Ennen suomalaisella - Nykyisin kuulema ulkomaisella lihalla tehty...ehkä Brasiliasta sademetsästä kaadetulla savannilla kasvanutta?? Yhdenlaista vastuullisuutta (eli siis osakkeenomistajaa eli Orklaa kohtaan)..
Lokakuussa 2024 Kotipizza ilmoitti alkavansa käyttää Suomessa tuotetun lihan ohella myös ulkomaalaista lihaa.
Jaa’a, enpä tiedä miten lihan laatua määritellään, joten enpä osaa tuohon juuri mitään vastata. Monilla suomalaisilla tuntuu olevan sellainen ajatus, että ”Suomessa kasvaa maailman parasta ja puhtainta ruokaa”, mutta on maailma sen verran iso, että luulisi sitä hyvää ja puhdasta ruokaa olevan jossain muuallakin(??). Tuossa aivan kotikulmillani on yksi Kotipizza, (muutenkin täällä ollaan aivan Kotipizza-yrityksen synnyinsijoilla), mutta eipä siellä kovin monta kertaa vuodessa tule asioitua. Tosin, silloin kun sieltä olen jotain ostanut, niin ihan hyvältä maistuvaa lihaa pizzassa on ollut. Tiedä sitten mistä se on peräisin…
Jeps - ehkä menevät hinta edellä - enemmän kuin laatu edellä tässä..huomaamaton tapa halpuuttaa.. Toinen vaihtoehto olisi ollut mahdollisesti pienentää pizzan halkaisijaa - mutta sitten olisi pitänyt lautaset vaihtaa, niin ettei kukaan huomaisi asiaa..
Tuo yltiömielinen suomalaisuuden pakkomielle ei aina ihan toimi. Meillä nyt vaan ei vaikkapa ananas kasva. Okei, on ihan hyvä suosia kotimaista, kunhan se jättää Suomeen rahaa tms, mutta väkisin ei pidä yhtäläistää suomalaisuus = laatu. Lisäksi useimmat maat ovat ihan yhtä ylpeitä kotimaisuudesta, mutta vain yksi maa yrittää aidata alueensa muurilla. Siis nykyisin, Kiinan ja Berliinin muurin jälkeisenä aikana.
Naudanlihasta en osaa sanoa mitään, saattaa ollakin hyvälaatuista, ainakin osin. Sianliha taas on poikkeuksetta huonoa - ei sentään hygienisesti tms. tavalla, ei siitä ripulia saa. Se onkin ainoa etu, pahaa se on maultaan. Raision soijarehulla kasvatettu sika maistuu... no, Raision soijarehulle... Enpä ostanut kinkkua tänäkään vuonna. Jos ostaisin, niin jossain muualla kuin Suomessa kasvatetun. - Viimeksi olen saanut maukasta sianlihaa Romaniassa, siellä on vielä sellaisia perinteisiä pihanperällä kasvatettuja sikoja.