Sehän varmaan riippuu siitä, minkälainen suhtautuminen on omaan työhönsä. Jos työn kokee mielenkiintoisena eikä työympäristökään liiemmin harmita, niin mielellään sitä työntekoa varmaan jatkaisi hieman pitempäänkin. Vastaavasti, jos siitä työstä ei koe saavansa muuta kuin rahapalkan, ja jos senkään suuruus ei oikein tyydytä, niin mitäpä sellaista jatkamaan yhtään enempää kuin on tarvis. Toki asiaan vaikuttaa ihmisen terveydentilakin. Jos on jo monenlaista fyysistä vaivaa, niin tokihan se vaikuttaa myös työhaluihin. Aina ei ihmiset kyllä osaa arvatakaan, millaista se eläkkeellä olo sitten tosiasiassa on, niin hyvässä kuin pahassakin. Esim. eräs tuttu urkuri puhui lähes aina tavatessamme, kuinka hän haluaisi jo eläkkeelle. No, sitten kun nekin päivät aikanaan koittivat, niin vuoden eläkkeellä olon jälkeen hän jo kyseli entisestä työpaikastaan, josko jotain kanttorin sijaisuuksia tai vastaavia olisi tarjolla, niin hän tulee niitä tekemään mielellään niin usein kuin tarvitaan. Liika on aina liikaa. Ei ole kiva, jos on liikaa töitä, mutta ei ole liika vapaa-aikakaan mukavaa, vaan sopivassa suhteessa molempia, ainakin omasta mielestäni.
Niin, kyllähän ihminen voi keksiä yhtä jos toistakin tekemistä. Sitä voi pakottaa itsensä erilaisiin harrastuksiin jne. mutta toinen juttu on, onko ne ihan oikeasti kiinnostavia. Jos on, niin sitten asiat on kunnossa. Sellaista pakko-kiinnostumista ei oikein voi syntyä.
Onneksi maahanmuutto hoitaa eläkeelle siirtyneiden eläkevastuisiin aiheuttaman kattamisvajeen, samaten kuin työvoiman laadulliseen tasoon aiheutuneen osaamisvajeen. Suomi on saletissa.
Eipä täälläkään ole vielä keksitty, mikä aikuista ihmistä keppihevosissa viehättää… Näköjään jotkut mieshenkilöt käyttävät keppihevosharrastusta ”keppihevosena” päästäkseen joihinkin muihin päämääriin…
Gentlemen, this reminds me.... Tein joskus hupinumerona kuvakertomuksen, jossa urhoollinen sankari pelastaa merenneidon ilkeän meripeikon kynsistä. Ihan hauskaa toljailua kesäisillä rannoilla Se mikä oli vaikeaa, oli saada miespuolinen malli ymmärtämään, että sankari tietysti karauttaa paikalle valkoisella ratsulla. Valkoista ratsua tosin edusti ruskea keppihevoinen, ja tarvittiin aika paljon kaunopuhujan lahjojen esiin kaivamista, ennen kuin salskea urho suostui keppihevosen selkään
Tääkin meni ihan *ituiks: Hehkutetut biomateriaalit ovat muoveja vaarallisempia, tutkimus osoittaa – Pahisten joukossa esimerkiksi viskoosi
Työministeriön raportin mukaan hallituksen omat toimenpiteet heikentävät työllisyyttä: Ennuste: työttömyys pahenee ensi vuodenkin "Seuraavaksi ne keksivät, että vesi on märkää." Onko hallitus saanut aikaiseksi yhtään mitään yhteiskunnan tai kansalaisten elämän kannalta positiivista?
Edellisen hallituksen pääministeri lupasi, että Venäjän on hävittävä aloittamansa sota Ukrainaa vastaan. Meidän on ilmeisesti lähdettävä apuun, koska se lupaus on nykyisen hallituksen tehtäväksi jäänyt. Joten luotiliivit päälle ja särkemään kaikkea valmista. Seuraahan sitten sitä jälleenrakentamista ja työllisyys on taas turvattu pitkäksi aikaa kuten aina rähinöiden jälkeen.
Tulihan ne viinit ym. enintään 8 % kiljut maitokauppoihin. Huomasin pari viikkoa sitten, että viinejä myydään nyt litran pulloissa ruokakaupoissa. Joku pitäisi kiusantekona. Siitä jatkoajattelin. Jos "oikeita" viinejä saisi myydä pienissä pulloissa; sanotaan maks. 1/3 l pulloissa, niin ehkä ns. haittakulutus ei olisi niin suurta. Ruokaan ja ruokajuomaksi yksi. En tiijä... välttämättä ihminen ei kehtaisi ostaa pullomäärällisesti viiniä montaa pulloa...? Aika näyttää, mihin nykyhallitus kykenee. Pääministeri sanoi viimeisellä haastattelutunnilla, että nykyhallitus on kasvuhallitus, jonka hedelmät korjataan myöhemmin. Ja kun emme tiedä, niin luottakaamme, että hyvin menee.
Nyt nautitaan vuoden 2004 hallituksen asetuksesta. Palvelutalossa asuvalle vanhukselle oli lääkärin määräyksestä tehty hammashoitoa. Hammashoidon lasku oli 230 euroa. Siitä kela korvasi sairausvakuutuslain ja valtioneuvoston asetuksen 1336/2004 mukaan 10 euroa. Korvaus saatettiin tiedoksi postitse ja perusteluja korvauksen maksamiseen oli ilmeisesti istunut pohtimassa melkoinen työryhmä. Joo, ja huh huh.
Nykyhallitus taitaa kuitenkin olla laskuhallitus - monessakin mielessä. Talous taantuu, laskut kerääntyvät. Jos tai kun hallitus lisää valtionvelkaa sen 50 miljardia, kuten nyt näyttää, niin onhan siinä laskujen maksua vielä lapsenlapsillekin. - Minua nuorempien henkilöittenkin lapsenlapsille siis.
Orpon hallitus on ollut toiminnassa 20.6 lähtien eli nojn vuoden ja viisi kuukautaa. Orpon hallitusohjelman julkiseen talouteen vaikuttavista toimista kovin vähän on vielä tullut voimaan saatikka vaikuttanut minkäänlaiseen yhteiskunnalliseen kehitykseen. Niin hidasta on ison laivan kääntyminen. Sitä vastoin rajaturvallisuuteen, sisäiseen turvallisuuteen ja hallitsemattoman vähemmän toivottavan aineksen maahanmuuton rajoittamiseen nopeasti tehdyt päätökset ovat voimassa ja purevat Suomen turvallisuuden eduksi jo nyt täysimääräisesti. Valtavan nopean velkaantumisen ja hallitsemattoman julkisen menotalouden kasvun ongelmista saamme nauttia Sanna Marinin ja Antti Rinteen vihervasurihallituksen työn hedelmien myötä vielä pitkään. Niistä haitallisimat kansalaisille ovat Suomen terveydenhoitojärjestelmän totaalinen sotkeminen ja käsittämättömän kalliin hallintobyrokratian luominen terveydenhuoltoon sekä muiden menoautomaattien käynnistäminen. Edessä on 2-3 hallituskauden (10-12 vuoden) mittainen julkisen talouden paha kriisi ja vyönkiristys. Pelkäänpä, että työssä käyvien erittäin hyvin ja tehokkaasti toimiva työterveyshuolto vielä romutetaan.
Semmoista se demokratia saa aikaan. Olisiko aika antaa terveydenhuolto jollekin muulle taholle järjestettäväksi?