Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now

Kuvankäsittely, millä liikkeelle Lightroomin jälkeen?

Keskustelu osiossa 'Kuvankäsittelynurkkaus' , aloittajana M&M's, 8 Maaliskuu 2024.

  1. M&M's

    M&M's

    18
    0
    1
    Olen käsitellyt kuvia melko vähän tähän saakka. Nyt olisi houkuttelevaa lähteä kehittämään myös tätä puolta osaamisesta.

    Tähän saakka olen käyttänyt kuvien värien perussäätöön lightroomia, mutta mikä olisi ohjelma jota lähteä harjoittelemaan seuraavana osana kuvankäsittelyä ja omanlaista tyyliä kuvien parissa. Canva Pro on sitten se ohjelma, jolla tähän saakka olen tehnyt mitään graafista vaativaa eli mainokset, somepostaukset jne.

    Kuvankäsittely tarve ei ole kuukausittaistakaan välillä, joten kovin arvokasta ohjelmistoa en tässä vaiheessa olisi halukas hankkimaan. Ohjelmiston päivitys voi olla tulevaisuudessa mahdollista, jos koen sen omaksi jutuksi. Kertamaksulla 100€ on aika kipurajoilla, kuukausihinnoissa ei kovin korkealle kivuta.
     
  2. hapien

    hapien Member

    63
    3
    8
    ite olen seurannut kuvankäsittelyhommaa ysärin puolivälistä asti, hyriassa kävin päivän kuvankäsittelykoulutuksen, mikä saattaa olla monelle tuttu atk-ajokortin osana

    ne samat on edelleen hyvät, jollet erityisesti halua jotain uutta kuvankäsittelytemppua mainoksiin ja somepostauksiin, ite olen ostellut useamman kuvankäsittelysoftan, ei hinnoittelu ole kusetusta, mikäli sulla on aito tarve ohjelmalle

    nykyään on mahdollista tehdä fotorealistista kuvankäsittelyä, itse arvostan, että kuvankäsittely näkyy ja saa olla puolihuolimatontakin, niin että erottaa ihmisen tekemäksi
     
  3. M&M's

    M&M's

    18
    0
    1
    Tarkennatko vielä, että mitkä samat? Tällä hetkellä minulla ei siis ole käytössä mitään maksullista tai ilmaista ohjelmaa tuon lightroomin lisäksi, jolla kuville tekisi yhtään mitään. Lähinnä haluaisin opetella esimerkiksi taustalta ylimääräisten objektien poistoa, talutushihnojen jne häivyttelyä sen värien jne. säätöjen lisäksi. Ylipäätään kehittää omia taitoja kuvien parissa.

    Canva riittää kyllä sitten siihen, että saa aseteltua kuvia, tekstiä ja muita elementtejä riittävästi niihin mainoksiin ja somehommiin.
     
  4. hapien

    hapien Member

    63
    3
    8
    tuon canvan ominaisuudet on mulle tuntemattomat. nykyään on vaikea tehdä olettamia, mutta lightroom todennäköisesti pyörii windows alustalla. photoshop elements riittää nykyisinä versioina aika kivasti koiran talutushihnan häivytykseen. gimp osaa myös kloonileimasintyökalun, mutta homma on enempi käsityötä ja valikot aiheuttaa työkalujen hakemista kun on photoshoppiin tai photoshop elementsiin tottunut
     
  5. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 897
    3 369
    113
    Photoshop Elements mahtuu juuri budjettiisi, Verkkiksessä 99,99 €.

    Jos ruokahalu joskus kasvaa, ja haluat vankemman kuvankäsittelyohjelman, on käyttö sitten jo osin tuttua ilman uutta opettelua.
     
  6. jussikn

    jussikn Well-Known Member

    767
    1 476
    93
    RawTherapee ja Darktable ovat ilmaisia mutta vähän monimutkaisia
     
  7. M&M's

    M&M's

    18
    0
    1
    Canva on lähinnä graafiseen suunnitteluun tarkoitettu. Ei niinkään kuvien muokkaukseen. Windowsin käyttistä käytän ja lightroomia siinä eli pyörii. Tuohon elementsiin pitää tutustua. Lightroomia lukuunottamatta adoben tuotteet tuntemattomia toistaiseksi.
     
  8. M&M's

    M&M's

    18
    0
    1
    Pitää tutustua näihinkin Elementsin lisäksi, että mikä vaikuttaisi omaan käytökseen toimivimmalta.
     
  9. olliruotsala

    olliruotsala Member

    70
    5
    8
    Affinity Photo. Nyt vielä alessa.

    Affinity Photo – award-winning photo editing software
     
  10. Teemu Laine

    Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

    4 723
    124
    63
    Olin tulossa postaamaan tätä. Ei voi kuin kehua, eikä ostetun lisenssin hinta näin alennuskaudella päätä huimaa. Kannattaa myös tsekata universal-lisenssi jolla saa Affinity Photo, Designer ja Publisher lisenssit OSX + Windows + iPad alustoille yhdellä kertamaksulla.
     
    Viimeksi muokattu: 9 Maaliskuu 2024
  11. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 423
    1 382
    113
    Ääni Affinity Photolle.
     
  12. Est

    Est Well-Known Member

    17 330
    1 852
    113
    Affinityn softat ( designer, publisher ja photo) tuli joskus hankittua.
    On "ihan jees".
    Mut vieläkin käytössä myös Lightroom ja Photoshop. Kun on tottunut...
    Ynnä muitakin, lähinnä lisäosia...
     
  13. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 312
    535
    113
    Täältä puoltoääni myös affinityn paketille. Niillä pääsee tekemään käsittelemään valokuvia, taittamaan ja piirtämään varsin asiallisesti kohtuullisin kustannuksin.