Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now

Päivän :-(

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 28 Maaliskuu 2007.

  1. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 625
    3 164
    113
    Sun ehkä kannattaa tehdä niin kuin minä. Puhelen näet usein itsekseni.
    - Oikeastaan aina, kun tarvitsen asiantuntijan neuvoja.
     
    Kona tykkää tästä.
  2. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    3 075
    647
    113
    Ai sitäkö tuo onkin.

    Tuossa yhtenä päivänä kaupungilla kävellessäni huomasin tyypin, joka kaiveli ahkerasti kadun varrella olevaa roskista etsien sieltä ehkä pulloja tai jotain, ja työn lomassa tyypillä suu kävi kovasti, vaikka ketään elävää ei näkynyt lähistöllä.

    Siis, taisi siinäkin olla meneillään Sakkemaiseen tapaan henkevät keskustelut vaikkapa jätehuollon asiantuntijan tai vastaavan kanssa. :)
     
    Viimeksi muokattu: 21 Huhtikuu 2024
    SakkeM tykkää tästä.
  3. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 625
    3 164
    113
    Kaiketi... Nykyään on kuitenkin aina syytä vilkaista asianomaisen korvia. Semmoinen bluetoothhärpäke on aika pieni ja huomaamaton, ja puhelinhan voi olla taskussakin.
     
  4. Kona

    Kona Well-Known Member

    1 154
    1 053
    113
    Tämä ei liene uutinen.

    Mietin tuossa, että kun pörssisähkön 28 vrk:n spot keskihinta on nyt ollut 5.15 snt/kWh, mitähän sähkön hinnalle tapahtuu, jos - ja pitää kai sanoa vielä iso jos - Olkiluoto 3 alkaa tuuppaamaan täydellä 1600 megawatin nettotuotantotehollaan sähköä kantaverkkoon…
    IMG_2090.jpeg
     
  5. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 625
    3 164
    113
    Minulla on mökillä pörssisähkö, ja viime syksynä keskihinta oli 1,6 snt/kWh. Tuskin se siitä paljoa laskee.
     
  6. Kona

    Kona Well-Known Member

    1 154
    1 053
    113
    Voihan se olla jopa, että kun sähkön hinta tässä alenee kesää kohti, se voi vaikuttaa pitkittävästi tämän kieltämättä suuritöisen ensimmäisen vuosihuollon kestoon…
     
  7. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 625
    3 164
    113
    Järvet ovat tupaten täynnä, ja sulavesiä tulee vielä pohjoisemmasta. Voimayhtiöiden on pakko juoksuttaa, vaikka kuinka haluaisivat pantata vesiä parempien nintojen päiville...
     
  8. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 267
    1 245
    113
    Hesarin mukaan ministeri Juuso arveli, että erikoissairaanhoidon palveluvalikoimaa voitaisiin supistaa muuttamalla Käypä hoito -suosituksia. Nuo suositukset kuitenkaan eivät ole poliittisia lausumia, vaan " lääkäriseura Duodecimin ja erikoislääkäriyhdistysten laatimia, tieteelliseen tutkimusnäyttöön perustuvia hoitosuosituksia pääasiassa eri sairauksille. Suosituksia on laadittu yli sadasta aiheesta ja niitä päivitetään jatkuvasti."

    Ministeri siis muuttaisi tieteellisen tutkimuksen tuloksia perustellakseen säästöjä. Onkohan meillä koskaan aiemmin ollut tällaista hahmoa ministerinä?
     
  9. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 245
    509
    113
    Ottamatta kantaa arvonlisäveron kasvattamiseen sinänsä, niin onhan se tähänkin asti ollut 24,0%. Eiköhän laskukone selviydy jatkossakin tuosta laskutoimituksesta, mikäli kansa, jonka rahat lähetetään systemaattisesti ulkomaille muuten selviää.
     
  10. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 625
    3 164
    113
    Pitkä työkokemus (15 v.) omaishoitajana.... Kyllähän niiltä pohjilta ministerin hommat hoituvat, kukapa epäilisikään. ;)

    Emmeet ovat nyt semmoiset, että Juusoparka kilpailee melko ansiokkaasti kaikkien aikojen turhimman ministerin tittelistä. Anna-Liisa Kasurinen ja Urpo Leppänen saattavat menettää rankingin kärkisijansa.
     
  11. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 625
    3 164
    113
    Tuossa kai levitettiin semmoista tietoa, että taloushallinnon tietojärjestelmät eivät handlaa desimaalilukua tuossa kohden, sitä ei ole huomioitu koodatessa. En ihan usko, että koodarit ovat NIIN tyhmiä, vaikka tunnetusti ohjelmistosuunnittelu onkin luokattoman huonoa. Asiasta mitään tietämättä olen taipuvainen uskomaan, että 25,5 on ihan yhtä laskettavissa kuin se 24.
     
  12. Est

    Est Well-Known Member

    17 110
    1 825
    113
    Meinaakko että "eliitin vampyyrit" imee meidät kuiviin?
    Järkyttävä paljastus!
    Mitä vois tehdä - mikä jelppais?

    Olisko vaikka Venäjä reilumpi kuin "lännen hirviöt"?
    Nyt tarvittais sellaisen selvänäköisyyttä jota ei ole "ohjelmoitu".
    Jos sulla "on tietoo" niin pliis...

    Auta "aivopestyjä"... :(
     
  13. paraneva

    paraneva Well-Known Member

    12 280
    5 959
    113
    Riippuu ohjelmistoista, joissain se kenttä on vain kahdelle merkille, eihän sen uusiksi koodaaminen kummoinenkaan juttu ole, mutta kuka sen tekee ja maksaa, sehän ei tietenkään ketään kiinnosta. Samahan se on vaikka siinä olisi tilaakin, jonkun se muutos on tehtävä, ei se nyt mene ihan niin, että kirjoitetaan "ruutupaperille" uusi luku.
     
  14. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 245
    509
    113
    Juu, ei ne muutenkaan pysty laskemaan pelkillä kokonaisluvulla siitä eteenpäin, vaan väistämättä tulee tulokseksi jotain muuta kuin kokonaislukuja, joten tuo oli ihan mätäkuun juttuja, että sinne olisi kovakoodattu prosenttiluvuiksi jotain integer-lukuja, vaikka tulokset vaativat liukulukujen float- ja double-muuttujien käyttöä. Poliitikot ovat valehtelevia mätäsäkkejä.
     
  15. Est

    Est Well-Known Member

    17 110
    1 825
    113
    Se sanonta oli ennen "mätisäkki"? ;)
    Mutta kyllähän ne valehteleekin, poliitikot, jotkut enemmän ja toisen hieman vähemmän?

    Ihmiset valehtelevat selviytyääkseenkin. Ettei lyödä vaikkapa kaulimella ;). Ei aina ole taustalla kansainvälinen, vuosituhansia vanha systemaattinen salaliittoisuus. Ihminen vain on mikä on .... heikko pikku otus, joka yhteistyöllä, muiden lauman jäsenten kanssa, kykenee kyllä, toisinaan, yllättävänkin isoihin saavutuksiin. Yksin ja vastahankaan pyristellen on touhu enemmänkin tragikoomista kamppailua, jonka "sankarillisuus" vähintäänkin kyseenalaista.
     
  16. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 267
    1 245
    113
    Niin, ministerin toimihan on poliittinen tehtävä joka ajatuksellisestikaan ei edellytä alan asiantuntemusta (sitä varten on ministeriön virkamiehet). Muodollisena pätevyysvaatimuksena perustuslain mukaan: "Ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia." Taitaviksi tunnettuja....
     
  17. Kona

    Kona Well-Known Member

    1 154
    1 053
    113
    Juusosta kun puhuttiin, mietin että mikä on kaikkien aikojen tyhmyysennätys hallituksemme ministerin suusta.

    Sanoisin että A Cajanderin lausahdus syksyltä 1939: "Hyvä ettei ostettu aseita varastoon, koska ne vain vanhentuisivat" taitaa jäädä Suomen kaikkien aikojen tyhmimmäksi lausahdukseksi täältä ikuisuuteen.
    Heti hyvänä kakkosena tulee kyllä Antti Rinteen: ”Meidän ei tarvitse lähteä leikkaamaan yhtään menoja”, Rinne sanoi tiistain hallitusneuvottelujen alkaessa Helsingin Säätytalossa. Hänen mukaan hallitus voi käyttää merkittävästi lisää rahaa sekä pysyviin menolisäyksiin että investointiluontoisiin menoihin…
    IMG_1842.jpeg
     
  18. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 196
    349
    83
    Yhdessäkään eu-maassa ei ole prosenttimääräistä desimaalilukua yleisenä arvonlisäverkantana. Muutamassa maassa käytetään desimaalilukua alennettuna verokantana. Ranska poislukien sieltä voi pyytää konsultaatiota desimaalilukujen ohjelmoimiseen maksu- ja taloushallintaohjelmiin.

    Arvonlisävero Euroopan Unionissa - ALV13.fi
     
  19. motris

    motris Well-Known Member

    4 739
    707
    113
    Persukannattajissa on aika paljon pieniä "ict-firmoja". Tuohan on selvä lehmänkauppa, siitä ei ole kahta sanaa.
     
  20. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 625
    3 164
    113
    Taulukkosi mukaan Irlannissa ja Sloveniassa sinä alennettuna.
     
    Viimeksi muokattu: 21 Huhtikuu 2024