Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Kajaanilaiset juttelee (Tapahtuu) jne.

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana emerik, 4 Kesäkuu 2005.

  1. DGT

    DGT

    107
    0
    0
    Harmaata on. Jonkin asteinen kevätmasennus iskee, ei edes huvita kuvata. Pitäisikkö tässä jo huolestua?
     
  2. emerik

    emerik Well-Known Member

    5 870
    51
    48
    Harmaata on kyllä, tässä kuulin että lumisade olisi tulossa tänne (?). Kuulemma olisi jo pitänyt viime yönä tulla. Täytyy olla vain tyytyväinen että kerkesi olla hyvä ilma olla edes parina päivänä.

    Toivottavasti mieli paranee, eipä toi itselläkään järin piristävä fiilis ole/ollut. Kuvaamisen suhteen kannattaa vetää vain jos on oikeanlaista fiilistä niin sitten kuvaamaan. Turha siitä ottaa tressiä. Eilen olisi aamusta ollut kiva sumuinen ilma, oikein näyttävä mutta just edellispäivänä kuvannut niin tyytyväisesti vaan annoin kameran olla rauhassa. Mieluumin vain on sisällä lämpimässä ja juo teetä vaikka.

    Pitäisi saaha aikaiseksi joku kirja lukemisen alle, kun ei ole tullut luettua pitkiin aikoihin. Ainut että pitäisi viitsiä käydä kirjastossa. No toivottavasti sä et liikaa tressaile ja ota paineita opinnoista/töistä muuten pitää tulla käydä sut sitomassa jotta ees vähäsen oisit paikoillasi kiireiltäsi. :eek:)

    ~x~

    Edit.

    Kajaaninjoessa viihtynyt joutsen lähti karkuun tervaveneitä taannoin joka oli surullinen juttu. Tarina kertoo että se oli nähty kadulla kulkemassa. Kyseinen joutsen oli viihtynyt joessa kun se oli lentokyvytön, eli jonkinlainen siipi ongelma nähtävästi? Kauhean tarkkaa noista ei ole itse tiennyt kun ei tuota kainuunsanomaakaan ole tullut luettua saatikka tilattua. En tiedä sitten miten kyseisellä joutsenelle on tapahtunut. Surullista.

    Muuten kainuussa on ollut helteistä ja lämmintä sekä upeat ilmat ovat hemmotelleet monina päivinä. Tänään vettä tuli ihan vähäsen ja kyllä täytyy sanoa että tuli nautittua että sai olla sateessa. Hiukan myös ehkä helpotti tuota heinäallergiaakin joka on joka kesäinen ongelma itsellä. Kesäkatu avataan tässä kauppakadulle myöskin ja torilla on nyt näkynyt jo paljon mansikanmyyjiäkin eli varmasti jos ilmat näin jatkuu niin vilkasta on kaupungissa. Tämä topic jäänyt omalta osalta kesälomalle eli lämmintä kesää ja hyvää heinäkuun jatkoa, mutta koetetaan tätä päivittää silloin tällöin. :eek:)

    Emerik
    4.7.2006

    Edit. Korjailuja.
     
  3. tuulis

    tuulis Member

    89
    0
    6
    huomenna juniorin kans kajaaniin, lenkkariostoksilla pitäis käydä.
    Tässä arvon parhaillaan, että ottasko kameran mukaan ja kävelis vähän joenrantaa pitkin samalla.
     
  4. Raitus

    Raitus

    72
    0
    0
    Mitä Emerikin tietotoimistolle on tapahtunut, kun tää on ollut niin hiljainen ketju? :eek: Päivityksiä ****! Hyvä seurata, mitä kotikotona tapahtuu, siellä suunnalla kun tulee niin vähän nykyisin liikuttua.
     
  5. emerik

    emerik Well-Known Member

    5 870
    51
    48
    Nyt on parina päivänä tullut vihdoin ja viimein vettä sekä jonkun verran ukkostakin ollut. Tänään kolme kertaa oli liikenteessä paloautot ja ambulansit, muinakin päivinä tavallista aktiivisempina olleet mielestäni. Ja yhtenä tapauksena laitan tuon koti-kajaaniinkin joutuneen jutun..

    Linkki

    Tällä hetkellä ilma on aurinkoinen, kaunis ilta. Mukavasti tuulee ja tekee mielekkäämmän ei niin pakahduttavan. Sikälihän nuo kuumat hetket ovat olleet tuskaa kun nukkumaan ei ole voinut ruveta ennen kuin puolenyön jälkeen, jolloin on sisäilman saanut viilentymään tarpeeksi. Ei kyllä uskoisi, no talvella sitten pääsee valittamaan kylmyyttä. :) Torilla mansikoita ainakin myydään ja jäätelö varmasti tekee kauppaansa ennätystahtiin. Herkullisia hetkiä ja lämpimiä myöskin itsekullekkin. :eek:)
     
  6. Joko kajaanissa on lunta? ;)
     
  7. tm

    tm

    9
    0
    0
  8. emerik

    emerik Well-Known Member

    5 870
    51
    48
    Hienoa kun digifilmikin saa jotain raapustettua eikä vain idlattua. ;) No lumesta en tiedä itse jussu, mutta tänään tuli kaksi hirven vasaa nähtyä kajaanissa. Taapersivat joenpiennarta pitkin tietä päin, etäisyyttä oli noin parisenkymmentä tai kolmisenkymmentä metriä. Sen verran hidasta oli niitten liikkuminen maastosta johtuen että ihan rauhassa sain niitä hetken tsiikattua. Aika lähellehän noi oli eksynyt mutta onneksi suunta oli pois päin tuosta ohitustiestä joten sikäli hyvä juttu. Tuossahan kohden on todella nätti virta ja se koivukko on yksi hienoimpia metsikköpalstoja mitä onkaan kajaanissa.

    http://www.infokartta.fi/kajaani?l=kaupunki,2,3538772,7125841,tässä..
     
  9. tm

    tm

    9
    0
    0
  10. emerik

    emerik Well-Known Member

    5 870
    51
    48
    Näytti olevan porukkaa pipona, valtavasti turistejakin. Ai mistäkö päättelin, no yksi saksankielistä höpötystä höpöili vieressä kun kuvailin kunnes tajusin että se rapsutti mun pojua ja sille selitti jotain. o_O Järkkäreillä kuvailevia oli aivan pirskatisti, koetan saaha kuvia editoitua ja laitan linkin sitten tännekkin..

    Edit. Linkki tapahtumaan.
    http://www.kameralaukku.com/portal/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&p=94128#94128
     
  11. emerik

    emerik Well-Known Member

    5 870
    51
    48
    Hyvä setti Tm, mustavalko kuvat sopivat tunnelman suhteen hyvin aiheeseen. Tuossa päivällä, noin kolmen maissa oli nyrkkeilyottelu torilla eli se pienempi tori. S-marketin luonahan on ollut noita pieniä tapahtumia menneinä kesinä ja nyt oli siis nyrkkeilykehä tehty ja ihmisethän katseli kun kaksi moukaroi toistaan. Itsellä oli kamera kyllä mukana mutta sen verran vaikea oli sinne lähelle mennä koiran kanssa että jätin suosiolla kuvaamisen pois.
     
  12. Raitus

    Raitus

    72
    0
    0
    Olinpas 3/4 lauman kanssa Kajaanissa viime viikon, oli ihan mukava reissu pitkästä aikaa. Vissiin vois alkaa käymään siellä useamminkin kuin kerran vuodessa, meni elukoista huolimatta sen verran kivuttomasti.
     
  13. emerik

    emerik Well-Known Member

    5 870
    51
    48
    Vs: Kajaanilaiset juttelee (Tapahtuu) jne.

    Linkki

    Koti-kajaanissa oli tälläinen tarina pitkästä aikaan, sai ainakin minut hyvälle mielelle sen verran hulppea tarina ja tapahtuma. Tuossahan viime keväänä se joutsen oli hätyytelty kajjaanijoelta vahingossa, ei kyllä ole tietoa että onko tuo nyt sama joutsen mutta ehkäpä se onkin parempi olla pieni arvoitus? :)
     
  14. Vs: Kajaanilaiset juttelee (Tapahtuu) jne.

    Hellyyttävä eläintarina. Suomen bampi - Kajaanin joutsen...
     
  15. emerik

    emerik Well-Known Member

    5 870
    51
    48
    Vs: Kajaanilaiset juttelee (Tapahtuu) jne.

    Toinen niistä joutsenista kuoli, muistaakseni viikko sen jälkeen. Toisesta en muista nähneeni havaintoa. Okei, kuitenkin lumi satoi toisen kerran eilen maahan eilen illalla. Tänään jo oli ihan positiivinen kerros tuota lunta ja ajotiet oli aika vaikeat kun aura-autoilla on kiirusta. Ainakin pakkasta on luvannut joten näyttää vahvasti siltä että valkoinen joulu on tulossa. :)
     
  16. emerik

    emerik Well-Known Member

    5 870
    51
    48
    Vs: Kajaanilaiset juttelee (Tapahtuu) jne.

    Kajaanin kuvapiste lopettaa ja näin ollen on -60% loppuun myynti. Pääsääntöisesti kaikki mielenkiintoinen on ostettu, jäljellä on kuitenkin parit jalustat. Hyvä joukko pieniä laukkuja, sekä yksi reppu ja metallilaatikko. Suotimia on myös iso joukko, mutta kaikki lähes oli (hama ja hoyan uv) suotimia eli erikoissuotimia (cokinin ja b+w) oli vain joitain värillisiä. 35-70mm 2.8 sopiva metallinen vastavalosuoja. Albumeita oli vielä mukavasti jäljellä, heinzin pääsääntöisesti. Kameroina taisi olla jäljellä yksi minoltan filmikamera, myös joitakin käytettyjä vanhoja optiikoita sekä salamoita. Myös sekalaista muuta krääsää. Ohessa on myös koriste-esineliike mutta näitä en tutkinut mitä olisi. Lopetan tilanne raportin tähän pohjoisen kylmästä kajjaanista eli paksut kintaat mukaan jos eksyt tänne shoppailemaan. :)
     
  17. Raitus

    Raitus

    72
    0
    0
    Vs: Kajaanilaiset juttelee (Tapahtuu) jne.

    ^ Toi oli jonkinlainen pommi, kun eilen kuulin asiasta (vaikkei alan tämänhetkisellä tilanteella sinänsä yllätä). Entinen työpaikka kuitenkin kyseessä.
     
  18. emerik

    emerik Well-Known Member

    5 870
    51
    48
    Vs: Kajaanilaiset juttelee (Tapahtuu) jne.

    No niin tosiaan kuvapisteen tiloihin sitten avattiin uusi kameraliike. Kuvapisteenä jatkaen nimeä ja avajaiset ovat tosiaan on tänään. Pullaa ja kahvia tarjolla jos joku kaenuulainen eksyypi paikalle. Liikkeessä on tarjouksessa joitakin kameroita (olympus) sekä lapsikuvaus (29e) ja 10x13/15 kuvat 0.10e. Tähän lisätään ilmeisesti 1.90e, kulkee tiedonsiirtomaksu. Myös filmirullan kehitys ja hintaa on 5e. Kuvat teetetään afgan paperilla. Tarjoukset on ilmeisesti voimassa 1-7.3 asti. Yrittäjinä jatkaa liikkeessä aiemmin tutun oloiset persoonat (Risto ja Raija) eli sangen tutuilla sävelillä. Näin tietolähteenä ihan paikallinen lehti eli koti-kajaani. :)