

    Keskimäärin pentujen hinnasta voidaan todeta, että
    lemmikkitasoinen 500 - 650 €,
    näyttelykastraatti 650 - 750 €,
    siitoskissa (ei näyttely) 750 € ja
    siitos- ja näyttelytasoinen 750 - 1 000 €.

    ( lähde: http://www.saunalahti.fi/~jenni2/yhd/hinnat.htm )

    Kuten tässäkin sanotaan, Suomen Ragdoll Kissayhdistys ry:kään ei suosittele tiettyjä hintoja. Kaikki on siis vain kasvattajasta itsestään kiinni. Eihän autokaupassakaan ole tapana, että esim. vuoden 2002 VW Golf on juuri tietyn hintainen, vaan myyjä määrittelee hinnan itse.
     
  8. Tämä on erittäin hyvä pointti! Hyvin monen kunnan järjestyssäännötkin kieltävät lemmikkien vapaana pidon. Mutta tämä ei ole tärkein asia, vaan se, että ulkona on niin paljon vaaroja kuten liikenne, ketut, myrkyt jne. Kissa oppii yleensä melko helposti valjaisiin ja nauttii ulkoilusta. Mutta koska valjastelu on toistaiseksi melko harvinaista, saa kissanomistaja ainakin monesti hyvät naurut ihmisten tietämättömyyden takia. Valjaissa olevia kissoja kun saatetaan kuvitella sirkuskissoiksi ja ties miksi. Ja sitten ihmiset vielä erehtyvät sanomaan ääneen nämä luulonsa :D
     
  9. No, olen pitänyt omastani parempaa huolta joten mitään paikkauksia ei ole tarvinnut yli 22v. aikana tehdä. Leikattiin neiti toki nuorena ja kerran oli virtsatietulehdus -siinä lääkärikokemukset, mutta en edes viitsi laskea ruokien ja hiekkojen hintaa, onhan sitä sinä aikana itsekin jotain syönyt, röyh.
     
  10. YpyCL9V

    YpyCL9V Member

    590
    2
    18
  11. No, Suomessa on tapana mainostaa omia käsityksiään.
    Kahden katin kanssa valjaissa menee hyvin, mutta kun kolmas tuli taloon, homma kyllä jäi. ..ja totesimme myös että kissat ovat oppimisen lisäksi myös nopeita unohtamaan miten valjaissa mennään...
     
  12. YpyCL9V

    YpyCL9V Member

    590
    2
    18
  13. Luulit ihan oikein


    Minusta on varsin erikoista varsinkin valokuvaussaitilla jos kuvia haukutaan. Rakentava kritiikki on erikseen, mutta sitä et ole tarjonnut, etkä kohdistanut kehenkään. [/quote]

    Et ole tainnut paljonkaan valokuvaussaiteilla käydä. Toive rakentavaan kritiikkiin on usein esitetty pyyntö, kuten maailmanrauhastkin. Mutta silti mielipiteen anto kuvista on huomattavasti yleisempää kuin teeman ääressä joogailu.

    Älä nyt heittäydy vaatimattomaksi.
    Ehkä se vaan jotenkin yllättää kun kyllähän sen ymmärtää jotta jotain moottoripyörää myydään netissä karmealla kuvalla, mutta katti-ihmiset mieltää ilman muuta esteetikoiksi. Virhe.

    Toivo vain. Erilaisten saittien kuvista on hyvin usein mielipiteitä. Niin täällä kuin monella muullakin valokuvaussaitilla. Eikä täälläkään tarvitse pyytää mielipidettä kuvistaan, kyllä nitä saa pyytämättä.
    Ei olekaan. Kumpikaan ole täällä myöskään vaatimuksena.
     
  14. Ok. Kiitoksia.
     
  15. Näin on, valitettavasti. Eikä näiden kissanomistajien takia yleinen asenne kissoja kohtaan ainakaan parane. Vika ei tosiaan koskaan ole kissassa vaan omistajassa, mutta kissa on se, joka joutuu kärsimään omistajansa välinpitämättömyyden takia.
     
  16. YpyCL9V

    YpyCL9V Member

    590
    2
    18
  17. e-0r

    e-0r

    936
    0
    0
    Noista kattien hinnoista: Maatiaiskissoja saa ilmaiseksi, ja niissä on ihan yhtä paljon kissaa kuin rotunaukujoissakin.

    Näyttelyt on sitten ihan oma asiansa.
     
  18. Minä en ole ainakaan väittänyt, että maatiaiset olisivat jotenkin huonompia. Pidän myös maatiaisista ja sama arvo niillä kissoina kuin rotukissoillakin, mutta niitäkään ei tulisi antaa ilmaiseksi. Valitettavasti maatiaisia annetaan usein pois paljon ennen luovutusikää, koska niistä on päästävä nopeasti eroon tai ne tapetaan saunan takana. Aina ei tietenkään näin ole, mutta silti aivan liian usein. Ja ilmaiseksi antaminen on myös merkki siitä, ettei maatiaispentuja ole edes rokotettu ja madotettu, joista jälkimmäinen saattaa olla jopa elintärkeää pienen pennun kannalta. Näin ollen rotukissoilla on yleensä huomattavasti paremmat lähtökohdat elämään kuin maatiaisilla tai kotikissoilla. Rotukissojen kasvattaja pyrkii tekemään kaikkensa, jotta myytävillä pennuilla olisi mahdollisimman hyvät lähtökohdat elämään. Rotukissojen kasvatusta ei tehdä rahankiilto silmissä, koska takkiiin siinä vain tulee, vaan puhtaasta rakkaudesta kissoihin.

    Minua ei ainakaan näyttelyttäminen kiinnosta, vaikka näyttelytasoisen omistankin. Rotukissaa ei ole mikään pakko näyttelyttää ja valtaosa rotukissoista myydäänkin ihan vain lemmikkitasoisina.
     
  19. Näin ei ole exän kissojen kanssa. Löytökissoista pienempi, leikattu maatiaisnarttu vaikuttaa kaikinpuolin välkymmältä ja ketterämmältä kuin persialainen leikattu kolli. Mutta koska en ole aina voittajien puolella, niin myötätuntoni on tuon hidasälyisen mutta sympaattisen isomman pallopään suuntaan;)