Jeps, lisää dialektiikkaa, hyvät herrat Edit: ... Siitä sitten pikkuhiljaa (ulkoisen dialogin kautta) sisäiseen dialogiin, oman (omaksutun?/saavutetun?) identiteettinsä selkiytymiseen,-)
Huumoripa hyvinkin Pakko kuitenkin kysyä: kuka tai mikä on paheksunut ja missä yhteydessä ilmaisua "maan matonen"?
Pohdinta käy vaan edelleen ansiokkaammaksi. Dialektiikkaa kun vielä hieman lisätään, ollaankin pian Bermudan kolmiolla.
Vuosia sitten, taisin toistaa, sanontaa liian usein. Tuli, aika hillitty, toive sen rajoittamisesta. Itseäni ei juuri haittaa. Sekään. Sitä tämmönen vanha "kääkkä" (jollaiseksikin joskus kutsuttu) on hieman vanhojen kuvioidensa vankina. Sitten välillä yrittää karistaa niitä pois. Vaan mitä jää...
Toi vanha kääkkä on hyvä ilmaisu meistä 50-luvun alussa syntyneistä. Nuorempiin se ei sovi. Innostuin vasta vähän vanhempana opiskelemaan tosimielellä alaa, tämä siis n 10 vuotta sitten. Opiskelukaverit olivat pääosin naisia kuten alalla tahtoo olla, aika usein sai kuulla että setämiesten aika on ohi. Boomerileima puolestaan tuli paljon myöhemmin Marinin ja Bile-Ilmarin ”get over it” -twiitin ja ig-postauksen myötä 2020.
Itse synnyin vasta 60 -luvulla, joten en sit ookkaan "vanha kääkkä"? Ainoastaan ~ "vanhahko kääkkä"? Käsitteet muuttuu ja elää. Mut "kääkkä" kuitenkin...
Kuuntelinpa netin kautta jumalanpalvelusta eräästä Etelä-Pohjalaisesta kirkosta lähinnä urkumusiikin vuoksi. Pappi sitten tavalliseen tapaan jossain kohtaa kiitti Jumalaa mm. Suomenmaasta jne. mutta aivan uutena, kiitti myös sähköstä, ja toivoi sitä riittävän kaikille. Enpä ole tuollaista kiitosta aiemmin kuullut, mutta toisaalta antoi uskoa siihen, että tärkeällä alalla työskentelen.
Suomen luonnonvalokuvaajilla oli aikanaan tuollainen epävirallinen alajaos nimeltään kääkät. Hauskaa meillä oli.