Hyvä kysymys tosiaan, onko tuo edes koko totuus. Monia julkisia palveluita on yhtiöitetty ja ainoa asiakas on julkinen sektori. Sitten on vielä ns. kolmas sektori, jota julkisin vatoin rahoitetaan, ja sen henkilökunta. Yksityiset palveluntuottaja ja niiden henkiklökunta eivät voi olla mukana, koska yksityiset yritykset eivät kuulu julkiseen sektoriin, vaikka asiakkaana julkinen sektori.
Kerropa tuo hybridiauton onnelliselle omistajalle... Sähköautoilu täyttää uskonnon tunnusmerkit, ja epäuskoiset poltettakoon kerettiläisinä roviolla.
Keskikulutus 3,1 litraa, kun ajosta 2/3 on tuollaisia reilun 150 km suuntaansa motaria tai joskus harvoin maantietä. Kaupungissa kyllä alittyy WLTP roimasti, mutta mulla auto ei olekaan työsuhde-etu, vaan oikeasti maksan energiasta, ja sähkö on halpaa.
Erosin tuosta raamattukerhosta, kun jäsenmaksu on ihan liian kova, enkä ole samaaa mieltä monestakaan asiasta. Raamatrtu sinällään on mielenkiintoinen best-seller, harmi vaan, kun se on niin fiktiivinen kiitos lukuisien käännösten, väännösten ja omiin tarkoitusperiinsä sen uudelleen kirjoittaneiden takia. Mutta numeroiden hyvyys/pahuus liittyy jopa kameroihin: Fujifilm Finepix S4 jäi väliin, koska nelosella on huono karma.
Joo, tuotahan moni selittää eroamisen syyksi. Itse maksan ko. jäsenmaksua edelleen, vaikka Raamatun tutkiskeluni on jäänyt varsin vähiin koulun uskontotuntien jälkeen. Ko. jäsenmaksuja keräävä instituutio on kuitenkin ihan maallisestikin varsin tärkeä palveluiden ja työpaikkojen tuottaja, sekä rakennustaiteellisen kulttuuriperinnön yms. yms. ylläpitäjä, joten mielestäni hyviin tarkoituksiin se jäsenmaksuni menee. (Lisäksi, meikäläinen saa vuosittain sitä jäsenmaksua vastaavan rahamäärän moninkertaisesti seurakunnilta takaisin tiettyjä työpalveluja vastaan).
Suuntana itään lännestä, Jalkojen avulla matkustaen, tunnet hajun läsnäolon - Tämä on Isänmaan tuoksu, poika. - Igor Irtenev Ja muutama muu osuva kommentti Pietarissa (ja Helsingissä) havaitusta hajusta. «Космическая вонь». На юго-западе Петербурга второй день жалуются на запах — загадочный и нестерпимый
Lakkasin maksamasta jo 70-luvun alussa. Muistelen lukeneeni HS:stä juttua Helsingin seurakuntayhtymän kokouksesta. Joku kirkkoherroista perusteli Taivallahden kirkon (sittemmin Temppeliaukion kirkko) rakentamista sillä, että "on Jumalan tahto, että kirkko rakennetaan". Se oli niin vakuuttava perustelu, että tosiaan vakuutuin. Nousin, vyötin kupeeni ja kävelin Hesperiankadulle, missä silloin oli Väestörekisterin toimisto. Täyttelin siellä tarvittavat kupongit. Jossain menee aina raja, ja ihan niin tekopyhään joukkoon en halunnut kuulua.
Tai no, en ihan lakannut. Kirkosta eroamallahan ei päässyt kokonaan eroon kirkollisverosta. Minkäkin taisin maksaa veroa parhaimmillaan neljään seurakuntaan, vaikka en kirkkoon kuulunutkaan. (Kiinteistö- ja asuntotuloverosta meni osa kirkolle. Ei kai tosin enää.)
On tämä Suomen hallinto oikeasti tyhmää, ei voi muuta päätellä. Jotain lurjusta ei saada 10 vuoden aikana maasta pois - "ei ole säädöksiä sitä varten". (Muutamassa naapurimaassa kyllä olisi... )
Joo, ihmisillähän on mitä ihmeellisimpiä yhden ainoan henkilön antamia syitä kirkosta eroamiseen. Tyypillisimmät ovat varmaan näitä Päivi Räsäsen kannanottoja homoista yms., vaikka ko. rouva ei ole edes kirkon palveluksessa, ja esitti niitä mielipiteitään yksityishenkilönä ja korkeintaan oman puolueensa edustajana. Mutta joo, kukin päättää omista asioistaan…
On tosiaankin jokaisen oma asia mihin uskoo ja mihin kuuluu. Itse oon tavallinen ”hiljainen” seurakunnan jäsen. En paljo kiroile ja kirkossa käyn pääasiassa kuvailemassa rahasta. Joku himouskovainen ja oman ajatusten tuputtaja saa mulle vastenmielisen olon. Tykkään perinteisistä arvoista ja moni uudistus mitä kirkkoon ujutetaan ei oo mun mieleen.