Aika jämäkkä toi kaatopaikka juttu ai että se osaa olla naseva hauska ja rytmikäs.... Keskustekaa ihmeessä ruuasta .....
Vaimokin sitten tuli ja tässä on sitten eräs omenapiirakan ohje: Sekoita keskenään kippollinen sokeria, vehnäjauhoja ja sulatettua rasvaa. Ota taikinasta 1/3 sivuun, lopussa lisättäväksi päällysteeksi. Lisää 2/3 määrään vielä kippo maitoa, kippo vehnäjauhoja ja teelusikallinen leivinjauhetta. Levitä taikina vuokaan (koko riippuu kipposi koosta) ja asettele päälle omenalohkot, ripottele hiukan kanelia ja murustele 1/3 osa alkutaikinasta kaiken ylle. Uuniin 200-asteeseen kunnes kypsä. Tämä on erityisen suositeltava filmikuvauksen ystäville, koska se on ns vanhanaikainen piirakka. Vaimolla on muitakin versioita, mutta olen sitä mieltä että perusasioista on hyvä lähteä liikkeelle. edit. filkkamaininnasta huolimatta suosittelen maistamista myös ennakkoluulottomille digikuvaajille ja lisäksi moderaattori Fangiolle ;-)
Syksy on kyllä semmoista ruoka -aikaa, usein innostuu jostain juuri syksyllä. Mussutettava ei välttämättä ole kovin eksoottista, mutta joku letut tai paahtoleipä ovat semmoisia hetken innostuksia, joista ei sitten juuri unia nää.
HULLU! ei niitä millään sienikastikkella tärvätä! edit: vedin muuten muikkuja markkinoilla BUAHAHHAAAAHAAA!
Sitten on raksuliha. Perunasiivuja ja naudansuikaleia vuokaan, päälle ladotaan PORSASTA, niitä kylkisiivuja, ripsutellaan suolaa päälle ja uuniin paistumaan siks aikaa jotta lihat on rapeita. AI HELMEÄ!
Tänään syötiin pari levyllistä uudenaikaisempaa (=pehmoisempaa ja hötömpää) "Jennyn piirakkaa", joka eroaa edellisestä sen verran että laitetaan senkin resepti esille: 3 munaa 3dl sokeria 1 kupillinen maitoa 250g margariinia 6 dl vehnäjauhoja 3 tl leivinjauhetta Muna ja sokeri vatkataan hyvin, maito sula margariini, keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe lisätään. Taikina pellille, omenaviipaleet, kaneli ja sokeri päälle. Puolisen tuntia 180-asteisessa uunissa.
Vs: Aaahhh...omenapiirakkaa ja muita syksyn herkkuja Aaaah näitä syksyn juuresherkkuja! Olen ihastunut seuraavaan juuresvuokaan, johon tarvitaan vuoka ja uuni, joka pistetään 200 asteelle. Itse laitan vuokaan perunoita, porkkanoita, selleriä, palsternakkaa, sipulia, valkosipulia. Muutakin voi tietysti laittaa. Siihen päälle purkillinen fetaa öljyssä sekä oliiveja, mausteiksi yrttejä, suolaa/yrttisuolaa, pippuria, valkosipulisuolaa, sitten noin 40-60 minuutiksi uuniin, riippuen vihannesten määrästä. Naminam!
Vs: Aaahhh...omenapiirakkaa ja muita syksyn herkkuja Punajuurista tuli aika kiva (=yksinkertainen) ohje radiosta viime viikolla. En saanut sitä talteen, mutta tämä on hyvin samanlainen. Pitää kokeilla. Tänään muuten syötiin omenakakkua, jonka reseptin oli mun isoäitini käsin kirjoittanut ja laittanut keittokirjansa väliin. Todennäköisesti resepti on ajalta ennen sotia.
Vs: Aaahhh...omenapiirakkaa ja muita syksyn herkkuja Alkaa omenat olemaan siinä vaiheessa että nyt niitä juodaan mehuna ja syödään pitkin talvea hillona. Vaimo tossa paistelee lettuja, siihen sitten omenahilloa ja pojat varmaan laittaa vaniljajätskiäkin. Omenalohkoja on kuitenkin pakastimessa. Ne säilyy siellä myöhempiä piirakoita varten.