Reuters on äänitorvi, jonka kautta levitetään maailmalle kaikki, mihin meidän halutaan uskovan. Jacques Attalin teokset ovat saatavana englannikielisinä Amazonista. Esimerkiksi a brief history of future on saatavana Amazonista kindle-versiona 11.00 euroa. Mitäpä jos kokeilisit Jacques Attalia "faktantarkastajana"?
Juu, laski reilusti yli 500 eri mallin päähinettä. Luultavasti kaikille OPH:n määrittelemille ammattinimikkeille on omansa.
Mitä pitää tehdä, jos löytää vastakuolleen saimaannorpan kuutin kuolleena pyydyksestä? -- -Valkosipulimarinadi 1 vrk, ja sitten uunissa 200 °C 1 h/1 kg.
Aika kuivaa tulee tuolla ohjeella. - 125 °C riittää hyvin, pinta tosin on syytä ruskistaa kiinni pannulla ennen uuniin laittoa.
"Videoillaan veljekset näyttävät uskovan Qanon-salaliittoon ja tunnelisotateoriaan. Qanon on Yhdysvalloista liikkeelle lähtenyt salaliittoteoria, jonka mukaan pieni valtaeliitti hallitsee maailma. Veljesten mukaan mantereita yhdistää maailmanlaajuinen tunneliverkosto, jossa eliitti kuljettaa maglev-junien avulla aseita, huumeita ja lapsia. Tunneleissa tapahtuu kaikenlaisia kauheuksia. Kauhuissaan olevia lapsia ”farmataan” ja heistä imetään adrenokromia, jota eliitti käyttää huumeena". Onkohan nuo taas joitakin "niffen" tuttuja...
Vasemmistoliitto toiseksi suurin puolue, ja LI Andersonin äänimäärä historian suurin Suomessa. Ansio kuulunee Purralle ja perussuomalaisille, jotka ovat vaivojaan säästämättä tehneet vaalityötä Vasemmistoliiton hyväksi.
Vaalibingo 1. Meidän upeat ehdokkaat 2. Aivan upea kampanja 3. Vaaliteltoilla kova kuhina 4. Tukiryhmien upea työ 5. Todella kiinnostavat keskustelut äänestäjien kanssa 6. Viesti ei tavoittanut äänestäjiä 7. Kiitos upeat ehdokkaat 8. Torjuntavoitto 9. Vakavan pohdinnan paikka
Ei kuulosta ihan persuish-puheelta. Mielenkiintoiset ajat edessä. Demokratian voitto, sitä saa mitä tilaa. Ja mitä näitä nyt onkaan. Pitää ristiä kätensä, ja kiittää, että meilläkin on ollut pääosin oikeistohallitus läpi kuluneen 2000-luvun.
Äänestysprosentti jotain 40. Valtaosa kansasta vitut välittää, kuka siellä Brysselissä haahuilee, EVVK.
Riippuu vähän siitä, mitä pitää oikeistohallituksena. Keskustan johtamia hallituksia joissa toki Kokoomus on ollut mukana ja usein Vihreätkin, on ollut kahdentoista vuoden ajan; ehkä sellainen olisi sitten keskustaoikeistolainen hallitus enemmän kuin oikeistohallitus? SDP:n vetämiä hallituksia on ollut kuuden vuoden ajan ja Kokoomuksen vetämiä hallituksia niinikään kuuden vuoden ajan. Että aika tasan on mennyt kuitenkin.
Saramo vajaalla viidellätuhannella koko Suomen äänellä europarlamenttiin. Kyllä siinä on vara hekseleitä paukuttaa.
Joo. No lähinnä tarkoitin sitä kautta, kun persut yrittäneet kovasti luoda mielikuvaa kahdesta blokista. Nyt tässä kävi vähän niin, että se osui ikään kuin omaan nilkkaan.
Alkoholilain uudistus toi tänään paikalliseen K-kauppaan max 8%:n käymisteitse valmistetut alkoholijuomat. Olen eläessäni jonkin verran käyttänyt alkoholia.Mielestäni uudistus on suutari. Oluen harrastajien kannalta siinä saattaa olla jonkinmoista järkeä, koska ns maisteluoluet ovat usein vahvuudeltaan 7-8 %. Näissä taas tarjonta on niin laajaa ja kysyntä vähäistä, että tavallinen Killinkosken tai Launeen K-kauppa ei niitä voi juurikaan hyllyssä pitää. Lisäksi ne ovat varsin kalliita. Makkaraoluet on jo nyt saanut kaupasta. Viinien osalta uudistus on vieä omituisempi. Jos tarkoitus oli parantaa ns. ruokaviinien saatavuutta, jokainen viinejä ja ruokaa harrastava tietää, että ruuan kanssa nautittavan viinin alkoholipitoisuus on n. 8.50-13 %. Kahdeksan prosentin viinejä ei viinimaissa ylipäätään edes saa mistään.
Kompromisseja on monenlaisia. Tämä alkoholilain uudistus oli tosiaan esimerkki huonosta kompromissista. Lyhyellä tähtäimellä hyödyttää päivittäistavarakauppaa, pitkällä välillä tuskin ketään. Ellei muutu nopeasti. Jotenkin uskottavaa olisi ollut edes sellainen, että verotus olisi kytketty tähän. Tai siis että olisivat menneet rinta rinnan. Alkoholipolitiikasta pitäisi olla pitkäntähtäimen poliittinen päätös ja suunnitelma. Siinä puntarissa mm. kansanterveys ja markkinatalous. WHO on nostanut jatkuvasti pohjoismaat esimerkiksi, kuinka alkoholihaittoja voi estää. Ja saatavuus ja hinta on ne pääkeinot. Nyt siis Suomessa lähdettiin sille tielle, että maitokauppoihin tuli käytännössä kiljua ja vedellä/mehulla lantrattua viiniä. No hintaahan se laskee. Mutta. Suomessa on jo kokemusta vuosituhannen alusta vähän vastaavasta. Lonkerollahan (sillä harmaalla) kesti pitkään nousta uudelleen sitä edeltäneeseen kulutukseen. Kaikki eivät ehkä muista, mutta lonkeroa (sitä harmaata) myytiin käymisteitse valmistettuna maitokaupoissa parikymmentä vuotta sitten. Silloinhan myös perusteltiin tyttöjen alkoholinkäytöllä; ns. limuviinat piti saada pois kaupoista. Toki samaan aikaan uusittiin lastensuojelulakia. Jonkun verran alkoholia olen itsekin eläessäni nauttinut. Nykyisin on tosin hienoa, että kaupoista löytyy hyvät valikoimat alkoholittomia oluita. Vielä kun joku keksisi sen, miten alkoholittomaan olueen saa vastaavana suu-/kielituntuman kuin alkoholilliseen.
Minulle tuo kiistelty muutos on täysin merkityksetön. En osta vahvoja oluita - jos joskus saunaan tai sopivan safkan kanssa hankin olutta, niin se 4,7 % riittää vallan mainiosti. Vielä vähemmän merkitystä on jollain laimennetulla viinillä. Tosin, liikun niin paljon kylillä, että Alkojakin on matkan varrella siellä täällä, eihän se viini nyt kuitenkaan ihan päivittäisostos ole. Voihan se toki olla, että joku syrjäkylän asukas, jonka liikkuminen rajoittuu potkukelkkamatkojen etäisyyksille, jotain hyötyy. Minä nyt kumminkaan en.
Vaikka kohtuullisella hiprakalla ruokapöydässä on puolensa, niin matala-alkoholiset viinit alkavat olemaan trendi taantuvilla viinimarkkinoilla isoissa viinintuottajamaissakin etenkin nuorissa ikäluokissa. Seven key trends that will shape the global wine industry in 2024 - IWSR
Erilaiset Sangria-sekoitukset ovat kai olleet ruokajuomina suosittuja jo vuosikymmeniä. Viiniä ja kivennäisvettä tai jotain limsan tapaista sekoitettuna siis.