Pernando, kun tuppaa jäämään ohueiksi 4x5 negat Fotoimpexin suosituksilla. Onkos kellään kokemusta/tutkittua tietoa ennen alan etsiä harmaakiilaa kuvattavaksi. Nyt on ollu ADOX 100 ASA, 11min @ Rodinal 1+50, 20 C.
Vs: Kehitysaika ADOX + Rodinal? Massive Dev Chartissa oli vähän eri aikoja: B&W Film Developing Times | The Massive Dev Chart Adoxit täytyy vain katsoa usein Efken kohdalta. Vasemman puolen "Unlisted Data" -kohdassa on lisää tietoa. Adox/Efke KB21/R21/PL21/KB100/R100/PL100(M) = Efke 100 Adox CHS/KB/R/PL 25/50/100 = Efke 25/50/100 Efke 100 Rodinal 1+50 100 10min 20C Katso vain että on oikea filmityyppi varmasti kyseessä.
Vs: Kehitysaika ADOX + Rodinal? Mut jos ny on ollu jo 11 min Tietysti muutkin muuttujat vaihtelee, kuin laimennus, aika ja lämpötila. Iteppä on tullut vain noita CHM:iä harrastettua ja nehän pitäisi olla samaa kuin Ilfordit. Ei muutakun bleach + selenosulfidi niin tihenee ;-)
Vs: Kehitysaika ADOX + Rodinal? Tuo digitaltruthin aika 11min jättää mun prosessissa negat kovin ohueksi. Se on sama, mitä Fotoimpex suosittaa. Samaa tosin oli APX 100:n ajoilla mun prosessissa. 17 minsaa - vanhan emulsion ja Rodinal -paketin suositus- on toiminut hyvin. Tuloksen on täyssävyinen nega: tummimmassa päässä on juuri ja juuri sävyjä ja valopää ei ole niin musta, että skanneri ei siitä selviäisi. Valonmittaus kuten dialle ja ASA nimellisherkkyydessä. Kyselin, josko joku muu olisi huomannut ADOXilla ajoissa saman suuntaista ja löytänyt paremman ajan. Ei kai auta muu, kuin alkaa testailla. Kiitoksia vastauksista.
Vs: Kehitysaika ADOX + Rodinal? Eikös tuo ADOX 100 tule nykyään EFKEn tehtaalta? Tein EFKElle joskus Zone kalibroinnin, joten tuo pätee vain mun käyttämälle valotusmittarille, mun Distagonin sulkimelle, jne... mutta saa reseptiä käyttää lähtökohtana muutkin. EFKE R100 @ ISO 40, XTOL 1:1, 20 C, 8.5 min, 30 sek + 5/30 sek -> Zone I = 0.096D ja zone VIII = 1.22D (sopiva kondensorikoneelle).
Vs: Kehitysaika ADOX + Rodinal? Kiitos AnselA. Tuo tukee kokemuksiani Adoxin 4x5:sta. Koitan seuraavan negan kehittää aukon verran yli, kerron mitä tuli. Ai niin, kokeilin pari laakaa T-maxillakin hätäpäissäni. Kodakin ilmoitus, että se ei sovi laakafilkalle näyttää olevan totta. Tuohon Adoxiin tulee metallinruskea kalvo. Weppi tiesi, kun rupesin asiaa tutkimaan: From John Sexton's article here: http://www.largeformatphotography.info/articles/sexton-tmax.html Some photographers have encountered dichroic fog (an ugly brown metallic stain) on sheet film processed in T-MAX developer. The new T-MAX RS developer-replenisher should eliminate this problem with sheet film. If you encounter dichroic fog, one method of removing it is to immerse the wet negative into normal strength Farmer's Reducer for about 30 seconds with continuous agitation. This will have no effect on the density of T-Max emulsions, but will completely eliminate the Dichroic Fog. Wash the film after reduction.
Vs: Kehitysaika ADOX + Rodinal? 14,5 minsalla alkaa näyttää vähän paremmalta. Analyseeraan tarkemmin, kunhan nuo negat on kuivunu.
Vs: Kehitysaika ADOX + Rodinal? Näytti negat jo vähän paremmalta tolla ajalla. Jatkan tolla, kunnes se osoittautuu huonoksi Mallikuva.