Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now

Päivän :-(

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 28 Maaliskuu 2007.

  1. Kona

    Kona Well-Known Member

    1 402
    1 348
    113
    Kyllä, joo hanuristahan tollaset kirjoitukset on, jossa kommentoidaan julkisten menojen hallisematonta kasvua ja niiden rahoittamista lisää velkaa ottamalla: Suomen julkinen velka kasvoi alkuvuonna enemmän kuin yhdessäkään muussa EU:n jäsenvaltiossa.

    Ikävää, kun joku kertoo, että Suomella menee päin helvettiä, 17 vuotta on mennyt jo ilman kasvua. Ja viimeiset reilut viisi vuotta julkisten menojen kasvu on ollut täysin hallitsematonta, ja se menojen kasvu on rahoitettu uudella velalla.

    Poliitikot toivovat, että kasvu hoitaa Suomen velkaongelman niin, ettei menoja tarvitse leikata Ja kun Lindtmanin ja Sofia Virran tyyppiset poliitikot alkavat kepun säestyksellä puhua kasvun aikaansaamisesta on vaarana, että kuulija nauraa itsensä tärviölle.

    Ei tarvitse olla edes pessimisti voidakseen ennustaa, että sellaista kasvua ei Suomessa saada lähivuosina syntymään, että se hoitaisi velkaongelman.
     
    niffe tykkää tästä.
  2. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 326
    536
    113
    Se meni siten, että jos henkilöllä oli korona ja tapahtui hänelle mitä tahansa, niin kuolinsyyksi merkittiin korona. Sehän on jo lähtökohtaisesti aivan järjetöntä, että esimerkiksi keuhkosyöpää viimeisiä viikkoja sairastavan kuolinsyyksi laitetaan korona, koska siihen hänen immuunijärjestelmänsä sitten lopuksi nitkahti. Näin tehtiin joka maassa. WHO pyrki saamaan lisäksi oikeudet julistaa pandemioita haluamiinsa maihin ja velvoittaa ihmiset ottamaan rokotukset. Ihan oikeasti olisi hyvä alkaa ymmärtää näiden ylikansallisten rikollisjärjestöjen toimintaa ja luonnetta ajoissa. Niiden konttoritkin ovat kaikki jossain Rockefellerien lahjoittamilkla tonteilla ympäri New Yorkia. Mitähän varten?
     
  3. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 456
    1 395
    113
    Ei sen kertominen mitenkään ikävää ole, päinvastoin tosiasiat pitää tunnustaa. Kolumnissa ei kuitenkaan ollut mitään kenellekään vähänkään asioita seuraavalle mitään uutta tai mielenkiintoista, sikäli se oli huono kolumni sekä sisällöltään että tyyliltään. Kolumnin kirjoittaja (jonkin verran olen hänen tekstejään lukenut) hieman liikaa rakastaa omaa ääntään sisällön kustannuksella.
     
  4. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 260
    378
    83
    Perustamisesta lähtien WHO:ta on isännöinyt Sveitsin liitto Genevessä, Sveitsissä.
     
  5. Kona

    Kona Well-Known Member

    1 402
    1 348
    113
    Helvetin huono. Turha näitä asioita, jotka on tiedetty ian kaiken on kerrata.

    Nyt on muotia puolueiden keskuudessa, että vaaditaan hallituksen menojen leikkaustoimien perumista ja esitetään erilaisia vaatimuksia kasvun aikaansaamiseksi.

    Sellaista Taika-Jimiä ei poliitikoista löydy, joka kykenee laatimaan maalle kasvuohjelman, joka parantaa velkasuhdettamme ja olisi enemmistöhallituksen puolueiden - olivatpa puolueet mitkä hyvänsä - hyväksyttävissä.
     
  6. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 456
    1 395
    113
    Toki poliitikkojen keinot ovat vähissä BKT:n suhteen. Ymmärtääkseni Ruotsin viennin skaala on laajempi (kenties jalostusastekin korkeampi?) eikä väestökehityskään ole maahanmuuton ansiosta yhtä hälyttävä kuin meillä. Vientiteollisuuden tutkimus- ja tuotekehitysrahoitukset taitavat meilläkin olla vähitellen nousussa, siinä on toki yksi toivon merkki ja mielellään yhtyisi Mika Malirannan optimismiin. Kaikkiaan kasvun avaimet taitavat olla muualla kuin (minkävärisen tahansa) hallituksen finanssipolitiikassa. Kuitenkin pidän ulkomaalaisen työvoiman (osin) karsastamista pahana virheratkaisuna, jota ymmärtääkseni elinkeinoelämäkin pahoittelee aika lailla.
     
    Viimeksi muokattu: 22 Lokakuu 2024 klo 21:27
    Kona tykkää tästä.
  7. Kona

    Kona Well-Known Member

    1 402
    1 348
    113
    Aina on toivoa, eikä tilanne ole suinkaan niin paha kuin miltä se näyttää ja poliitikot kertovat, se on vielä paljon pahempi.
     
    keegan tykkää tästä.
  8. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 260
    378
    83
    PSX_20241022_230926.png
     
    saloma-3 tykkää tästä.
  9. Kona

    Kona Well-Known Member

    1 402
    1 348
    113
    Meiltä puuttuu visio Suomesta hyvinvointivaltiona. Hyvinvointivaltio 2.0.

    Nyt kinastelemme milloin mistäkin nikotiinipusseista kun pitäisi piirtää kirkasta kuvaa siitä, millaiseen julkisten palveluiden kirjoon meillä on tällä elinkeino- ja väestörakenteella varaa.
     
  10. Est

    Est Well-Known Member

    17 342
    1 857
    113
    Ehkä pitäisi keskittyä muidenkin pussien ongelmiin kuin nikotiinisellaisten?
    Kansa on häviämässä sukupuuttoon. Hitaasti mutta vääjämättä.
    Psyykkinen probleema myös. Ulkoapäin kauhominen ei ole ratkaisu.

    Voiko olematon hyvin? Millainen on vainajan visio?

    Poliitikot lässyttävät, melkein aina, sivuseikoista ja hämäävät kuin huonot silmänkääntäjätaikurit.
     
    niffe tykkää tästä.
  11. saloma-3

    saloma-3 Well-Known Member

    1 846
    701
    113
    Eläkeuudistuskin alkaa kuulostaa kaukaisesti tutulta: Työ on ilomme, kuolo vapautemme.
     
    niffe tykkää tästä.
  12. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 913
    3 372
    113
    saloma-3 tykkää tästä.
  13. saloma-3

    saloma-3 Well-Known Member

    1 846
    701
    113
    Julkisen puolen talouslaskelmat on mitä milloinkin halutaan. Joo tuttu juttu.
     
  14. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    3 332
    687
    113
    Joo, ja suurin ongelma on se, että ne ”Jalon kansan parhaat voimat” notkuvat vaan täällä netissä, eivätkä hakeudu niiden huonojen ja osaamattomien päättäjien paikalle laittamaan tämän maan asiat kuntoon…
     
  15. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 913
    3 372
    113
    Kuten edellä todettiin, niillä "huonoilla ja osaamattomilla päättäjillä" ei juuri ole keinoja tai mahdollisuuksia maan asioiden kuntoon laittamisessa. Talouselämä kun pyörii muitten kuin eduskunnan säätämien lainalaisuuksien nojalla suurimmalta osin. Tosin, kuten Fortumin tapahtumista (ja aiemmista vastaavista) tiedämme jälkiviisauden valossa, mokaamisen mahdollisuuksia päättäjillä kyllä on, ja ne on käytetty melko tarkkaan.... :(