Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now

Ovi

Keskustelu osiossa 'Kuvat ja galleriat' , aloittajana keegan, 26 Huhtikuu 2024.

  1. RB

    RB Well-Known Member

    9 292
    1 207
    113
    Ostin sieltä (italiasta) kevyen kamerajalustan kun tarvittin sitä. 4 ihmisen työpanos siihen laitettihin, itte ei saanut kainaloon kaupasta napata.
    Auton parkkeeraamiseen oli avustajahenkilöitä, viisasivat vapaan paikan ja kävivät maksamassa parkkimaksun, provikalla tietenkin.
    Ex-vävy oli hetken töissä yksityisellä lääkäriasemalla. Töissä sai olla….mutta loppujenlopuksi mitään palkkaa ei tullut kuin vähän pimeänä.
    Sen serkkulikalle kävi sairaanhoitajana samaten.

    likka opetti paikallisille italialaisille englanninkieltä kielikoulussa. Opetukselle oli huutava tarve…kun joissain italialaiskouluissa englannin kielen opetus tapahtui italian kielellä. Opettaja ei edes osannut englantia.

    Aika huvittavakin on maa, monessa suhteessa.

    Itte opiskelin 3 talvea italiaa kansanopistossa. En oppinut. Omistan hirveen huonon kielipään, ei voi mitään.
     
    Viimeksi muokattu: 27 Huhtikuu 2024
  2. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 372
    1 335
    113
    Viimeisin löytämäni OECD-vertailu jossa ovat sekä Italia että Suomi on vuodelta 2014 ja siinä kyllä kotitalouksien varallisuudella (mean net wealth per household) mitattuna Suomi on edellä.

    EDIT Eipäs, katsoin väärästä sarakkeesta. Oikea tieto on vuodelta 2016 ja siinä Italia on noin 5% (siis varallisuussummassa on tuon suuruinen ero) Suomea parempi.
     
    Viimeksi muokattu: 27 Huhtikuu 2024
  3. Kona

    Kona Well-Known Member

    1 333
    1 261
    113
    Tosiasia on, että kotitalouksien varallisuus on Suomessa läntisten eu-maiden heikoin yhdessä Portugalin kanssa. Itä-Euroopan maistakin jotkut mm. Viro alkavat olla jo kintereillä. Ja ostovoimakorjattuna pian ohikin.
     
  4. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 372
    1 335
    113
    Taitaa tuokin olla vähän kiinni siitä, mitä mittaria käytetään. Tilanne näyttää hieman toiselta, jos mittarina on kotitalouksien keskimääräinen varallisuus / rasitteet ( Page Rendering Error ) tai jos mittarina on kotitalouksien nettovarallisuus prosentteina käytettävissä olevista tuloista, on asemamme itse asiassa varsin hyvä ( mikä näin maallikolle kyllä tuntuu mielekkäämmältä mittarilta kuin vaikka pelkkä dollarimäärä) ( Household accounts - Household net worth - OECD Data ). Mutta varmaankin eri mittareilla saadaan erilaisia tuloksia.
     
  5. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 293
    529
    113
    BKT per capita ei ole yhtä kuin varallisuus.
     
  6. paraneva

    paraneva Well-Known Member

    12 364
    6 188
    113
    Ikäni ollut pienipalkkaisella alalla, ihan hyvin on silti mennyt, eniten köyhyydestä valittavat ne joilla ei ole mitään käsitystä siitä, sekä tietenkin ne jotka ihan oikeasti ovat köyhiä. Maiden vertailu on muutenkin vaikeata, kun monet asiat toimivat niin eri tavalla, esim. Saksassa on varsin hinnakas sairausvakuutus pakollinen, sen kanssa käteen jäi suunnilleen saman verran kuin Suomessakin.
     
  7. Est

    Est Well-Known Member

    17 230
    1 840
    113
    Kuten tavallista, netin "asioiden tuntijoille" ovat, usein, ihan peruskäsitteetkin aika lailla tuntemattomat ja hauskasti vallan sekaisinkin.
    Mutta mitäs siitä - "viihtymäänhän tänne on tultu".
    Ja tylsiähän ne - asiallisuus ja faktat... liioittelu, tietämättömyys ja itsekeksityt "totuudet" sen sijaan jättävät tilaa leikittelyille ja luovuudelle. ;) ;)

    edit. (Tää meni - ekaks - väärään ketjuun eikä ole vastaus edelliseen viestiin, yllä)
     
    Viimeksi muokattu: 27 Huhtikuu 2024
  8. Kona

    Kona Well-Known Member

    1 333
    1 261
    113
    Tämä on kuten est sanoi seesteinen kuva. Valon, varjon sisätilan, ulkotilan vaihtelua. Hyvää kuvausta ja myös vähän normaalia luovempaa tutkimusotetta vaoon ja varjoon.
    Pitääpä rohkaistua samaan, tämmöinen on kiehtovaa, yrittelen filmille myös.
     
    keegan tykkää tästä.
  9. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 372
    1 335
    113
    Kiitos ystävällisestä kommentista, pidän sitä arvossa. EDIT No hups, suomeksi pitänee sanoa "arvostan".
     
    Kona tykkää tästä.