Hyvästä palvelusta on kokemuksia minullakin tuosta asekaupasta, tosin sekin jo noin 15 vuoden takaa. Liike näyttää olevan edelleen toiminnassa.
Pudotin reilun vuoden ikäisen Ricohin, näyttö pirstaleiksi. Ostin tilalle Fuji100x:n, uusimman mallin. Ei se Ricohin veroinen ole, mutta kyllä silläkin kuvia saa.
Pitäis kans ostaa, ei kyllä oo niin vanha. Nykyisestä näyttö rikki eivätkä lupaa uutta siihen laittaa kun runko on reunasta vääntynyt. Jäi tiiliseinän sauman väliin kun nostin lattialta kun oli mökillä latauksessa.
Kyllä, uuden arvosta vähennettiin (yllättävän vähän) 8%. Lisäksi tietysti omavastuu, joka mulla on 200 euroa. Korvausta sain 812 euroa. Vahinkoilmoituksen laitoin maanantai-iltana kli 16.15. Korvauspäätös tuli klo 9.15 tiistaina ja rahat olivat tilillä samaan aikaan. En valittanut korvauspäätöksestä. Toi fujinhan pitäisi olla kai ihan erityisen hyvä, 40 mpix ja kaikki. Käytännön kuvauksessa kadulla se ei kuitenkaan yllä Ricohin tasolle. Mutta ihan kiva peli.
Kävinpä vierailemassa Seinäjoella sijaitsevassa kuulonsuojainkaupassa tilaamassa kuvan mukaiset oman korvan mukaan valmistettavat kuulonsuojaimet. Nyt tehtiin korvista ”muotit”, joiden perusteella suojat sitten valmistetaan ja posti tuo ne aikanaan kotiin. Melko hinnakkaat, mutta noiden kanssa on mukava moottoripyöräillä.
Serengeti Apogee arskat. Itse asiassa toiset moiset, ekat kun on olleet mulla jo todella pitkään, ehkä vuosikymmeniä. En ole arskojen aktiivikäyttäjä, ne on autossa näitä matalan auringon kirkkaita kevätaamuja ja -iltoja varten, joten kulutus ei ole hirmuisen suurta, mutta lasien pitää olla hyvät kun niitä tarvitaan. Nuo fotokromaattiset on ainoat oikeat ajamiseen, ja Apogeet on osoittautuneet todella kestäviksi mekaanisesti, plus tärkeimpänä ne istuu mun suureen kuulaani täydellisesti. Nyt piti saada toiset viime kesänä ostettuun Roadsteriin, avoautossa ne on ihan pakolliset käytännön syistä. Hieman tuotti haastetta löytää noin vanhaa mallia uudenveroiset lasit, mutta onneksi kyse on brändistä, joita ei heitetä roskiin, vaan kierrätetään. Nykymallit ei osoittautuneet kiinnostaviksi, kun ovat pienentäneet (lue säästäneet) kokoa ja rakennetta.
Sähköturvallisuusmääräyksien muuttumisen vuoksi piti tehdä ostos. Nykyään kuvan oikeassa reunassa olevan yleismittarin kaltainen mittalaite ei kelpaa korjattavaksi aiotun sähkölaitteen tai piirin jännitteettömyyden toteamiseen. Syy on looginen. Monet yleismittarit rupeavat nykyään olemaan sen verran monimutkaisia, että oikean mittaustuloksen saamiseksi pitää erilaiset kytkimet yms. olla juuri oikeassa asennossa, ja mittausjohtimet kytkettynä juuri oikeisiin liittimiin jne. Periaatteessa olisi mahdollista, että väärien asetuksien ansiosta mitattaessa vaikkapa kolmivaihejärjestelmän pääjännitettä, mittari näyttää nollaa volttia, vaikka piirissä olisikin täysi jännite 400 V. Jos käyttäjä luottaa tähän ja koskee jännitteisiin osiin, niin seuraukset voi arvata. Kuvan vasemmassa reunassa oleva jännitteen koetin on sitä vastoin äärettömän yksinkertaiseksi tehty. Se ei tarvitse mitään asetuksia, siinä ei ole edes virtakytkintä, vaan se on aina valmis jännitemittauksiin. Toki jännitteettömyyden toteaminen vaatii omanlaistansa ammattiosaamista, mutta tässä tapauksessa se ei ainakaan ole mittalaitteesta kiinni. Lisäksi, tällaisen kanssa on turvallista tehdä töitä hankalissakin työkohteissa, joissa joutuu esimerkiksi kiipeilemään, tai jotain vastaavaa, niin tuollaisen yleismittarin kuljettaminen mukana on hieman hankalaa, mutta sen sijaan tuollaisen jännitteenkoettimen voi kätevästi kietoa vaikka kaulansa ympärille. Siis, hyödyllinen ostos.
Heh, no joo, on tuossa tiettyä ajatusta, vaikka tuo perinteinen poolikynä on kyllä ammattikäytössä nykyään ehdottomasti kielletty. Lisäksi, sehän toimii vain vaihtojännitteellä. Nykyäänhän kun on kaikenlaisia akkusähköllä kulkevia autoja ja jopa laivoja (kulkee akulla hetken aikaa) ja niissähän on suurijännitteisiä tasasähköpiirejä, ja poolikynä ei reagoi tasasähköön. (Tuo esittelemäni jännitteenkoetin syö sekä tasa-, että vaihtosähköä, ja kertoo lisäksi, kumpaa on mitattavassa piirissä). Mutta sikäli tuossa kommentissa oli ajatusta, että itse asiassa suurjännitetöissä se mittalaite pitää testata ennen mittausta kytkemällä se jännitteeseen, tai erityiseen testilaitteeseen. Jos testin tuloksena voidaan mittalaite todeta kunnossa olevaksi, tehdään se varsinainen mittaus, ja sen jälkeen mittalaite pitää testata uudestaan, että on ollut varmasti testin aikana kunnossa.
Juuri näin, jopa jännitteen koettimet sinne 10-50 000 voltiin pitää testata todellisessa jännitteessä, ennen kuin luulee jonkin verkon olevan koettimen perusteella kylmä.. pitkä varsi ei pelasta, jos linja ei olekaan jännitteetön..
Mahtaa olla kaikki takaisin vedon alaiset tuotteet poissa markkinoilta, mutta näyttää siltä sattuvan merkkituotteillekkin välillä lipsahduksia Kaksinapaisten Fluke T110-, T130- ja T150-jännitetestereiden takaisinkutsu | Fluke
Ostettu ns. "Täysosuma" VOIGTLANDER 45X107 STEREOKAMERA huutokaupasta Englannista. Myyjän (Bishop&Miller huutokauppakamari) mukaan toimintaa ei ollut tarkastettu... Hienossa kunnossa tuli - sokea Reettakin näki heti ensivilkaisulla; - filmiperä jumissa ja vääntynyt (joku oli runnonut sen niin, että lasilevy rikki ja lasinsiruja täynnä ja stelt mutkalla) - luultavasti tarkastaessaan sen toimintaa - sulkimet rikki ja täysin jumissa - kaikki 3 objektiivia "homeessa" - view finderin peilin hopeointi lähes hävinnyt - tarkennus ei toimi (väännetty voimalla sijoiltaan) - suljinkoneistoa oli joku käynyt räpeltämässä ruuvinperien perusteella - mutta kaikki osat tallella ++ Lupasivat, että voi palauttaa (muttei tietysti postimaksua 60e !! Ja tullimaksua 22% tai jotain)... En palauta - mutta otan opikseni - ehkei Englantikaan ole paikka johon voisi aina luottaa... Ps. Kuvat kamerasta oli otettu sellaisista kulmista, ettei vikoja voinut mitenkään havaita...
Hyvin huomattu! Tuohan koski laitteita, joiden valmistumispäivä on heinäkuuhun 2018 asti ja sarjanumerot 21570000 – 43529999. Tässä omassani lukee valmistusvuosi: 2025 ja sarjanumero: 67970474. Mutta joo, ihan totta, ”sattuu sitä paremmissakin piireissä”. (Nyt tuossa uudessa mittakaapelissa on kaksi kerrosta, eli jos päällimmäinen kerros vaurioituu, niin siellä alla on toinen kerros, joka on jokin kirkkaan värinen ja näkyy sitten varoituksena sieltä halkeamasta).