Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Jumalan lahja naisille

Keskustelu osiossa 'Kuvat ja galleriat' , aloittajana Zephania, 10 Heinäkuu 2007.

    Täydellinen herrasmies.
     
  1. Vs: Jumalan lahja naisille

    Aika äärifeministinen näkökulma (ei kovin yllättävää). Tässä ei jätetä paljon mielikuvituksen varaan. Ainoa seikka mikä hämää on et toi pää näyttää ihan päälleliimatulta. Hauskahko otos.
     
  2. Vs: Jumalan lahja naisille

    Siinä on asenne kohdallaan, ja kuvaustekniikka hallussa. En löydä moitittavaa.
     
  3. Vs: Jumalan lahja naisille

    Herätämpä aiheesta keskustelua: Teknisestihän tuo kuva ei ole mitenkään ihmeellinen. Abstraktilla tasolla siinä on seinä, penkki ja ihminen. Lisäksi tuollainen vähän latteahko valo (ihan toimiva silti), arvelisin pilvistä päivää, tavallinen kuvakulma istuvan ihmisen kuvaamiseen. Kuvan tekee kuitenkin malli, vaatteet, asento ja mallin ilme. Jos tuohon vaihtaisi jonkun muun istumaan tavallisissa arkivaatteissaan nykyisen mallin sijaan niin kuva ei olisi tavallista kotialbarikuvaa kummoisempi.

    Mutta mainittakoon että Z osaa ottaa parempiakin kuvia, tämä nyt vain poikkeaa ehkä mielestäni positiivisesti hänen muusta viimeaikaisesta tuotannostaan, mutta ei silti ole vielä sitä laatua mitä häneltä mielestäni voi odottaa. Tässä on kuitenkin taas jo vähän yritystäkin.
     
  4. JPu

    JPu Well-Known Member

    5 398
    179
    63
    Vs: Jumalan lahja naisille

    Täydellinen herrasmies eli Nainen!

    :)

    Toimii minulle tekstin kanssa varsin hyvin. Pliisu valo on varmaan valinta, eikä olosuhteiden pakottamaa, en vaan ehkä osaa yhdistää siihen hyvää perustelua, voisi olla mielestäni myös "parempi", eli siis suuntaa enemmän esille, jyrkkyyttä.. Joku ehkä osaa kertoa tuolle valolle syvällisemmän selityksien?
     
  5. Aischa

    Aischa

    22
    0
    0
    Vs: Jumalan lahja naisille

    Hmh. Kuvan nimi sai kyllä savun nousemaan korvista. Naisen pahin vihollinen on toinen nainen.
     
  6. Cowboy

    Cowboy

    20
    0
    0
    Vs: Jumalan lahja naisille

    Kengät vois vaihtaa!

    -CB
     
  7. mvuori

    mvuori Well-Known Member

    10 669
    132
    63
    Vs: Jumalan lahja naisille

    Joidenkin mielestä ne ovat läsnä aika konkreettisella, fysikaalisella tasolla...

    Viittaat kuvan elementteihin "malli, vaatteet, asento ja mallin ilme" ikään kuin ne olisivat jotenkin vaihtokelpoisia kuvan elementtejä. Sitähän ne eivät, ole, sillä jos koitetaan katsoa metsää puilta, kyseessä on "tyyppi", joka on kuvan konseptin kannalta kokonaisuudessaan läsnä ja kantaa kuvan intentiot, ajatukset ja viestit.

    Kuvaa ei nähdäkseni tee "malli, vaatteet, asento ja mallin ilme", vaan se ajatus, joka visualisoidaan hahmon avulla ja nämä ovat vain hahmon attribuutteja. Olisi vaikea kuvitella kuvaa "Jumalan lahja naisille", jossa olisi satunnaisesti vaihdettu em. attribuutteja...
     
  8. Vs: Jumalan lahja naisille

    Kiitos kommenteista.

    Valo johtuu siitä, että malli tuli toisesta kaupungista, oli varannut jo lipun ja kuvattiin olosuhteista (sateesta) huolimatta.

    mvuori sen jo sanoikin, kyse on tyypistä. Mietin tätä esille laittaessa, onko tämän kuvan varsinainen idea, eli tyypin ironisointi, liian vaikeasti havaittavissa, ja taisi olla.
    Tässä kuva, joka selventää mistä on kyse.
     
  9. jaho

    jaho

    39
    0
    0
    Vs: Jumalan lahja naisille

    Katoin jo ekaa kuvaa, että ihan kuin olis tyypillä lerssi kädessä, mutta mikä tuo oikein on, banaani?
     
  10. Vs: Jumalan lahja naisille

    Sitapa juuri tarkoitin.

    Ja abstraktilla tasolla ajatellessa en tarkoita sita etta siina on malli joka esittaa jotakin vaan objekteja jotka ovat siina kuvassa sen tarkemmin maarittelematta niiden funktiota. Ne ovat sellaisia harmaita massoja jotka ovat vaaleampia kun keskityn niihin ja tummemman harmaita sillon kun en ajattele juuri sita objektia. Kuvia on helppo katsella sitenkin, silloin ei toki arvioida kuvan viestia.

    edit:
    Jostain syysta en kuitenkaan ajatellut asiaa ihan rautalanka-tasolla loppuun asti, olettaen muiden keskustelijoiden ajattelevan samalla tavalla kuin mina - ne seikat ovat itsestaanselvia.
     
  11. Vs: Jumalan lahja naisille

    Ehkä ilman tuota härpäkettä sanoma olisi mennyt perille, käsien asennolla, jne. Ensimmäisessä kuvassa se häiritsee, koska on hyvin epämääräisen näköinen, tulee olo, että herra piilottelee jotain pussia tms. ylimääräistä kädessään.

    Toisessa kuvassa se ei aiheuta kenties haluttua, yllättynyttä, pöyristynyttä tms. ajatusta tällaisen nuoren naisen mieleen, vaan kieltämättä pilasi kuvaa ja teki siitä huonolla maulla maustetun, vähän huokausta, ja "jaaha"-ajatuksen.

    Mutta mielenkiintoista olisi nähdä "koko sarja", jos sellaista on. :)

    Ai juu, tuosta otsikosta piti sanomani, jotta on kyllä vähän vieroksuttava.
     
  12. Vs: Jumalan lahja naisille

    Minunkin mielestäni toisen kuvan lisääminen pilaa ensimmäisen kuvan idean; ekassa kuvassa kerrotaan juuri kaikki mitä pitääkin, mutta toka kuva on liian suoraviivainen ja mallin ilme ei toimi.

    En oikeastaan näe niinkään ironiaa tässä, ehkä ennemminkin mietteitä siitä olisiko sukupuolenvaihdosleikkauksen läpi käynyt nainen, siis sittemmin mies, parempi mies kuin syntyperäinen mies; muuttuisiko sellainen henkilö myös stereotypiseksi mieheksi, ts. sovinistiksi ajan kanssa.

    edit: oikeastaan jatkan tuohon perään vielä että "sohvan nurkassa tv:stä urheilua tuijottavaksi ja kaljottelevaksi luuseriksi joka ei tee muuta kuin röyhtäilee ja juo lisää kaljaa, odottaa että "muija" tuo ruoan eteen ja kuuntelee välillä eppuja ja popedaa sekä yötä."
     
  13. Vs: Jumalan lahja naisille

    Samaa mieltä toisten kanssa, eka menettelee aihepiirin mukana... mutta toinen on jo reipas liioittelu tästä feministin manifestistä, vähän sama kun kuvaisi miestä jolla sormi tekopillussa "Täydellinen nainen" otsikolla.
     
  14. Vs: Jumalan lahja naisille

    Lyhyelsti..  Ensimmäinen kuva oli mielestäni parempi, jälkimmäinen on liian tyrkyttävä ..
     
  15. Vs: Jumalan lahja naisille

    Ihan asian vierestä, kuva tuli mieleeni katsellessani tuossa Skinny Puppyn Greater Wrong of The Right -live -dvd-tallennetta jolla he esittävät erään vanhemman kappaleensa "Gods gift (Maggot)". Sanotuksia voi vapaasti tulkita tuolta: (Aika tajunnanvirtaa ja loppuvat viel keskenkin)

    http://www.darklyrics.com/lyrics/skinnypuppy/mindtheperpetualintercourse.html#2
     
  16. e-0r

    e-0r

    936
    0
    0
    Vs: Jumalan lahja naisille

    Tyrkyttävä tai ei, mä en oo ainakaan ollenkaan satavarma että jälkimmäisenkään kuvan jälkeen edes tajusin mitä yritetään sanoa.
     
  17. Vs: Jumalan lahja naisille

    Minnehän se Zeaphanie on kadonnut kun kuvia ei ole esille laittanut reilu ½ vuoteen.. laitappas nyt jotain esille taas ihailtavaksi. :)
     
  18. kb

    kb

    2 235
    0
    0
    Vs: Jumalan lahja naisille

    Aukea.net:ssä taitaa olla jotain kohtuullisella tavalla tuoretta. Ja paremmilla foorumeilla ;)
     
  19. Vs: Jumalan lahja naisille

    heh