kirjoittelusi hipoo jo aika pahasti kunnianloukkausta, ketään ei viskisiepoksi tai dokuksi nimitellä. Viskin maistelu ei ole dokaamista, mutta tuskin sitä pystyt ymmärtämään edes vaikka rautalangasta se sinulle väännettäisiin. Olet poikkeuksellisen vastenmielinen ihminen minulle ja olit monta vuotta estolistalla ainoana laukussa koskaan. ehkäpä palautan sinut estoon.
No siitä sitten vaan kunnianloukkaussyytettä nostamaan. Tosin, ”dokuksi” en sinua ole nimittänyt. Minulla kun on hyvin vähän kokemusta alkoholijuomien käytöstä, niin en oikein tiedä mitä eroa on ”maistelulla”, ”tissuttelulla” tai ”dokaamisella”. Silloin kun joskus teininä jotain kokeiluja kavereiden kanssa alkoholilla tehtiin, niin meille se oli aina ”dokaamista” jos alkoholia joi, määrästä riippumatta. Voisit muuten miettiä tuota omaakin käytöstäsi. Esitin tuossa ainakin omasta mielestäni aivan asiallisen kysymyksen whiskyn ja konjakin eroista tietyssä käytössä, ja aivan vapaaehtoisesti tulit siihen vastaamaan, joskin tapasi mukaan varsin ylimielisellä tyylillä. Eikä ollut ensimmäinen kerta, esimerkkejä olisi lisääkin, mutta mitäpä niitä muistelemaan. Laita toki meikäläinen estolistalle jos niin haluat, minulle se on totaalisen yhdentekevää…
Jos mies ei tajua eroa dokaamisen ja maistelun välillä, niin miksi ihmeessä kommentoit mitään ketjussa jota et ollenkaan tajua? Rautalankaa: maistelussa maistellaan makua, maksimissaan 2 cl kerralla/ eri maku. Dokaamisessa (ja mainitsemissasi tissutteluissa/maistelussa) tavoitteena on alkoholin vaikutuksen saaminen, johon taas maistelussa nautit määrät eivät riitä, eikä ole pyrkimys. Mutta tuskin tajuat hiuksenhienoa eroa tässäkään asiassa, kommentoida sun kuitenkin pitää, vaikea kyllä ymmärtää miksi. Tämä viskiketju ei ole dokaamisesta kertovaa keskustelua, vaan ihan muuta.
No voi hyvänen aika!!! Anna nyt niiden senttilitrojen olla, minua ne ei eivät kiinnosta vähääkään. Vielä kerran, alkuun kysyin vain whiskyn ja konjakin eroista tietyssä käytössä, mutta siihen en saanut sinulta mitään järkevää vastausta. Tyyppi itse lässyttää puuta heinää, kuten silloin kun kerran kysyin eräältä henkilöltä, voiko hänen purjevenettään ohjata kajuutasta, tulit siihen väliin höpöttämään ummet ja lammet purjehduksen filosofioista yms. sekä pidit kysymystäni typeränä, ja lisäksi annoit kysymykseeni täysin väärän vastauksen. Mutta ihan tosi, mene nyt vaikka ”maistelemaan” 2 cl verran whiskyä, josko sitten rauhoittuisit ja jätetään tämä ”keskustelu” tosiaan tähän!
Olet edelleen väärässä ketjussa, mutta niinhän sinä yleensä olet joka keskustelussa vänkäämässä omaa ajatustasi, koskaan tajuamatta ketään muuta, vängätä vaan pitää. Mikset menisi sinne herrain-klubille kyselemään tyhmiä kysymyksiäsi
Kallein ei aina ole suinkaan paras. The Macallan 12 year old on myös erinomaista, eritaistakin toki, ehkä myös suun mukaisempaa. Mutta pukki nyt kuitenkin kysyi toiveita…
Ainoa kelvollinen viski (omien kokemuksien mukaan) on Skotlannista. Jotkut kehuu japanilaisiakin.. Mutta on oon noissa nöösi...
On, juuri näin Skotlannista tulevat NE viskit, joita nautiskellaan, tutkitaan, hengitetään, jotka ovat isompia kuin jalkapallo. Olen myös harjoittelija vielä tälläkin saralla. Vakavamman harrastamisen aloitin isäni opastamana vasta 80-luvun loppupuolella, minkä jälkeen on Skotlanti ja useiden matkojen myötä myös monet ns (huippumerkit, single malt, kaikkihan ne ovat, kyse on mieltymyksistä) single malt laatuviskit tulivat vähitellen tutuiksi. Kenihän täällä on ehkä kaikkein pisimälle ja parhaiten tähän harrastukseen perehtynyt.
Jo vain. Kaikki viskit maistuu, samoin konjakit ja brandyt. Semmosen 5cl on silloin tällöin iltasella tapana kietaista kirjaa lukiessa. Ei juurikaan sen enempää. Ikää ja kokemusta on jo sen verran, että tietää että seuraavan aamun olotila ei ole edellisen illan väärti. Mutta sen verran täytyy joskus napata, että saa maun suuhun. Yleensä niin aikaisin illalla tai iltapäivällä, että ei vaikuta yöuneen.
Jaha, mainostusta hiukan kotiseuduille… Noilla menee muuten todella huonosti. Viiden viimeksi kuluneen vuoden liikevoittoprosentit: −22 % −3,8 % −9,8 % −14,5 % −22,7 % Toivottavasti eivät päädy konkurssiin….
Ei mitään mainostamista, vaan jonkinsortin kiinnostusta kun tuossa lähellä ovat. Sääli jos konkurssiin menöö, itte en kuitenkaan kyseisiä tuotteita käytä.
Se ei vielä näy noissa talousluvuissa, että Kyrö Distillery oli käynyt muutosneuvottelut vuoden 2023 loppupuolella, jonka tuloksena yhtiö muun muassa lomatuksia ja henkilövähennyksiä koskeneilla toimilla sai 1,7 miljoonaa euroa säästöjä aikaan tälle vuodelle. Tiedot kertovat myös, että alkuvuodesta päättyneellä rahoituskierroksella tislaamo keräsi kokoon noin neljän miljoonan euron pääomituksen. Katsotaan nyt sitä taloudellista menoa vielä hetken aikaa.
Ihan mutuna luulisin, että just nyt viskimarkkinoille on vaikea tunkeutua, oli tuotteen laatu mitä hyvänsä. Oletan, että viskin, siis hinnakkaamman sellaisen, ostamiseen, tarjoamiseen ja juomiseen liittyy aika paljon mielikuvamaailmaa, psykologiaa ja aineettomia arvoja. Paloviina kun on paloviinaa, ja hyvään hintaan myymiseen tarvitaan sille jonkin sortin gloriaa. Sellaisen saaminen on hankalaa ja kallista. Mainoskampanjat pitää tehdä tyylillä ja julkaista paikoissa, joissa ne tulevat mahdollisen asiakaskunnan maailmaan. Helpompaa olisi ollut saada Ähtärin panda kannattamaan, luulsiin....
Lainaus EHYT sivulta : Alkoholi on päihde, josta voi aiheutua haittoja sekä juojan terveydelle että myös hänen lähipiirilleen, perheelleen, ystävilleen, työyhteisölleen ja yhteiskunnalle laajemminkin. Alkoholista arvioidaan aiheutuvan vuositasolla kahden miljardin euron kustannukset yhteiskunnalle muun muassa lisääntyneinä terveydenhuollon ja poliisivoimien kuluina sekä laskeneen työn tuottavuuden takia. Alkoholin välittömiä vaikutuksia ovat kehon motoriikan heikentyminen sekä tasapainon ja harkintakyvyn huonontuminen, jonka takia päihtymys lisää onnettomuuksien, väkivallan ja häiriötilanteiden riskiä. Suomessa noin 89 000 lasta elää perheessä, jossa on vakavia päihdeongelmia.
On se monelle ollut elämän lähdekin.... - Paljonkohan maamme väkiluku olisi, jos kaikki kännissä aikaansaadut olisivat luvusta poissa?
Mitä mielikuviin tulee, niin yksi Kyrö Distilleryn perustajajäsenistä ja omistajista valittiinkin syksyllä Tampereen yliopiston elämystalouden työelämäprofessoriksi. Työelämäprofessorina Miika Lipiäinen on mukana rakentamassa elämystalouden tutkimusohjelmaa.