Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now

Päivän :-(

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 28 Maaliskuu 2007.

  1. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 913
    3 373
    113
    Jäin miettimään, mitä Ehrnroth itse asiassa haluaisi siinä arvopohjan laajentamisessa. Jos Vasemmistoliitto on liian oikealla ja Perussuomalaiset liian vasemmalla, niin kumpaanko reunaan Jari haluaisi laajennusta? Vanhana taistolaisena ehkä sinne vasemmalle? Hoituisiko liian hyvä sosiaaliturva kunnon kommunismilla?
     
  2. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 457
    1 395
    113
    Vai kelpaisikohan hänelle, jos vain poistettaisiin perustuslaista tämä:
    "Jokaisella, joka ei kykene hankkimaan ihmisarvoisen elämän edellyttämää turvaa, on oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon.

    Lailla taataan jokaiselle oikeus perustoimeentulon turvaan työttömyyden, sairauden, työkyvyttömyyden ja vanhuuden aikana sekä lapsen syntymän ja huoltajan menetyksen perusteella."

    EDIT Vakavammin puhuen, eipä hänellä ollut esittää ainoatakaan ajatusta siitä, miten BKT saataisiin kasvuun. lähinnä vain osin toisiinsa liittymättömiä triviaaleja heittoja. Kovin löysää tekstiä. Kolumnin soisi kuitenkin olevan edes vähän enemmän kuin pelkkää baaritiskipörinää.
     
    Viimeksi muokattu: 22 Lokakuu 2024 klo 14:38
    SakkeM tykkää tästä.
  3. Seppo R

    Seppo R Well-Known Member

    2 992
    1 904
    113
    Se on vakava paikka, kun mies nauraa.
     
  4. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 326
    536
    113
    Vilkaisepa joskus löytyykö pakastealtaasta, leipähyllystä tai einespuolelta jokin tuote, jossa ei olisi merkittävästi em. kasvisöljyjä ja voit huoletta unohtaa neuvottelukuntien suositukset.
     
  5. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 913
    3 373
    113
    Tavallinen ruisleipä;
    Ainesosat: täysjyväruisjauho, -rouhe ja ruislese (61 %), vesi, vehnäjauho, hiiva, jodioitu merisuola, ruismallasuute. 86 % leivän viljasta on täysjyväruista.
     
  6. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 260
    378
    83
    Tehdään nyt ensin ero alfalinoleenihapon ja linolihapon eli omega-3 ja omega-6 välillä. Toisin kuin edellä annetaan ymmärtää, alfalinoleenihappo pienentää tuledusta. Joitain tutkimuksia on linolihapon eli omega-6 yhteydestä matala-asteiseen tulehdukseen. Vaikutus eli linolihapon muuttuminen arakidonihapoksi ihmisen elimistössä on niin pientä, että linolihapollakin on itse asiassa pikemminkin tulehdusta pienentävä vaikutus.

    Sitten täristiin rypsiöljystä. Ensinnäkin rypsiöljyn omega-6/omega-3 -suhde on 2:1, kun taas esimerkiksi terveelliseen välimerelliseen ravintoon kuuluvalla oliiviöljyllä suhde on noin 10:1.

    Varmaan Ylilaudalta on luettu myös rypsiöljyn prosessoinnista johtuvasta heksaanijäämästä. Se on häviävän pientä verrattuna esimerkiksi kaupunki-ilmaan. Sama porukka vannoo polttomoottoristen autojen nimeen. Suurin osa ihmisen heksaanialtistumisesta saadaan bensiinin höyryistä, ja ainoastaan 2 % heksaanialtistumisesta on elintarvikkeiden sisältämästä heksaanista.
     
    SakkeM ja keegan tykkäävät tästä.
  7. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 457
    1 395
    113
    Hyvä että joku täälläkin oikeasti tietää.
     
  8. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 326
    536
    113
    Niin, niin, kun noita googlailee ja päätyy Wikipediaan, niin lopussa vielä kuin pisteenä i:lle mainitaan, että "On saatu yhä enemmän tieteellistä näyttöä myös sen puolesta, että maidossa, märehtijöiden lihassa ja eräissä kasveissa ja kaloissa esiintyvä pentadekaanihappo kuuluisi välttämättömiin rasvahappoihin[5]". Alkaako kuulostaa taas Agenda 21:ltä? Wikipedia ei ole yhtään sen parempi lähde kuin Ylilauta tai Esson baari.
     
  9. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 457
    1 395
    113
    Vinskin tietolähteiden osalta en osaa sanoa mitään, mutta sen mitä olen vuosien kuluessa satunnaisesti tarkistellut Wikipediaa, on se muuttunut kyllä paremmaksi, jopa suomenkielinen Wikipedia. Englanninkielinen on jo jonkin aikaa ollut varsin hyvä. Tarkoitan vain omaa alaani, muista en tiedä. Esson baarilla on toki oma, ehkä tärkeäkin positiivinen sosiaalinen funktionsa, Ylilaudan (tiedän vain maineelta) sosiaalinen funktio lienee vain negatiivinen. EDIT Jaa, tarkemmin ajatellen Esson baarikin on minulle tuntematon, mutta ehkä Teboilin baari ajaa saman asian.
     
  10. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 260
    378
    83
    Lähteenä oli Helsingin yliopisto. Mutta sehän onkin vasta sijalla 107 maailman yliopistojen rangingissa.
     
    SakkeM tykkää tästä.
  11. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 326
    536
    113
    Meillä kuljettiin kahden vuoden ajan vaipat naamoilla kahden metrin päässä toisista ja vilkuteltiin sukulaisille ikkunan läpi tapaamisissa kauhistellen vuodesta 1965 luokiteltua kausinuhavirusta ja muiden ravintoloiden kuin Mäkkärin ja Burger Kingin piti pitää ovensa kiinni Uudenmaan sulusta puhumattakaan. Näin pysäyteltiin viruksia leviämästä ja kaikki tämä tapahtui "tieteen nimissä", joten se siitä Helsingin Yliopistosta auktoriteettina sitten. Saat ihan itse valita ovatko he korruptoituneita kuin kaikki muutkin vai yhtä nuijia kuin se Esson baarin jengi, sillä jompia kumpia he ovat noiden näyttöjen perusteella.
     
  12. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 260
    378
    83
    Tietää ne ainakin alfalinoleenihapon ja linolihapon eron. Sen tietää peruskoululaisetkin.
     
    SakkeM tykkää tästä.
  13. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 457
    1 395
    113
    Maskisuosituksissa (ottamatta tässä tekstissä kantaa niiden toimivuuteen) kai kuitenkin THL oli se keskeinen asiantuntijataho, ei Helsingin Yliopisto. Koronan kutsumiseen kausinuhaksi ei ehkä edes riittäisi kommentti "understatement", maailmanlaajuinen koronakuolleisuus on kuitenkin yli kolme miljoonaa. EDIT Miksi Esson baarin jengi on nuijia? Tavallisia kansalaisia istumassa yhdessä ja puhumassa asioista.
     
  14. RB

    RB Well-Known Member

    9 324
    1 223
    113
    Mutta siihen virukseen aika moni kuoli. Mm yks vanha koneurakoitsia josta tein haastattelun eräässä tapahtumassa YouTubeen…..puolen toista viikon päästä oli papparaisella mullat päällä kun sai siinä tilaisuudessa tartunnan…jäipä haastattelu kumminkin jäljelle, on vieläkin nähtävänä mun kanavalla.
     
  15. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 260
    378
    83
    "Ihmiskeho ei voi tuottaa tyydyttymättömiä rasvahappoja, kuten omega-3 (alfa-linoleenihappo) ja omega-6 (linolihappo). Voimme saada niitä vain ruoasta. Alfa-linoleenihappo on välttämätön terveydelle, mutta sitä ei syntetisoidu elimistössä. Omega-6-rasvahapoista linolihappo on välttämätön happo, jota elimistö ei myöskään pysty itse tuottamaan."

    ★★★ Польза Омега-3 и Омега-6: полезные и вредные жиры | Роскачество

    "Roskachestvo on kansallinen laatujärjestelmä, joka perustettiin Venäjän federaation hallituksen määräyksellä vuonna 2015."
     
    SakkeM tykkää tästä.
  16. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 326
    536
    113
    Ei valitettavasti ole. Se on se sama kausi-influenssa. Tragikoomisinta oli, ettei koronaa tilastoitaessa tilastoitu yhtään kausi-influenssakuolemaa, vaikka niitä sattui todennäköisesti kuin ennenkin eli saman verran kuin korona-kuolemia eli sen 1200-1800 vuodessa. Sen sijaan rokotekampanjoiden jälkeen vakuutusyhtiöt tilastoivat 20% ylikuolleisuuden. THL:llä oli täysi Helsingin Yliopiston tuki toimenpiteille. Heiltä löytyy oma sivustokin covidille.
     
  17. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 326
    536
    113
    Ei välttämättä tuotakaan, mutta ihmiselle sopivassa muodossa niitä saa kalasta ja naudanlihasta. Pellavasta tiristetyt moottoriöljyt ja muut sen sukuiset litkut eivät vaan sovi ihmiselle.
     
  18. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 457
    1 395
    113
    Kausi-influenssakuolleisuus Suomessa on tyypillisesti muutamia satoja, koronan vastaiset toimenpiteet totta kai vähensivät kausi-influenssaa. Koronakuolleisuus pahimmillaan oli normaaliin kausi-influenssaan verrattuna liki kymmenkertainen. EDIT Miksi Esson jengi on nuijia?
     
  19. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 326
    536
    113
    Esson jengiin liittyvät olettamukset ovat myyttejä - aivan samoin kuin kuin koronaan liittyvät kuolinluvut. Eihän koronapotilaille tehty ruumiinavauksia tai kunnollisia kuolinsyyn tutkimuksia puhumattakaan, että juuri sopivasti muuttuneiden ohjeiden mukaan jos menehdyit vaikka autokolarissa, niin kuolinsyyksi neuvottiin laittamaan korona, mikäli löytyi nenäliinapaketti taskusta. PCR-testiä käytettiin tolkuttomalla ylinäytteistyksellä, jolla saatiin kaikki halutut tapaukset näyttämään korona-tapauksilta, vaikka kyseinen testi ei ylipäätään sovellu edes tällaiseen massatestaukseen.
     
  20. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 457
    1 395
    113
    Sinällään arvostan sinnikkyyttä, jolla pyrit oikaisemaan omalta näkökannaltasi väärää tietoa ja maailmankatsomusta, se on kunnioitettavaa. Samalla pidän hieman outona tuota nuijaksi kutsumista ja vielä oudompana nenäliinaväitettä, jota kyllä näytön puuttuessa kovasti epäilen. Tämän koronakeskustelun jatkamisen hedelmällisyyttä myös epäilen.