Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now

Päivän =)

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana herby, 11 Heinäkuu 2006.

  1. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 834
    3 347
    113
    Missä kohden sanotaan, ettei kaapeli saa kulkea kevyrakenteisen seinän läpi? Edellä Vinskin lainaamissa Tukesin ohjeissa todetaan, että yksivaiheisen jatkojohdon saa valmistaa. Minulla on hiukan vastaavan tyyppinen viritys saunan oven päällä olevaan ulkovaloon, tosin toisin päin sisällä olevasta pistorasiasta. Kunnes toisin toteen näytetään, pidän sitä täysin laillisena. - Jaa, eihän kuvasta toisaalta ilmene, että pistorasia olisi ulkona.

    (Ok, läpiviennissä olisi hyvä olla tiivisteet, totta.)
     
  2. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    3 271
    672
    113
    No kuule, en juuri nyt ihan ulkoa muista sitä sähköasennusmääräysten pykälää, missä asiasta kerrotaan. On siitä kuitenkin jo 14 vuotta kulunut, kun suoritin ensin S2 ja sitten S1 tutkinnot, ja sain sitten SETI:ltä asennusluvat.

    On ne määräyskirjat minulla tuolla hyllyssä, mutta enpä viitsi jonkun typerän vänkäämisen takia ruveta katsomaan, missä kohtaa määräyksissä se on.

    Mutta, ota itse asiasta selvää, jos se niin kovasti kiinnosta. Tietoa kyllä löytyy, jos jaksaa etsiä ja ymmärtää lukemansa.
     
  3. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 834
    3 347
    113
    Niinpä. Saattaa olla hiukan hankalaa löytää sellaista pykälää..... :)

    Kumikaapeleita käytetään esim. ilmalämpöpumppujen ulkoyksiköiden virransyöttöön, koska muut kaapelityypit kestävät tärinää huonommin. Onhan sinne seinään tietysti putkenpätkä tyrkätty, mutta eivät ne asennukset muuten paljon eroa.
     
  4. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 236
    365
    83
    Luulisi, että kaapeli on turvallisempi viedä tuosta reiästä kuin esimerkiksi oven raosta. Valistunut arvaukseni on se, että kaapelilla on viety sähkö autokatoksen autolämmitykseen tarkoitetusta pistorasiasta ulkovarastoon.
     
  5. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    3 271
    672
    113
    Niinpä, varsinkin kaltaisesi tyypin, joka ei ymmärrä aiheesta juuri mitään…. ;)