Vs: Finnair ja ilmailuala Voin tähän alalla työskentelevänä todeta, että aivan yhtä lailla IAU harrastaa työehtosopimusshoppailua haalimalla jäseniä työntekijäryhmistä, joissa ei perinteisesti ole noudatettu IAU:n työehtosopimusta, ja saatuaan riittävästi jäseniä kyseisestä ryhmästä vaatimalla omaa sopimustaan noudatettavaksi näissä töissä. IAU on pieni mutta äänekäs ryhmittymä, jolla on suhteettoman korkea painoarvo ja vääntömomentti.
Vs: Finnair ja ilmailuala Sen verran minäkin ( Ei en ole tuolla töissä, en ole IAU- hommissa) noista cateringpalkoista tiedän, että niistä ei pitäisi kenenkään olla kateellisia, peruspalkka matala. Se, mikä tuolla maksaa, on pääasiassa työnantajan omaa aikaansaannosta: Työvuorolistat laadittu tasaisesti kaikille myös pyhiä sisältäviksi pitkillä vuoroilla ja pitkillä vapailla, vaikka tarve olisi lyhyempiin vuoroihin ruuhkahuippuihin usealla ihmisellä. Ylitöihin TYÖNANTAJA soittaa sunnuntaille porukkaa heppoisin perustein ylitöihin, jolloin palkka on 2,5- 3- kertainen siihen pieneen normipalkkaan verrattuna. Eli homma ratkeaa uusilla lyhyitä vuoroja oikeassa paikassa sisältävillä työvuorolistoilla ( vähemmän sairasloma- ja lomatuurareitakin tällä saadaan), ja opiskelijoilla, jotka normaalihinnalla tekevät nämä extratuuraukset mielellään tuntitöinä pois ( ei esim tarvita kallista soittoöveriä) ja jatkamalla IAU- sopimusta... Näin helposti on Cateringhenkilöstökulut hoidettu, kun vaan vähän yrittää, Higg
Vs: Finnair ja ilmailuala Ei kai tässä ole kyse Palkan mataluudesta, ravintola-alalla on huonot palkat, se on minusta erillinen fakta. Miksi pitäsi jolekkin maksaa 20-30% enemmän palkaa siitä että tehty ruoka menee lentokoneeseen? Loppupeleissä tuokaan ei ole kuin parin milkun juttu, suurin piirtein saman verran kuin kepun kepuli johtaja maksaa kevalle. Soisin mielelläni tuon summan mieluumin sadoille pien palkaisille, kuin poliittisesti valitulle oma edun keinottelijalle. Mutta kyse on kuljetusalan menettelystä ja kiristämällä saaduista perustellemattomista eduista.
Vs: Finnair ja ilmailuala Jarin kanssa samaa mieltä, että Finnairin vois lopettaa. Turusta lennettäessä käytän nyt jo ihan muita yhtiöitä. Ja niin - Turkukin on osa Suomea.
Vs: Finnair ja ilmailuala Kustannustasoa on helppo pudottaa, kunhan ensin pudotetaan elin- ja asuinkustannukset myös.
Vs: Finnair ja ilmailuala Joo että cateringtyöntejöiden 12 eur/ tuntipalkasta pitäisi vielä pudottaa? Jos suomen ilmailuala tuohon muka kaatuu, niin syytä sen onkin... Just, Higg
Vs: Finnair ja ilmailuala Mielenkiintoinen koontiesitys muutamien Eurooppalaisten lentoyhtiöiden tuotantokustannuksista viimeiseltä vertailukelpoiselta jo päättyneeltä tilikaudelta(lähde CAPA CAPA - Centre for Aviation ):
Vs: Finnair ja ilmailuala Eli puheet halvemmalla lentävistä kilpailijoista olivat sitten taas paskapuhetta ja pakkomielteisesti työvoiman kyykyttämiseen suhtautuva johto vertaa Finskin kulurakennetta johonkin tyhjillä tankeilla lentävään temppulennostoon?
Vs: Finnair ja ilmailuala En löytänyt kuvaa kyseiseltä saitilta. Onko se ihan maksutonta dataa ja missä se siellä on?
Vs: Finnair ja ilmailuala Nimenomaan kai lyhyehköissä reittilennoissa finski ei pärjää? Tuo tilasto näyttää perustuvan kilometreihin ja niitähän tulee Aasianlennoilla, missä finski toistaiseksi ymmärtääkseni pärjää kohtuulisesti. Taitaa olla kilometriperusteinen kustannus hieman eri kun lennetään jaappaniin tai lontooseen?
Vs: Finnair ja ilmailuala Google: CAPA Finnair cost Helkutisti piirakoita ja muita histogrammeja, vieritys sivun lopulle: http://centreforaviation.com/analysis/finnair-what-a-new-ceo-should-know-before-joining-cost-reductions-absolutely-necessary-99767 Samanlaisella reittirakenteella on esim Lufthansa, Air France, Iberia ja British Airways. SAS näyttää lentävän keskimäärin selvästi lyhyempiä lentoja. Mitä tuossa on iltapäivälehdet kirjoitelleet niin ei nuo Norjalaisten kaukolennot ole alkuun ainakaan olleet mikään kultakaivos. Eikä SAS ole myöskään saanut niistä oikein kunnon tuotetta aikaiseksi. Ongelmahan koko yhtälössä on alan matala tuotto suhteessa hirveisiin investointikustannuksiin. Lentsikat ovat kalliita: Google: A330 price http://www.airbus.com/presscentre/corporate-information/key-documents/?docID=14849&eID=dam_frontend_push Tuommoinen kaukoliikennekone maksaa noin 250 000 000€.
Vs: Finnair ja ilmailuala Mitenkähän nuo SAS:in lennonpituudet määräytyvät? Nehän vetävät kaikkiin suuntiin solmun kautta eli välilasku on aina Kastrupissa, ellei jo Tukholmassa täältä päin lähdettäessä. Vai määräytyykö matka reitin kokonaispituuden mukaan? Joka tapauksessa ei ole ollut ihme, että varsinkin Nokian hiljennyttyä Finski on antanut helposti tilaa BluOnelle ym. operaattoreille. Samoin hämmästyttää nuo Keski-Englannin hylätyille sotilaslentokentille operoivat RyanAirit, jotka myyvät matkoja alle sadan euron keskimyynnillä. Se ainaistarjouksen 29 euroa on palanut, kun pilotti vetää kiitoradan alussa hantaakit taakse, eikä reissun aikana myyty kahvi ja sämpylä kanna taatusti Kirkkonummelle asti. Kuka hemmetti noita rahoittaa ja mikseivät ne mene nurin niin kuin normaalit lentoyhtiöt? Ovatko ne kaikki jotain rahanpesupeitetarinoita?
Vs: Finnair ja ilmailuala Kyllä Suomessakin kannattaisi rakentaa iglun muotoisia taloja, jolleivat kaavamääräykset estäisi järkevämpää rakentamista.
Vs: Finnair ja ilmailuala Ihan mutuna olen luullut, että näillä Nokian insinöörien kotimaan lennoilla subventoidaan sitä Aasian liikennettä. Joku aika sitten kävin samaan aikaan Kantonissa (Guangzhou) kuin vaimo Kajaanissa. Edestakainen piljetti oli about saman hintainen, toinen hiukan alle ja toinen yli 400 euroa. Kustannusten luulisi kuitenkin Kiinan lennolla olevan suuremmat kuin Kajaanin.
Vs: Finnair ja ilmailuala Kevennyksenä ilmailualan laskuun: Sarjassamme -kuin elokuvista! http://www.amazingoasis.org/2013/11/a-car-saves-plane-with-landing-gear.html