Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Puolison suhtautuminen valokuvaharrastukseen

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana DudeB, 12 Lokakuu 2006.

    Vs: Puolison suhtautuminen valokuvaharrastukseen

    Miehet on marssista ja naiset venuksesta. Olettekos koskaan lukeneet näitä kirjoja? Nimittäin juuri tämä "luvan" kysyminen on siellä selitetty aika hyvin. Eli kuinka mies sen ymmärtää ja kuinka nainen. Nainen haluaa kuulla mitä mies tekee ja milloin ja asioista pitää keskustella yhdessä. Ei se tarkoita välttämättä luvan kysymistä. Mies kumminkin kokee aina nämä tällaiset keskustelut yms sillain, että vaimolta täytyy kysyä ja saada lupa tehdä jotain. Ja silloin kipinät lentää. Tämä oli itsellenikin hankala ymmärtää. Olen juuri sellainen henkilö, että teen niin kuin haluan muiden mielipiteistä välittämättä. Jos joku yrittää harata vastaan niin sitten tehdään uhastakin. Keskusteltuani monet kerrat vaimoni kanssa, aloin ymmärtämään häntä paremmin. Nykyään keskustellaan asioista, että mitä teen ja kenen kanssa jne eikä se tarkoita sitä, että "hallitukselta" pitäisi saada lupa.

    Olen onnellisessa asemassa siinä mielessä, että vaimoni ymmärtää minua. Jupinaa kyllä kuuluu, mutta riidellä ei tarvitse. Varsinkin kesät ovat sellaista aikaa, että olen lähes joka viikonloppu menossa ympäri Suomea. Ja sen olen suoraan sanonut etten häntä halua mukaan kuvausreissuille.

    Mallikuvauksesta ollaan puhuttu ja jopa nudekuvauksestakin. En usko, että ihan lähiakoina sellaista mahdollisuutta tarjoutuisi, että pääsisi kuvaamaan nudemalleja. Mutta ainakin periaatetasolla hänellä ei olisi mitään sitäkään vastaan. En tiijä sitten miten hän suhtautuisi, kun yön pimeinä tunteina käpistelisi ruudulla nudekuvia... Noh, ainakaan näistä muista kuvaussessioista ei ole tullut sanomista vaikka olenkin kuvannut muita naisia. Asioista pitää vain yrittää keskustella avoimesti niin ehkä se omakin muija ymmärtää etteivät ne mallit ole mikään uhka. Eikä niistä tarvitse olla mustasukkainen.

    Keskustelin juuri asiasta työkaverinikin kanssa (joka on nainen), ja hänkin myönsi asian olevan hankala. Mustasukkaisuus saattaisi nostaa päätään vaikka tietäisi, että paikala on muitakin kuin vain malli ja kuvaaja. Ja sitten sekin, että jos mallit ovat kauniimpia kuin vaimo, niin hänelle saattaisi tulla "alemmuuskompleksi" siitä, että nysse mies vaan tykkää katella nuita kauniita naisia eikä häntä ollenkaan.

    Ne jotka eivät ymmärrä tätä harrastusta, eivät varmaan ymmärrä oikein nudekuvaustakaan.

    Huh. Jopas tuli tekstiä, mutta tällaisia ajatuksia tämä herätti meikäläisellä =) Avoimella keskustelulla pääsee pitkälle, toivottavasti....
     
  1. peet

    peet Member

    764
    0
    16
    Vs: Puolison suhtautuminen valokuvaharrastukseen

    Mallien puolisot ne vasta mielenkiintoisia osaavat joskus olla. ;)
     
  2. miesmartat

    nykyaikana kaikesta pitää keskustella, jakaa ja neuvotella. mikään ei ole varmaa, eikä luottamusta tai uskoa asioihin tarvita/omata, omalla järjellä asioita väännetään, eikä vastuuta haluta tekemisistään ottaa, "kehittyä" pitää jatkuvasti ja "töitä" tehdä kokoajan.
    ei ihme että joka toinen avioliitoista päättyy eroon (niistäkin joissa mies niin valtavan syvästi ymmärtää naisia.).
     
  3. Vs: miesmartat

    Eihän erota, sitä sanotaan "kasvamiseksi ja kypsymiseksi ihmisenä eri suuntiin"
     
  4. Vs: Puolison suhtautuminen valokuvaharrastukseen

    Mä tein vähän taustatyötä naisten maailmaan ja kysyin vaimolta miten se asian näkee.

    Vaimo totesi hienosti, häntä ei häiritse eikä antaisi sen häiritä vaikka joskus mieli tekisi, se on vain harrastus/osaksi palkkatyö. Kuului aikanaan kauppaan kun mut otti :)

    Ehkä kaiken pohjalla on pitkän parisuhteen luottamus. Monesti olen ollut mallin kanssa kaksin kuvaamassa jos jonkinlaisia juttuja eikä asiasta ole koskaan tapeltu, saati kinattu. Korkeintaan kysytään että tuliko hyviä kuvia. Itsestä ehkä tuntui aikanaan oudolta käsitellä kuvia kun toinen kulki välillä ohi.

    Mutta taitaa olla nämä sellaisia ominaisuuskysymyksiä naisessa, se joko on tai ei ole. Pahoin pelkään että naiset ei näissä asioissa osaa muuttua. Kannattaa miettiä pitkällä tähtäimellä se mitä miltäkin asialta elämässä haluaa.
     
  5. Vs: Puolison suhtautuminen valokuvaharrastukseen

    Mikä on minusta vaimona täysin käsittämätöntä, mutta lienee täysin miesten itsenstä aiheuttamaa? Ja mikä ihme ajaa nykyajan vaimot alistamaan miehensä tossun alle? Meillä molemmilla on omat harrastukset ja menot, eikä niihin tarvitse lupia kysellä. Eikä kumpikaan hermostu niin kauan, kuin tolkku on mukana niin rahan kuin ajankin käytössä.

    Mutta mistä se johtuu? Minä puolestani odotan sitä päivää, että saadaan niin iso asunto että siellä on molemmille omat huoneet. Minä kun olen niin kyllästynyt miehen romuläjien siivoamiseen ja olenkin sanonut, että hänen omaan "miesten kabinettiin" tulee sitten postiluukku oveen, josta mätän kaikki lattioilla lojuvat t-paidat ja avaamattoman postin. ;) Olkoon siellä vaikka miehen pokeripöytä ja oma tietsikka, minä taas tekisin omaani pienen kotistudion....

    Kyllä yksityisyyttä pitää saada olla parisuhteessakin.

    Niinpä. Itseasiassa luulen, että selkärangattomuus ja jatkuva alentuminen toisen tahtoon vain yllyttää vahvempaa osapuolta pompotteluun ja pahimmassa tapauksessa häikäilemättömään hyväksikäyttöön "Nyt kyllä teet sitä ja tätä kun silloinkin olit koko illan kuvaamassa". Että tosiaan, ryhtiä äijät, jos emännät alkaa jo järjen rajoissa tapahtuvaa harrastustakin rajoittamaan tai siitä muuten kiukuttelemaan.
     
  6. Vs: Puolison suhtautuminen valokuvaharrastukseen

    Minulla on se käsitys että koska kotona miehillä ei ole mitään omaa, vaan kaikki päätökset kodin aluella tekee vaimo, oli se autotalli tai pihaverstas se viimeinen oljenkorsi hallita omaa aluettaan, -eikä mikään varsinainen toiveiden toteutuma.
     
  7. Vs: Puolison suhtautuminen valokuvaharrastukseen

    Nyt kun selkeästi oikea ratkaisu on tehty, olisi kiva kuulla miten tästä ollaan selvitty ;)

    Eihän noi nyt niin kovin rivoja kuvia kuitenkaan ollut.
     
  8. DudeB

    DudeB

    484
    0
    0
    Vs: Puolison suhtautuminen valokuvaharrastukseen

    Reilu vuorokauden mittaista naputusta lukuunottamatta selvitty ihan hyvin. Tosin sekin naputus johtui siitä, että suostuin kuvattavan henkilön tarjoamaan pizzaan. Kuvaushomma sikäli oli OK, mutta henkilökohtaiset mielipide-eroavaisuudet ulkona syömisestä vieraan ihmisen (naisen) kanssa tuotti tuskaa ja paskaa. Syödessä totesimme kuvattavan kanssa, että homma olisi pitänyt tehdä toisinpäin -> ensin syömään, sitte kuvia ottamaan. Jännitystä oli ilmassa ja se ilmeisesti näkyy. Jännitystä oli puolin ja toisin.


    Miksi ihmiset on niin jänniä ja jäykkiä?
     
  9. campv

    campv Ylläpidon jäsen

    2 309
    110
    63
    Vs: Puolison suhtautuminen valokuvaharrastukseen

    Just. Olen joskus kokenut samanlaista yhden seurustelusuhteen aikana - sitä kutsutaan mustasukkaisuudeksi.

    Hmm, onneksi nykyään saa hengittää ja ajatella vapaasti.
     
  10. Vs: Puolison suhtautuminen valokuvaharrastukseen

    Suomalaiset on vähän semmoisia, mutt kyllä se siitä ku alkukankeudesta pääsee. Lisää vain harjoitusta.
     
  11. Vs: Puolison suhtautuminen valokuvaharrastukseen

    Joskus sais kuulemma puhua jostain muustakin. Ja yhtään kameraa lisää en kuulemma enää tarvitse.

    ...No kyllähän "se" joskus vapaaehtoisesti suostuu malliksikin.
     
  12. Vs: Puolison suhtautuminen valokuvaharrastukseen

    Meidän toinen muksu oppi kävelemään jo 8kk eli huomattavasti ennen kuin järjen valo syttyi sen päähän. Noh tästä aikaisesta liikuntakyvystä johtuen me ostettiin sellanen karsina. kaletrit ja kaikki, tuollanen vajaa metrin korkuinen mutta pitää mukuloita. se sitten avattiin kulmasta ja sillä eristettiin isi yhteen huushollin kulmaan ja sieltä se katkera äijä sitten näitä tekstejä kirjoittelee ,D


    hyvää juttua ,)
    Mä oon koti-isänä ja hoidan muksuja niin ettei ne oikein äidistään enää välitäkkään.
    kuukautisten aikaan sitä kun tiskailee ja rouva tulee kotiin niin voi tunnelmaa keventääkseen vaikka kysyä että "kulta muistutappas mua siitä että mihin mä sua taas tarvinkaan?" ,p
     
  13. Vs: Puolison suhtautuminen valokuvaharrastukseen

    Missä muuten ilmoitit tuosta? Itselläkin olisi silloin tällöin käyttöä vapaa-ehtoisille malleille, joskus voisi mahdollisesti jopa maksaakkin jotain. Ruoskan kanssa tai ilman ;)