Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

"Tasku"kamera hakusessa

Keskustelu osiossa 'Filmikuvaus' , aloittajana kinrosai, 23 Heinäkuu 2005.

    Päädyin kuitenkin varustamaan toisen MX:ni 40mm "pannukakku" optiikalla. Koko ja investointi säilyvät riittävän pieninä tämänhetkiseen tarpeeseeni.
     
  1. spege

    spege

    77
    0
    0
    Siis uusien Leica M Asph. 1,4/35 ja 2/35-tasoa?? Salli minun nauraa! Hoh hoh hoh! Sumeaa japsilasia noihin verrattuna, etten sanoisi. :)
     
  2. Markus Hautaniemi

    Markus Hautaniemi Active Member

    1 265
    0
    36
    Et siis voi myöntää, että Konica pääsisi Leican kanssa tasoihin optiikan piirtokyvyssä tai jopa voittaa sen.
    :-D
    :-7
     
  3. spege

    spege

    77
    0
    0
    Konika... voi saamari että jo pelkkä nimi ärsyttää minua! Sellaisiin pullonpohjalinsseihin en koske pitkällä tikullakaan! Mitähän Leica-spesialisti Erwin Puts sanoisi, jos verrattaisiin keskenään sitä sinun Hexar AF:n linssiä ja Leica Summicron-M 2/35 asph.-opukkaa?? :D
     
  4. Markus Hautaniemi

    Markus Hautaniemi Active Member

    1 265
    0
    36
    Taitaisi Erwin Putskin myöntää Konican saavuttaneen Leican optiikan piirtokyvyssä...
     
  5. spege

    spege

    77
    0
    0
    No laitappa linkkiä, äläkä höpötä!
     
  6. Markus Hautaniemi

    Markus Hautaniemi Active Member

    1 265
    0
    36
    http://www.imx.nl/photosite/japan/hexarrf.html

    Näin kirjoittivat Konica Hexar kamerasta:
    "Hamrende skarp optik. "Er du tosset", udbrød Torben Nielsen spontant, da han så test-optagelserne ved fuld blænde. Nedblændet til 5,6 er resultatet endnu mere imponerende og holder sig flot helt ud hjørnerne. På blænde 16 mistes en del, især i hjørnerne. Ingen støj. Testens i forvejen mest lydsvage teknik kan dæmpes yderligere til det næsten uhørlige ved nedsat motor-hastighed. "Fed søger", stor som Leicas, knap så brillant, men langt bedre end alle andre. Lysmåler med både centervægts- og spotmåling. Lav pris, som inkluderer avancer flash."

    Näin kirjoittivat Leica M6 kamerasta:
    "Optikken i test er en splinterny, kompakt og ultra lysstærk vidvinkel med asfæriske linser. Den klarer sig særdeles godt. Allerede ved fult blænde overgås den kun af Konicas perle. Der er en tendens til mørke hjørner, dog mindre end der forventes af så lysstærk en vidvinkel. På blænde 5,6 spiller den næsten lige op med Konica i midten, men taber nogeti hjørnerne. Nedblændet til 16 holden den pæn skarphed og er bedre i hjørnerne end de øvrige. Søgeren er eminent og uden sidestykke. Kæmpestor. Krystalklar. Dog mindre god med tele. Gred og knapper sidder bare, som de skal, men tidsringen er for fedtet. 14 fine objektiver fra 21 mm vidvinkel til 135 mm tele."
     
  7. spege

    spege

    77
    0
    0

    Pyysin Erwin Putsin kommentteja, enkä mitään ruotsinkielistä paskaa!
     
  8. Markus Hautaniemi

    Markus Hautaniemi Active Member

    1 265
    0
    36
    Ensinnäkin, tuo teksti on Tanskan kieltä ja toiseksi, oli siinä linkki Erwin Putsin kommentteihin Hexar kamerasta.
     
  9. spege

    spege

    77
    0
    0
    No olkoon sitten, mutta minä en halua kuulla sanaakaan enää konikasta! Sen laukaisuäänikin muistuttaa sirkkeliä verrattuna M-Leicaan. :)
     
  10. spege

    spege

    77
    0
    0
    Ja sitä paitsi tuolta tekstistähän käy selvästi ilmi, että Leica M 35/2 asph. on PAREMPI kuin konikan vastaava, olisi mielenkiintoista myös tietää miten paljon huonompi bokeh tuossa konikassa on?

    Saksalaislasi on aina saksalaislasia!
     
  11. sahe69

    sahe69 Well-Known Member

    10 251
    46
    48
    Itse asiassa Konica Hexar AF on kyllä silent-moodissa hiljaisempi kuin Leica. Tästä löytyy kyllä ihan dataa netistäkin googlettamalla. Ei sillä että Leica mikään kovaääninen kamera olisi....


    Pitänee paikkansa mutta Konican Hexar 35/2 on reitattu yhtä hyväksi tai paremmaksi kuin tuo Summicron 35/2 pre-asph. versio.
     
  12. spege

    spege

    77
    0
    0
    Niin, koska Hexar AF:ssä, jossa on kiinteä 35 mm, on KESKUSSULJIN objektiivin sisällä, eikä verhosuljinta kuten Leica M6:ssa tai Hexar RF:ssä. Mutta juuri tuo vaihto-objektiivinen RF on sirkkeli verrattuna M6:teen. Muutenkin täysi patterisurisija, no ei sentään yhtä paha kuin Contax G1/G2, hyi sitä tarkennusmoottorin ääntä! :)
     
  13. Markus Hautaniemi

    Markus Hautaniemi Active Member

    1 265
    0
    36
    Oletko koskaan nähnyt livenä Hexar RF:aa tai jopa kokeillut sellaisella kuvata? Entä oletko kuullut Hexar RF:n sulkimen ääntä? Minä olen nähnyt Hexar RF:n ja kuullut sen sulkimen äänen ja tiedän miltä se kuulostaa verrattuna Leica M6 TTL:aan.
     
  14. spege

    spege

    77
    0
    0
    Olen minä sen p*skan nähnyt livenä ja filminsiirtomoottorin ääni on hirveä. Eri mieltä olen sinun kanssa myös tuosta sulkimen äänestä. Turun Rajalassahan tuollainen Hexar RF + 50 mm + 90 mm-paketti pyöri pitkään 1990 e hintaan. Joku hölmö kai sen sitten osti tai sitten viskasivat sen Aurajokeen. :D
     
  15. spege

    spege

    77
    0
    0
    Korjaan: on se sittenkin sielä vielä myynnissä:

    VL10 KONICA HEXAR RF+50/2+90 1999

    http://www.rajalacamera.fi/www/att.php?id=612

    Sitä en tiedä kuuluuko tuohon pakettiin vielä jotain muutakin, kun ilmoitusteksti loppuu noin?
     
  16. Markus Hautaniemi

    Markus Hautaniemi Active Member

    1 265
    0
    36
    Hexar RF:n suljinääni kuulostaa toki erilaiselta kuin Leica M6 TTL:ssa, mutta omasta mielestäni Konica Hexar RF:n suljinääni on erittäin sivistyneen kuuloinen, sama koskee filmin siirtomoottoria. Molempien ääni on lisäksi tasoltaan hiljainen.
     
  17. Markus Hautaniemi

    Markus Hautaniemi Active Member

    1 265
    0
    36
    Taidat nauttia tuosta toisten haukkumisesta, kun haukut kaikkia muita kameroita kuin Leicaa. Lopuksi totean, että Leicalla ei ole sielua, vaikka niin väitätkin, se ei ole ihminen...
    Saatan minäkin joskus ostaa Leica M7 kameran, mutta ostaisin siihen Leican optiikkojen sijasta Konica M-Hexanon 28/2.8, 50/2, ja 90/2.8 optiikat.
     
  18. spege

    spege

    77
    0
    0
    Onko kameroiden haukkuminen rikollista?? No voe helevetti. Kaikkihan alkoi siitä kun Canon petti minut vajaa vuosi sitten laskemalla liikaa L-putkien hintoja ja sen jälkeen vain Leica on ollut lohtunani. Koeta ymmärtää ja kyllähän sillä konikallakin kai kuvia saa? :)
     
  19. Markus Hautaniemi

    Markus Hautaniemi Active Member

    1 265
    0
    36