Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now

Päivän =)

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana herby, 11 Heinäkuu 2006.

  1. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 855
    3 356
    113
    Missä kohden sanotaan, ettei kaapeli saa kulkea kevyrakenteisen seinän läpi? Edellä Vinskin lainaamissa Tukesin ohjeissa todetaan, että yksivaiheisen jatkojohdon saa valmistaa. Minulla on hiukan vastaavan tyyppinen viritys saunan oven päällä olevaan ulkovaloon, tosin toisin päin sisällä olevasta pistorasiasta. Kunnes toisin toteen näytetään, pidän sitä täysin laillisena. - Jaa, eihän kuvasta toisaalta ilmene, että pistorasia olisi ulkona.

    (Ok, läpiviennissä olisi hyvä olla tiivisteet, totta.)
     
  2. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    3 289
    676
    113
    No kuule, en juuri nyt ihan ulkoa muista sitä sähköasennusmääräysten pykälää, missä asiasta kerrotaan. On siitä kuitenkin jo 14 vuotta kulunut, kun suoritin ensin S2 ja sitten S1 tutkinnot, ja sain sitten SETI:ltä asennusluvat.

    On ne määräyskirjat minulla tuolla hyllyssä, mutta enpä viitsi jonkun typerän vänkäämisen takia ruveta katsomaan, missä kohtaa määräyksissä se on.

    Mutta, ota itse asiasta selvää, jos se niin kovasti kiinnosta. Tietoa kyllä löytyy, jos jaksaa etsiä ja ymmärtää lukemansa.
     
  3. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 855
    3 356
    113
    Niinpä. Saattaa olla hiukan hankalaa löytää sellaista pykälää..... :)

    Kumikaapeleita käytetään esim. ilmalämpöpumppujen ulkoyksiköiden virransyöttöön, koska muut kaapelityypit kestävät tärinää huonommin. Onhan sinne seinään tietysti putkenpätkä tyrkätty, mutta eivät ne asennukset muuten paljon eroa.
     
  4. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 239
    367
    83
    Luulisi, että kaapeli on turvallisempi viedä tuosta reiästä kuin esimerkiksi oven raosta. Valistunut arvaukseni on se, että kaapelilla on viety sähkö autokatoksen autolämmitykseen tarkoitetusta pistorasiasta ulkovarastoon.
     
  5. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    3 289
    676
    113
    Niinpä, varsinkin kaltaisesi tyypin, joka ei ymmärrä aiheesta juuri mitään…. ;)
     
  6. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 855
    3 356
    113
    Itse asiassa ajattelin sinusta juuri ihan samaa.... Saattaa olla vaikea löytää toista henkilöä, joka pitää pistorasiaan työnnettyä pistotulppaa "kiinteänä kytkentänä". ;) :) :)

    Kun seuraavan kerran käyt jossain kirkonkylässä, missä asunnoissa on pistorasioihin kytkettyjä laitteita, teepä semmoinen empiirinen koe. Ota pistotulpasta tukeva peukalo-etusormiote (jos se on vaikea, niin kokokämmenen otekin toki käy) ja vedä reippaasti kohtisuoraan ulospäin. Katso sitten tarkkaan sitä kädessäsi olevaa tulppaa, ja mieti (yritä ainakin), oliko juuri irrottamasi kytkentä kiinteä, vaiko ehkä sittenkään ei. Saatat päästä hajulle asiasta, mutta eihän se tietenkään varmaa ole.

    (Tämäkin säie tekee ymmärrettävämmäksi, että tarralenkkareita valmistetaan aikuistenkin kokoja....)

    (Se "kiinteä kytkentä" tarkoittaa niissä bumagoissa jännitteen kytkemistä johtimiin, ei sitä, miten laitteen virtajohto tai jatkojohto on aseteltu pistorasian ja laitteen välille. Asian luulisi olevan itsestään selvä..... Mutta ainahan on poikkeuksia.)
     
    Esamursu tykkää tästä.
  7. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    3 289
    676
    113
    Ei voi kun taas kerran ihmetellä, miten tuo Sakke jaksaa aivan loputtomasti jatkaa täysin merkityksetöntä länkytystä. Mitähän tyyppi siitä itselleen saa??

    No mutta, lähdenpä hetkeksi itsekin mukaan ja teen ”päivän hyvä työn” tarjoamalle vanhukselle viihdykettä. Monilla vanhuksilla on kuulemma varsin tylsää elämää, ja siksi heitä on hyvä yrittää välillä piristää…

    Siis, nyt kaikki omakotirakentajat tarkkana. Sakke-sedän mukaan voitte itse tehdä maallikkona talonne kaikki sähkötyöt, kunhan muistatte, että sähkölaitoksen tuomaa talokaapelia ei kytketä suoraan talon sähköpääkeskukseen.

    Talokaapelin päähän laitetaan sähkölaitoksen toimesta pistorasia, ja sitten talon pääkeskukseen menevässä kaapelissa on siihen rasiaan sopiva pistotulppa. Ja KAS!!! teillä ei ole kiinteää sähköasennusta, joten sitä asennusta ei myöskään koske kiinteiden asennuksien sähköasennusmääräykset!! :D:D:D
     
  8. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 855
    3 356
    113
    Ei voi kun taas kerran ihmetellä, miten tuo Jari_S jaksaa aivan loputtomasti jatkaa täysin merkityksetöntä länkytystä. Mitähän tyyppi siitä itselleen saa??

    << Lähtipä länsirannikon mieheltä taas Pappa-Tunturi tms. kaksipyöräinen pahasti käsistä, eikä malttanut millään olla jorisematta joutavia.... Tietää tietysti nyt jo tässä vaiheessa itsekin olevansa joron jäljillä, mutta kun ei malta, ei malta..... :) :) :). Seuraavaksi varmaankin ehdottaa, että Olkiluoto 3 kytkettäisiin pistotulpalla valtakunnanverkkoon... :)
     
    Esamursu tykkää tästä.
  9. JPu

    JPu Well-Known Member

    5 427
    184
    63
    Tällaisella keinolla voi viedä sähkön seinän toiselle puolelle ilman, että maksaa sähkömiehelle paikalle saapumisesta ja sähkötyöstä, minkä voi näin tehdä laillisesti itse. näitä näkee aika paljon, ym. syystä.

    Lisäksi näin kytketty kaapeli on helpompi irrottaa sähköstä, kun kiinteästi asennettu, vaikka jos autosta alkaa nousemaan käryä tai autosta saa sähköiskun kostealla kelillä siihen koskiessa (joissakin johdoissa on ikäviä maavuotoja ja voivat lyödä ns. kynsille, mutta jos johdon irrottaa ensin seinästä ei sähköä saa sormilleen johtoa autosta irrottaessa. Toki jos on vikavirtasuojattu johto ja sähköverkko, ei kynsilleen pitäisi saada.)
     
    keegan tykkää tästä.
  10. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    3 289
    676
    113
    Siuntion papparaiselta lähti se oma apupyörillä varustettu Pappa-Tunturi ojan puolelle jo ajat sitten, mutta silti pitää vaan jatkaa, vaikka mitään vähääkään asiaa ei enää ole.

    Olet joskus syytellyt minua ”turnauskestävyyden” puutteesta, kun en yleensä tämmöistä älytöntä soopaa kovin pitkään jaksa, mutta kokeillaan nyt tämä kerta.

    Ehdota itse vaan, sinähän olet sitä mieltä, että pistotulppa on ratkaiseva asia, minkälaiseksi jokin sähköasennus luokitellaan.
     
  11. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 855
    3 356
    113
    Ajan hermolla....

    Screenshot 2024-09-26 at 7.36.19.png
     
    Jari_S tykkää tästä.
  12. jussident_fluor

    jussident_fluor Well-Known Member

    822
    429
    63
    Visuaalisesti näyttävä vesiväritapahtuma (tottakai, diggaan, ihan vaan salaa, kuten kaikki?), ok, no edes (Claude) Monet muutkin.
     
  13. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 394
    1 361
    113
    Hieno poliittinen taideteos. Kansanedustajien kommentit tyyliin: "hyökkäys demokratiaa vastaan" ampuvat kyllä aivan ohi. Jos vesiliukoinen väri rakennuksen pylväissä oikeasti koetaan uhkana demokratialle, niin huonosti on laitamme. Vähän nyt suhteellisuudentajua kehiin.
     
    saloma-3 tykkää tästä.
  14. Kona

    Kona Well-Known Member

    1 354
    1 301
    113
    Mun mielestäni sotkijat pitää laittaa vastuuseen töhrimisestä. Kun katselin puhdistustyötä, niin näyttäisi aika lailla olevan työtä ja kalustoa jo tässä vaiheessa, saatikka kun museovirasto tarkistaa alustavan puhdistuksen ja tehdään luultavasti vielä perusteellisempi työ. Siinä ollaan viisinumeroisissa kustannuksissa, eikä ensimmäinen numero ole yksi, tuskin edes kaksi. Sakot päälle tai/ja tekijöille vankeustuomio.

    Näin tämä menee juridiikan kannalta.

    Demokratiahöpinät ovat vihervasemmiston höpinöitä, ja siten eri juonne. Ei tämmöiset vetelät porukat demokratiaa sentään uhkaa. Jos semmoinen uhka alkaa nousta, niin siinä ei enää maalikanistereista ole kyse, eikä selviä sakoilla, joutuu linnaan. Niin ovat demokratian viholliset maassamme aina joutuneet.
    Tutkittavaa toki siitäkin näkökulmasta.
     
    Jari_S tykkää tästä.
  15. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    3 289
    676
    113
    Tämmöistä oli lehdessä:

    "Kansalaisaloite Elokapinan lakkauttamiseksi on aivan hilkulla ylittää 50000:n allekirjoituksen rajan, jutun kirjoitushetkellä luvusta puuttui vain muutama sata allekirjoitusta. Kansalaisaloite on kerännyt nimiä huippuvauhdilla, sillä se perustettiin eilen".

    Tuo mainittu raja oli näköjään jo ylitetty, kun kävin oman kannatukseni ilmoittamassa… :)
     
  16. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 394
    1 361
    113
    Kun aloite eduskuntaan tulee, ei se kovin pitkälle etene. Lakkauttaminen taitaisi varsin selvästi olla perustuslain vastaista, mikä oletettavasti todettaisiin jo lähetekeskustelussa. Ajatuksenakin tuo on aika huolestuttava, itse asiassa "uhka demokratialle".
     
  17. Est

    Est Well-Known Member

    17 261
    1 846
    113
    Jos nyt vaikka ihan teoreettisesti: Olisiko "rikollisjärjestöjen lakkauttaminen uhka demokratialle" (niinhän on tehty ennenkin ja ilman suurempia itkemisiä)?
    Tosi monet kansalaisethan näyttävät kokevan noi ikiteini-maalinruiskuttajat sellaisiksi.
    Vai eikö demokratiassa kuulukaan välittää kansalaisten näkemyksistä?

    Se että jotkut väittävät yököttävää & haitallista huliganismia ihan jopa "taiteeksi" on jo omaankin huumorintajuun turhan pervoa skeidaa...

    Tuollaiset helvetin sekoilijat eivät luontoa pelasta.
    Ja aina kun mennään oikein hulluiksi on mukana, kärkijoukoissa hohkaamassa, ainakin muutama svedupetteri... ;)
     
  18. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    3 289
    676
    113
    Joo, se voi olla noin.

    Pääasia kuitenkin, että ihmiset saavat halutessaan ilmaista mielipiteensä ko. porukan toimista, käyttäen yleisesti hyväksyttyjä tapoja, ja asiasta tulee keskustelua.
    No, ainakin minulla on hieman eri käsitys ”demokratiasta”, kuin ko. porukan tietynlaiset puuhastelut.
     
  19. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 394
    1 361
    113
    Tuolta yhdistyslaista löytyy asiaan vihjeitä, etenkin kahdeksannesta luvusta. Demokratiassa toki kansalaisilla on monenlaisia tapoja saada näkemyksensä kuultavaksi. Esimerkiksi mielenosoitukset. Sen, että kansalaiset jatkossakin saavat äänensä kuuluviin, takaa muiden asioiden muassa se, että ollaan valmiita sallimaan myös omista poikkeavia näkemyksiä. Ilmaisuvapauden kaventaminen kovin kevyin perustein voi olla prosessi jota on hieman vaikea pysäyttää. Vai halutaanko yhteiskunta, jossa vain vallitseva (päättää sen sitten poliittinen eliitti, netin älämöläkuoro tai valtaa käyttävä puolue) näkemys asioista sallitaan? Rikoksesta toki tulee ja tietysti kuuluu tulla seuraus, valtavirrasta poikkeavan ajattelun kriminalisointi on toinen asia. Vähän suvaitsevaisuutta, vähän liikkumavaraa erilaiselle ajattelulle. Kyllä ne oikeat uhat demokratialle ovat jossakin aivan muualla kuin Elokapinassa.
     
    SakkeM tykkää tästä.