Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now

Päivän =)

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana herby, 11 Heinäkuu 2006.

  1. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 897
    3 369
    113
    Jos Orpo jotenkin onnistuu räpeltämään täydet neljä vuotta, menee se ennätys kyllä reilusti rikki... :)
     
  2. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 423
    1 382
    113
    Niin, jos perussuomalaisten suosio liikaa laskee, niin voivat tietysti uhriutua oikein olan takaa ja hajottaa hallituksen.
     
  3. Kona

    Kona Well-Known Member

    1 394
    1 333
    113
    Vihreäthän ilmoittautui jo Sofia Virran toimesta hallitukseen persujen tilalle pelastamaan maan talouden
     
  4. Seppo R

    Seppo R Well-Known Member

    2 991
    1 903
    113
    :p:)
     
  5. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 897
    3 369
    113
    Ongelma on vain siinä, ettei vihreillä ole kansanedustajia. Tarvittaisiin vielä Keskusta ja Vasemmistoliittokin mukaan, ja se ei taida sopia kenellekään. Persujen tilalle olisi mahdollinen vain demarit, ja he taas eivät taida suostua ilman uusia vaaleja.

    Nykyisestä eduskunnasta ei muuta enemmistöhallitusta saa mitenkään, tällä on pärjättävä. Hyvä juttu ajankohtaistoimitusten henkilökunnan kannalta, uutista piisaa. Kenenkään muun kannalta se sitten ei olekaan hyvä. (Etelärannan kannalta asia tosin selkenee vasta vuodenvaihteen jälkeen.)

    Se lohtu Orpolla lienee, että persut eivät suin surminkaan lähde hajottamaan hallitusta. Ymmärtänevät hyvin itsekin, että nyt hengissä olevan sukupolven aikana he eivät sinne uudestaan pääsisi, joten kannattaa nauttia Bemarin kyydistä nyt.
     
  6. Est

    Est Well-Known Member

    17 330
    1 852
    113
    Ei ehkä ainoa feikkipuolue historiassa mutta ehkäpä eniten sitä? "Vihreät" = teeskenneltyä (luonnosta) välittämistä ja kaikinpuolin epäkelpoa hölmöilyä.
    Inhottaa...
     
    Kona tykkää tästä.
  7. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 897
    3 369
    113
    Kyllähän viheriä liike aloitti ympäristöteemalla, silloin joskus Koijärven aikoihin. Aika pian siihen sitten kytkeytyi kaikkea mahdollista aikisempaan puoluekenttään mahtumatonta, sukupuolivähemmistöt jne., jotka toki ansaitsevat puolestapuhujansa, mutta joilla ei sen ympäristön kanssa ole minkäänlaista tekemistä.

    Absurdia sinänsä, Suomessa vihreät kannattavat ydinvoimaa..... Lienee ainoa vihreä liike maailmassa.
     
  8. Kona

    Kona Well-Known Member

    1 394
    1 333
    113
    Iiris Suomela ja Sofia Virta huolehtivat vastaansanomattomasti kyllä siitä, että kannatus putoaa.
    Politiikan seuraajalle tulee ikävä Pekka Saurin ja Oden vihreitä aikoja, jolloin puolueessa kyettiin älykkääseen argumentointiin.
     
    Esamursu ja keegan tykkäävät tästä.
  9. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 897
    3 369
    113
    Niinistökin menetteli, mutta kyllästyi..... no, akkojen kaakotukseen. Tässä nimenomaisessa ympäristössä senkin uskaltaneee sanoa.

    Iiris Suomela on nimenomaan kana, Virtaa en ole niin paljoa seurannut, että osaisin sanoa mitään.
     
  10. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 423
    1 382
    113
    Ai-van... hmm...
     
  11. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 423
    1 382
    113
    Niin, eivät varmaan vielä lähde kaatamaan. Mutta jos kannatus laskee riittävän alas, voi tulla harkittavaksi se, lähtisikö puolue ehkä ennenaikaisiin vaaleihin paremmasta asemasta jos oikein kunnolla uhriutuisi ja esittäisi äänestäjilleen tärkeistä syistä kaatavansa hallituksen. Olisi silleen järkähtämättömän periaatteellinen niin äänestäjät palaisivat?
     
    SakkeM tykkää tästä.
  12. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 897
    3 369
    113
    On aika vaikea päästä kiinni persujen äänestäjäkunnan sielunmaisemaan :) Jotenkin tuntuu, että ne paukut on jo käytetty. Sipilän hallitukseen mentiin maahanmuuttajavastaisuudella - koskaan ei ole tullut niin paljon maahanmuuttajia kuin silloin. Tähän sitten taloudella ja lainanoton suitsimisella - koskaan ei ole otettu niin paljoa lainaa kuin tämän hallituksen aikana. Toivottavasti eivät keksi ainakaan työllisyyttä keppihevosekseen - siitähän seuraisi kait sitten massatyöttömyys. :)

    Luulen, että Kaikkonen vetää pohjoisen persuja äänestäneet takaisin kepulien hellään huomaan, koplausten luvattuun maahan.

    Tosin, pääosan - ihan ns. leijonan osan - persujen vaalityöstähän tekivät ns. huulipunaviisikon tytöt ja tädit. Eihän persujen tarvinnut tehdä mitään vaalivoiton eteen, riitti kun muistuttivat hallituksen toilailuista. Semmoinen mahdollisuus toki on vieläkin, muitten sekoilusta voi aina napsia pisteitä - ei kun siis ääniä.
     
  13. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 423
    1 382
    113
    Väestötasolla perussuomalaisten kannattajat erottaa muusta väestöstä ennen kaikkea alhaisempi koulutustaso. Toki sukupuoli myös, muttei enää yhtä voimakkaasti kuin aiemmin. Asuinpaikka tai tulotaso eivät ole voimakkaasti erottelevia tekijöitä.
     
  14. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    3 325
    685
    113
    No onpa sinulla taas ongelmat!

    Yritä siis kovemmin, tai anna periksi, ja huolehdi vaan siitä omasta ”sielunmaisemastasi”… ;)
     
  15. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 897
    3 369
    113
    Johtopäätökset
    • Perussuomalaiset on entistä enemmän miesten suosima puolue ja Vihreät naisten suosima puolue.
    • Eläkeikäiset äänestävät kolmea perinteistä suurta puoluetta (SDP, Kokoomus ja Keskusta) tasaisesti. Nuoret aikuiset (25-34 vuotiaat) äänestävät pääosin Perussuomalaisia tai Vihreitä.
    • Vähiten koulutettujen keskuudessa SDP on selkeästi suosituin puolue. Yliopistokoulutetutuista noin 45 % äänestivät joko Kokoomusta tai Vihreitä.
    (vaalitutkimus.fi)
     
  16. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    3 325
    685
    113
    … ja suomenruotsalaisten valinta on yleensä RKP…

    ”(mutututkimus.fi)”
     
  17. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 250
    372
    83
    Åbo Akademin politiikan tutkijoiden mukaan viime eduskuntavaaleissa 18–64-vuotiaista miehistä 33 % äänesti Perussuomalaisia ja puolueen saamasta kokonaisäänimäärästä lähes kolme neljäsosaa tuli miesäänestäjiltä. Tätä ei voi tarkastella pelkästään Perussuomalaisista päin vaan vaatii myös kriittistä tarkastelua muiden puolueiden suunnalta.
     
  18. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 423
    1 382
    113
    Olivatko nuo vuoden 2019 vaalien analyysia? 2023 vaaleissa perussuomalaiset olivat ylivoimaisesti suosituin puolue vain perusasteen suorittaneiden keskuudessa. EDIT Viime vaaleista on ladattavissa erittäin mielenkiintoinen pdf nimeltä Pääministerivaalit polarisaation aikakaudella. Siinä muun muassa on analysoitu puolueiden kannattajaprofiileja. Suosittelen. https://www.vaalitutkimus.fi/wp-con...-aikakaudella-Eduskuntavaalitutkimus-2023.pdf
     
  19. Seppo R

    Seppo R Well-Known Member

    2 991
    1 903
    113
    Perussuomalaiset puolueen nimenä on aivan loistava. Edes Kantasuomalaiset ei puolueen nimenä vetoa niin tunteisiin. Ja Perussuomalaisiin voi liittyä ja äänestää myös maahanmuuttajat. Taisi olla Timo Soinin keksimä nimi. :)
     
    Viimeksi muokattu: 6 Lokakuu 2024
    Kona tykkää tästä.
  20. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    3 325
    685
    113
    Kas, uusi kotimainen radioasema AM-alueelle:

    ”Raaseporissa toimiva lyhytaaltoradioasema RealMix Radio on saanut Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta lyhytaikaisen radioluvan taajuudelle 6185 kHz. RealMix Radio aikoo lähettää koelähetyksiä tulevana viikonloppuna 15 watin teholla. Radiolupa on voimassa viikonloppuisin seuraavan kolmen kuukauden ajan. Uuden radioaseman taustalla on 16-vuotias radioharrastaja Joakim Weckström. Hän kertoo aseman tavoittelevan kuulijoita kaikkialta Euroopasta”.
     
    Kona tykkää tästä.