Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now

Presidenttipelistä

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana keegan, 2 Joulukuu 2023.

  1. Flying Spur

    Flying Spur Member

    140
    10
    18
    Hyvin perusteltu kommentti.
     
  2. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 372
    1 335
    113
    Mitenkähän poliitikkojen lahjakkuutta voitaisiin jotenkin mielekkäästi arvioida saati heitä siten suhteuttaa toisiinsa? Esimerkiksi sadan metrin juoksijoita voidaan laittaa järjestykseen mielekkäin perustein, mutta että poliitikkoja.... Jokaisella heistä on oma areenansa, ellei vertailla täysin samanaikaisia poliitikkoja on jokaisella oma aikansa (jotka todellakin vaihtelevat), jokaisella omat haasteensa ja tehtävänsä, oma lähipiirinsä ja taustansa. Miten tuollaiseen vertailuun voi saada mielekästä sisältöä (toki jotakin viihdearvoa sillä voi olla)? Toki luonnehdintoja, paremmin tai huonommin perusteltuja saa vapaasti esittää ovat ne sitten enemmän tai vähemmän sisällyksekkäitä.
     
  3. motris

    motris Well-Known Member

    4 774
    747
    113
    Niin. Jos paperilla katsoo, niin ei liene epäilystäkään siitä, etteikö kautta aikain huonoin presidentti ole ollut Ryti. Mielenkiintoista myös se, että Mannerheim on jossain valittu Suomen suurimmaksi henkilöksi. Toisaalta "suuri henkilö" onkin suht abstrakti käsite.
     
  4. Flying Spur

    Flying Spur Member

    140
    10
    18
    Millä perusteella Ryti oli huonompi kuin Halonen?
    Esimerkiksi Halosen esiintyminen Ahtisaarta muistelleessa Tv- ohjelmassa oli eriskummallinen. Halonen kun muisteli lähinnä omia tekemisiään.
     
  5. Kona

    Kona Well-Known Member

    1 333
    1 261
    113
    Luulen, että Mikko Pesälä on Suomen kaikkien aikojen lahjakkain poliitikko. Hän ei tiettävästi osannut vieraita kieliä paljoakaan.
     
    motris tykkää tästä.
  6. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 234
    365
    83
    Värilliset paperit sinulla. Jos tutustuu varsinkin vaikenemisen ajan jälkeisiin tutkimuksiin, niin niistä voi johtaa täysin päinvastaisiakin päätöksiä Rytin presidenttikaudesta.
     
  7. motris

    motris Well-Known Member

    4 774
    747
    113
    Rytihän halusi jättää suomalaiset Neuvostoliittoon. Saksan ja Neuvostoliiton välinen sota (operaatio barbarossa) oli parasta mitä maailmassa tapahtuu.
     
  8. motris

    motris Well-Known Member

    4 774
    747
    113
    Voi olla. Voi olla myös olematta. Ei se, että tekee huonoja (sic!) päätöksiä vaikeassa tilanteessa, tee kenestäkään valtionjohtajasta itsessään hyvää valtionjohtajaa. Ylipäätään arvottaminen "hyväksi" tai "huonoksi" on yhtä fiksua kuin pallien raapiminen raapimisen ilosta. Sen lisäksi, että siitä kertoo muille.
     
    Viimeksi muokattu: 18 Helmikuu 2024
  9. Seppo R

    Seppo R Well-Known Member

    2 982
    1 887
    113
    Ryti on ainoa presidentimme , joka on asettanut henkensä alttiiksi isänmaansa puolesta. Kunnioitan häntä eniten meidän presidenteistämme.
    Se siitä.
    Kävin tänään rämpimässä karkeakarvaisen saksanseisojani kanssa , tai siis minä rämmin ja karkkari juoksi hangella, skutsissa. Fikkas oli taas Minox 35 ML. Aurinkoinen keli. Kehitän filmin, jonka tänään valotin, huomenna. Eli jää nähtäväksi, mitä siitä oikein tuli.
    No, minusta on kliffaa rämpiä ja räpsiä fotoja. Joskus onnistun molemmissa, mutta harvoin. Pitää vaan hyväksyä mitä elämä tarjoaa. Yrittämättä ei mitään. :)
     
    Kona tykkää tästä.
  10. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 234
    365
    83
    Tuo episodi karjalaisten mahdollisuudesta jäädä asumaan luovutetuille alueille liittyy Rytin pääministerikauteen ja yhdessä Paasikiven ja ilmeisesti myös Tannerin kanssa luonnostelemaan optioon talvisodan rauhansopimuksessa. Kyse ei ollut siinäkään varsinaisesta jättämisestä, vaan talousmiesten realiteeteista ja asutuksen järjestämistämisestä siirtymäajalla luovutetuille alueille sitä haluaville. Optio ei sisältynyt sopimukseen. Episodi on jäänyt elämään pienessä joukossa Karjalan siirtolaisia merkitystään suurempana syystä tai toisesta.
     
  11. motris

    motris Well-Known Member

    4 774
    747
    113
    Eiköhän jokainen presidentti ole asettanut tavalla tai toisella henkensä alttiiksi isänmaan puolesta. Nykyisin valitaan vielä suoralla kansanvaalilla, joten enemmistön näkemyksen syyttäminen vääräksi, kertoo vain omasta itsetunnosta. Kunnioituksesta demokratiaan..?. Vaiko siitä egosta..? Itse näen vähän niin, että huonoa presidenttiä ei ole ollutkaan. Mutta jos vain papereita katsoo, niin ihan perustellusti voisi sanoa, että Ryti on ollut huonoin.

    Ahde ei tosiaan ollutkaan lahjakkain poliitikko, vaikka Pesälän kanssa varmaan tittelistä kilpaileekin. Hänestähän (Ahteesta) tuli sittemmin Veikkauksen toimitusjohtaja. Lähihistoriassa vähälahjaisin lienee Lindström.

    Mutta joo. Mielestäni vähän asiatontakin. Ihmisiä ne poliitikotkin on. Varsinkin henkilökohtaisiin ominaisuuksiin meneminen on epäisänmaallista (perustuslaki 6 §).
     
    Viimeksi muokattu: 18 Helmikuu 2024
  12. motris

    motris Well-Known Member

    4 774
    747
    113
    Hassua muuten sinänsä, että nykyisellä sisäministerillämme on kaksi ammattitutkintoa / alempaa korkeakoulututkintoa. Ikää 48 vuotta. Äkkiseltään voisi kuvitella, että poliisin ja sairaanhoitajan tutkinnoista yhdessä on hyötyä. Sikäli siis jännää, että näin ei päättäjiemme mielestä olekaan.
     
  13. motris

    motris Well-Known Member

    4 774
    747
    113
    Varmastikin näin. Eikö ole muuten jännää, että Rytistä ylipäätään tuli presidentti? Mitkäköhän asiat siihen vaikutti..
     
  14. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 234
    365
    83
    Presidentti Kallion sairastuttua ja vetäydyttyä ulkopolitiikan johdosta, pääministeri Ryti oli ulkopolitiikan käytännön johtajana ilmeinen valinta presidentiksi Kallion kuoltua. Eduskunta päätti ensin suurella enemmistöllä valituttaa presidentti vuoden 1937 valitsijamiehillä, jotka lähes yksimielisesti valitsivat Rytin presidentiksi Kalliolta jäljelle jääneen kauden ajaksi.
     
    Viimeksi muokattu: 18 Helmikuu 2024
  15. Seppo R

    Seppo R Well-Known Member

    2 982
    1 887
    113
    Luen parhaillaan kirjaa Helsinki 1944 Taistelu pääkaupungista.
    Kuvittelen, että jokainen kirjan lukija voi ymmärtää Ukrainan kansan kärsimykset ja tuskan Venäjän pommitusten alla.
    Sodan ajan johtajien arvostelussa tulee ymmärtää tilanteen aiheuttama paine. Eikä yksikään silloiseen sotaan joutunut kansa selvinnyt niin vähällä kuin Suomi. Meillä oli silloinkin hyvät johtajat.
    Meitä kannustetaan kohottamaan fyysistä kuntoamme vastaisen varalle. En pidä sitä liioiteltuna..
    Puolustusvoimat ovat huolissaan nuorten miesten kunnosta ja painosta.
    Olen itse aloittanut intervallityyppiset harjoitukset tarkoituksena saavuttaa kesäkuuhun mennessä näiden huonokuntoisten asepalvelukseen tulevien nuorten miesten Cooper testin tulokset. olikohan se noin 2376 metriä.
    Haastan mukaan kaikki yli 80 vuotta täyttäneet kameralaukkulaiset.
    Kerron kuitenkin, että isäni, kahdessa sodassa taistellut, hölkkäsi kuntonsa vuoksi vielä yhdeksänkymppisenä.
    No, nämä saitit on kai tarkoitettu valokuvauksesta kiinnostuneille. Ehkä viisainta pysyä aiheessa.
    Mutta haaste on voimassa. Kesäkuusssa 2376 m ja aikaa se 12 minuuttia. :)

    No, olen tyytyväinen, mikäli pääsen puoleen nuorten miesten tuloksesta. :)
    Kesäkuussa tavataan, mikäli olen silloin vielä hengissä.
     
    Viimeksi muokattu: 19 Helmikuu 2024
    motris tykkää tästä.
  16. motris

    motris Well-Known Member

    4 774
    747
    113
    Noh. Itsehän olen lähes Johannes Virolaisen ystävä, kun hän toi isotätini hautajaisissa eduskunnan tervehdyksen. Ja parit sanat siinä vaihdettiin.

    Maailma muuttuu, mutta kaikki pysyy..
     
  17. canonmk4

    canonmk4 Well-Known Member

    1 631
    573
    113
    ´Cooperin testi´12 min. 2376 metriä,on se kova tavoite varusmiehelle jos ei ole harrastanut mitään jalkatyötä, minuutissa pitäisi hölkätä peräti 198 metriä ja sinun tavoitteesi olisi puolet eli 99m, kyllähän valokuvaus luonnossa liikkuvalla vaatii myös jonkinlaista kondista ainakin näillä keleillä!
     
  18. Est

    Est Well-Known Member

    17 228
    1 840
    113
    On muuttunut ajat...
    Jos noin on.
    Ennen, meidän nuorten (nykyään siis jo entisten sellaisten), porukoissa oli ihan pahvikeuhko, jos vetäs alla 3 donaa
    - Cooperissa.
    Hämmästyttävääkin mutta varsinkin huolestuttavaa jos noin huono kondis on nykynuorilla.
    Istuvat ja pelaavat... ( netissähän kaikki toki suuria sankareita ;) )
     
    JPu tykkää tästä.
  19. Est

    Est Well-Known Member

    17 228
    1 840
    113
    Mut upouus presidentti on sentään hyvässä fyysisessä kunnossa. Ainakin niin väitetään. Näin hieman alkuperäiseen aiheeseenkin liittyen, vaivihkaa...
     
  20. Est

    Est Well-Known Member

    17 228
    1 840
    113
    Se ettei Suomella ollut, vaaran ja kohtalon täyteisinä vuosina, sen kaltaista hömelöä pressana kuin joku haloskan tyylinen, on ollut käytännössä mittaamaton siunaus. Meille jälkipolvien suomalaisillekin.
    Ryti oli mies paikallaan. Saivarteluun ja jälkiviisasteluun toki jotkut sortuvat, asioihin sen enemmän perehtymättäkään.

    edit. sori " muumit "
     
    Viimeksi muokattu: 20 Helmikuu 2024
    Kona tykkää tästä.