Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

untuvikko kuvauskeikalla

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana miiru, 2 Lokakuu 2007.

  1. miiru

    miiru

    53
    0
    0
    Päättääkää te onko tämä tyhmä kysymys vai ei, mutta antaisitteko vinkkejä, mitä pitää osata ottaa huomioon kuvauskeikalla? Kyseessä on henkilöhaastattelu, ja mä otan kuvat haastateltavasta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun voin keskittyä pelkästään kuvaamiseen, tähän mennessä (tosin neljän vuoden tauko välissä hoitovapaan vuoksi) olen hoitanut sekä haastattelun ja kuvauksen, jolloin en ole kuvaamiseen juuri panostanut. Nyt mulla on siihen mahdollisuus ja olen erittäin innoissani. En osaa esittää mitään tarkentavia kysymyksiä. Kuulen mieluusti kaikkea, mitä teille tulee mieleen. 
     
  2. AnselA

    AnselA Active Member

    8 534
    4
    36
    Vs: untuvikko kuvauskeikalla

    Tutustu kuvattavaan ihmiseen, tavalla tai toisella.
     
  3. jus_si

    jus_si Active Member

    3 150
    0
    36
    Vs: untuvikko kuvauskeikalla

    Jos mitenkään mahdollista niin salama pois päältä. Osaava salaman käyttö on hienoa,mutta untuvikon (kuten itsekkin) käsissä se on harvemmin sitä. Miellyttävämpään lopputulokseen pääsee vallitsevassa valossa, tai vaikka hieman ohjaamalla kuvattavaa sopivaan paikkaan.. jos on aikaa jopa..
     
  4. Henna

    Henna

    510
    0
    0
    Vs: untuvikko kuvauskeikalla

    Käytä tilan valoa oikein, pyydä asiakasta esim ikkunan viereen poikittain, jolloin luonnonvalo valaisee toisen puolen kasvoista, itse näin tein haastattelukeikalla kun oli kuvaajana. Tuli hieno kuva. Itse käytin paljon salamaa täyttövalona, koska muuten ois tullu alivalottuneita hailakoita kuvia, tosin varovainen tulee salaman kanssakkin olla, jos kuvattavalla esim kakkulat.
     
  5. miiru

    miiru

    53
    0
    0
    Vs: untuvikko kuvauskeikalla

    Kiitoksia hyvistä vinkeistä. Henna, mitä tuo salaman käyttö täytevalona käytännössä tarkemmin tarkoittaa? Pyrin kyllä tosiaan kuvaamaan ilman salamaa, mutta pakkaan mukaan irtosalamani ja kokeilen ottaa kuvia silläkin, jos tarve vaatii. Mulla on salamaan sellainen tarroilla kiinnitettävä himmennin, onko sellainen mistään kotoisin?
     
  6. Henna

    Henna

    510
    0
    0
    Vs: untuvikko kuvauskeikalla

    Itse ainakin koin että saan salamaa käyttäen varmemmin kirkkaita, värikylläisiä ja photoshopilla helpommin käsiteltäviä kuvia..
    Tein siten, että kuvasin tilanteista tuplakuvat, eli salamalla ja ilman. Siitähän sitten voi päättää, mitä niistä käyttää kun näkee koneella.
    Täytevalona, eli tuo tilaan lisää valoa, tasoittaa..Ja kaikki salamanpehmentimet ovat tervetulleita, itsellä sellainen muutaman miredin kuparin värinen kalvo, jota käytän salaman edessä, antaa kasvoille lämpimämpää sävyä.

    Tälläis siis minä :) Muilla varmaan muita mielipiteitä. Ja kannattaa vaikka kotona harjoitella eri valaisutilanteissa, ettei itse keikalla kaikki aika mene testailuun..
     
  7. e-0r

    e-0r

    936
    0
    0
    Vs: untuvikko kuvauskeikalla

    Tässä auttaa internet. Sanojen "fill flash" kirjoittaminen googleen antoi tuloksia vaikka kuinka monta.
     
  8. miiru

    miiru

    53
    0
    0
    Vs: untuvikko kuvauskeikalla

    Niin kuin monessa muussakin asiassa. Sitä on vain mukava myös keskustella asioista :)
     
  9. kb

    kb

    2 235
    0
    0
    Vs: untuvikko kuvauskeikalla

    Nähdäkseni henkilöhaastattelukeikalla kannattaa yrittää ottaa kontekstia mukaan. Eli jos kyseessä on vaikkapa taiteilija, niin olisi varmaan kiva saada teoksia, työvälineitä tai jotain sellaista mukaan kuvaan. Valitsemalla kuvausympäristö oikein saadaan kuvasta visuaalisesti miellyttävä ja samalla saadaan kuvaan sisällöllistä syvyyttä, ja enemmän relevanssia tekstiin.

    Lisäys:
    Ja varmaan oman toiminnan kannalta on kuitenkin hyvä saada jo etukäteen varmuus siitä, että saa sen välttävän kuvan tehtyä, riippumatta onko se nyt niin hieno. Tällä vapauttaa itsensä sitten tekemään niitä hienompia kuvia, eli jos suunnittelee hienoja juttuja niin siinä voi "untuvikolla" tulla se vastaan, ettei ole missään vaiheessa varma siitä että tuliko jo otettua se julkaisukelpoinen kuva. Tämä aiheuttaa sitten hikoilua ja ylimääräistä häsellystä sekä siitä johtuvia virheitä. Vähän tietysti untuvikkokuvaajan kylmähermoisuudesta ja luonteesta riippuen.
     
  10. miiru

    miiru

    53
    0
    0
    Vs: untuvikko kuvauskeikalla

    Olen nyt käynyt pari kertaa kuvaamassa lehteemme. Toinen henkilö oli vammaisten avustaja ja toinen erityisopettaja. Eli jotta saa kontekstin mukaan täytyy kuvata myös näitä avustettavia/oppilaita. Tuosta opettajasta oppilaineen sain ihan kivoja kuvia, mutta avustajan kanssa en onnistunut niin hyvin. Mutta tästä tämä toivottavasti kehittyy ja toivottavasti mulla on mahis edelleen työssä kuvailla, pääasiallien työ kun on se tekstintuotto. Toivottavasti keskustelu jatkuu edelleen. Näitä on kiva lukea.