Päivää ilahduttivat ainakin noin 5 promillea Nigerian Circuitin tulokset. 5 promilleahan on aika vähän, paitsi mitä nyt auton ratissa, mutta sitä kivaa on näillä kymmenillä sen verran niukasti, että kaikki lasketaan.... :/ Aika harvoin tulee osallistuttua mihinkään, mutta talvella sain päähäni ryhtyä keräämään maita, joista ei vielä ole näyttelytuloksia. Kiina, Albania ja nyt Nigeria olivat sellaisia. Kaikki nuo hyväksytyt kuvat taitavat olla jo tuttuja kuvaosiota seuranneille.
Toisen hakijan nimeä ei mainittu. Äänestäisin tuota parrakkaampaa, jos ko. seurakunnan vaaleissä olisin äänioikeutettu. (Kymen sanomat)
Usein Excelissä tuottaa hankaluuksia esitystapa, kun ei haluaisi aina käyttää apusoluja. Varsinkin ajat vaikeita. Aina mukava saada positiivista palautetta.
Muuttakaa tänne. Hyvältä alueelta 96 neliön siisti rivitalo, 29 000. https://www.etuovi.com/kohde/563338 100 neliön omakotitalon omalla tontilla saa hyväkuntoisena 60 000 -70 000
Jos myis nää turhat kamerat ja ostais tollasen... Koivulehtokin näkyy ikkunasta - ooh... Mutta minkälaisia immeiset siellä? Onko lupsakka meno ja meininki? *ittuilaanko, rankasti, jos muuttaa Stadista?
Eipä ole asunnot hinnoilla pilattu sielläpäin… Jollekin eläkeläiselle voisi olla hyväkin juttu, saisi edullisesti tilavan asunnon… Sitten jos vielä töitä tarvitsisi tehdä, niin homma muuttunee hieman vaikeammaksi… Varkaudestahan on purettu useitakin kokonaisia kerrostaloja asukkaiden puutteen vuoksi.
Aikoinaan Varkaudessa ryypättiin liike-elämän piirissä aika reippaasti. Siellä oli 70-80 -luvulla omanlaisensa kultturi, johon kuului runsas kupinotto.
Eiköhän tuohon aikaan liike-elämässä sitä ”kuppia” otettu kutakuinkin ympäri maata. Ei kai se erityisesti Varkautelainen piirre ollut. Moni esim. myyntihenkilö sairastuikin alkoholismiin noihin aikoihin. Tuohon aikaan Varkaudessakin meni liike-elämässä vielä hyvin. Nykyään ei siellä taida juurikaan olla aihetta sen ”kupin” ottoon(??)...
On täällä isoja teollisuusyrityksiä paikkakunnan kokoon suhteutettuna. Ongelma on, että 50 % työvoimasta asuu muualla kuin Varkaudessa
Voi tosiaan olla, että ymmärsin virvokkeiden nauttimisen täysin väärin, mutta aika moni heilui kännissäkin.
Silloin 70-luvulla kyllä ryypättiin aika raskaasti. Väheni paljon jo 80-luvun puolella. Työpaikkojen bileet olivat melkoisia - jopa kunnalla. Muistelen parikin kertaa vetäneeni pullon konjakkia Seppo Saveksen kanssa Vantaan apulaiskaupunginjohtajan bileissä. Seppo oli armoitettu tarinankertoja varsinkin pikku pätkeessä. (Ed. Virastopäälliköt ja kaupunginjohtajat olivat tosin ainoita virkamiehiä, joilla oli oikeus tarjota alkoholia. Alempien pomojen piti saada lupa joka kerta erikseen.)
Taaskin voisi kysyä, kuka yllättyi... Tavallisesti diskuteeraamiseen keskittyneet ruotsalaiset kuitenkin yrittävät tehdä asialle jotain. Suomessa sen sijaan "opetushallitus selvittää", ja se juttu kun on nähty aika monta kertaa vuosikymmenten mittaan.
Sikäli kun oppimista oikeasti on tutkittu, ovat tulokset ymmärtääkseni varsin selvät: painettu kirja (jos muita muuttujia ei oteta lukuun) on tehokkaampi kuin digitaalinen. Samoin muistiinpanojen tekeminen käsin kirjoittamalla on tehokkaampaa kuin koneella kirjoittaminen. Meillä kuitenkin tähän opetuksen digitalisaatioon mentiin niin sata lasissa ja hurmioituneena, että tuskin opetushallituskaan vielä on päässyt asiassa edes krapulavaiheeseen. Onneksi opettajilla on vielä jonkin verran autonomiaa työssään. Kaikkiaan tämän ihmiskokeen soisi jo loppuvan, vahinkoa on tullut jo aivan riittävästi.
Sitä tässä on tullut eräitä kertoja polemisoitua, että kuvitelkaa mikä tilanne olisi, kun ehdotus koulukirjojen korvaamisesta iPadeilla olisi mennyt läpi. Sen sijaan, että oppilaat olisivat oppineet lukemaan tahi kirjoittamaan, olisi opeteltu klikkailemaan kuvakkeita. No, onneksi joku sai pysäytettyä tuon projektin tai ehdottajilla eivät paukut riittäneet asian edistämiseen ilman isäntien tukea...
Miten niin pysäytettyä? Just niinhän monet oppilaitokset toimivat nykyään. Lukiota käyvällä lapsenlapsella ei ole yhtään ainoata kirjaa.