Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now

Tekoäly vs. maalaisjärki

Keskustelu osiossa 'Kuvat ja galleriat' , aloittajana SakkeM, 23 Joulukuu 2023.

  1. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 834
    3 347
    113
    No ei sentään... Porukkahan postailee nykyään aika paljon tekoälyn rakentamia kuvia. Siistin näköisiähän ne ovat, hyvinkin näyttäviä parhaimmillaan. Muutama vuosi kun vielä menee, ei niitä erota "oikeista" kuvista millään, ja ainakin iltapäivälehtien kuvituskuvat kokevat hirmuisen muutoksen parempaan suuntaan :).
    - Jotain niistä kuitenkin vielä puuttuu - ehkä hiukan niin kuin tuo kookkaampi malleista. Ihan siistin näköinen, mutta olisko se nyt vaikka sitä inhimillistä lämpöä, jota siitä vielä jää uupumaan. :)

    _ADS2804.jpg
     
  2. JPu

    JPu Well-Known Member

    5 420
    183
    63
    Ei, kyllä tässä käy oikeasti huonosti, tekoäly hakkaa meidät ihmiset nyt jo mennen tullen, vaikka osa kuvista erottuukin vielä helposti, mutta 25% menee läpi ilman, että mitään voi. Ja joka päivä paranee vai pitäisikö sanoa huononee suhde ihmisen kannalta.. Ollaan jo hävitty. Ja ihan varmasti kuvituskuvaa tulee sitä kautta jatkossa enemmän. Ainoa todella huono asiassa kuitenkin on se, että myös valheelliset kuvat menevät läpi helpommin kuin ennen kuvamanipulaatiot, tekoäly osaa rakentaa kuvan huomattavasti paremmin kun vaan parametrit saa oikein.

    Tulevaisuudessa voi olla vaikeampi erottaa mikä on totta ja mikä ei, ainakaan kuvaa katsomalla. Huijausuutisia näyttää olevan todella paljon jo nyt liikkeellä, "bigfoot" miehiä ja jättiläisten luurankoja, yms valetta on netti pullollaan. Ja vaikuttaa siltä, että isot mediatalot menee niihin mukaan, koska raha tulee uutisten lukijoilta ja sensaatio edelleen kiinnostaa eniten.
     
  3. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 834
    3 347
    113
    No, ainakin tosiaan lehtien "kuvituskuvien" taso nousee paljon. Sikälihän asia ei muuksi muutu, ettei niillä tähänkään asti ole ollut mitään tekemistä puheena olevan uutisen kanssa. Toinen juttu sitten, sekin saattaa olla positiivinen ainakin osin, on se, että ihmisille ehkä valkenee, ettei se lehden tai nettisivun kuvakaan ole totta, niin kuin ei useimmiten tekstikään. Mediakriittityys kunniaan.
     
    Kona, JPu ja motris tykkäävät tästä.
  4. Vasamatti

    Vasamatti Well-Known Member

    906
    301
    63
    Hmm...eikös kaikenmaailman kuvankäsittelyohjelmissa yms ole jo ajat sitten käytetty jonkin sorttista tekoälyä...voiko asian näin nähdä?o_O
     
  5. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 834
    3 347
    113
    Ainakin tavallaan, taustan täyttöjä yms. on ollut jo aikaa.
     
  6. motris

    motris Well-Known Member

    4 774
    747
    113
    Tiedä saako tähän laittaa muita kuvia. Mutta. Pikaiseen tein vaelluskaverin itselleni. Tällainen siitä tuli.

    20231224.jpg
     
    JPu tykkää tästä.
  7. JPu

    JPu Well-Known Member

    5 420
    183
    63
    Aika hyvän ihmisen loit, vaikka tuollainen body on aika harvinainen oikeassa elämässä (ei aika hyvän, vaan hemmetin hyvän tarkoitin). Mutta jos laittaisi speksit vähän löyhemmiksi, niin vatsan lihasten näkymisen poistumien ja ehkä kasvojen "huippumalli look" kevyemmäksi, niin olisi ihan mahdoton sanoa onko kuva totta vai ei!
     
  8. Vasamatti

    Vasamatti Well-Known Member

    906
    301
    63
    Noin yhtäkkiä katsoen ok, tarkemmin tsiikaillen "muovisuus" tms pukkaa esiin... - "Voi tekoäly sentään!"...en oikein tiedä mitä sanoisin, maailma muuttuu vaan kovaa vauhtia vähän joka kantilla...:cool:
     
  9. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 834
    3 347
    113
    Kaveri vaikuttaa hyvinkin luontevalta. Taustan metsä enemmänkin herättää epäilyksiä, jos nyt yleensä edes arvaisi epäillä jotain.
     
    motris tykkää tästä.
  10. motris

    motris Well-Known Member

    4 774
    747
    113
    Totta. Taisi olla "spruce forest" tässä kuvailussa. Itse asiassa kokeilin toistakin, jossa 5 vuotta vanhempi (tässä 38-vuotias), oikeastaan samasta syystä kuin JPu kommentoi. Siihen laitoin "nordic spruce forest", mutta silti vastaava.
     
  11. J. Flodder

    J. Flodder Member

    53
    39
    18
    Tekoäly ei vain tajua, että täkäläiset spruce forestit ovat very mosquito infested. Omalle vaelluskaverille laittaisin vähän enemmän vaatteita päälle.
     
    motris ja SakkeM tykkäävät tästä.
  12. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 834
    3 347
    113
    Aivan - ei taida olla vuodenaikaa, jolloin noissa kamppeissa voisi oleilla metsässä. Joko on kylmää - tai sitten itikoita.
     
  13. Seppo R

    Seppo R Well-Known Member

    2 983
    1 890
    113
    Tuskin tekoälykimuli räkkää pelkää. :)
     
    motris tykkää tästä.
  14. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 834
    3 347
    113
    Niinpä. Eihän muumejakaan ole kai häirinnyt. Tosin, eivät ole tainneet pohjoisen havumetsissä liikkuakaan.
     
    motris tykkää tästä.
  15. Est

    Est Well-Known Member

    17 230
    1 840
    113
    Kovaa vauhtia näyttää leviävän ("somessa") selkeä väärinkäsitys että kun kirjoitetaan tekoälli -ohjelmiin muutama sana niin kirjoittaja mukamas "luo" sen johdosta/seurauksena esiintyvän kuvan. Kylmä ja tunteeton kone sen tekee. Oikeasti.
    Toivon ettei tämä pseudoluominen, vaikka saakin myöskin jotkut kenties laiskat ja kuvallisesti rajoittuneemmat tuntemaan itsensä kuvanluojiksi, leviäisi ihan kohtuuttomasti. Tällä en tarkoita täällä (noita inhoja) esillelaittaneita vaan laajemmin...
    Kyseessähän on oikeasti inhottavakin ilmiö.
    Elävän vihollinen jopa.
     
    keegan ja J. Flodder tykkäävät tästä.
  16. J. Flodder

    J. Flodder Member

    53
    39
    18
    Juu. Algoritmia ei voi voittaa. Kun mainstream-nörttien koodaama tekoäly kalastaa "kuvien" elementit jo olemassa olevan kuvatulvan mainstreamista ja kokoaa ne mahdollisimman mainstreamisti uudeksi metataso-mainstreamiksi, lopputulos ei voikaan olla muuta kuin täyskitschiä. Destilloitua kitschiä tavallaan. Pari päivää olen leikkinyt kahdella eri ohjelmalla ja lopussa tuli ihan fyysisesti paha olo niistä kuvista. Kokeilu jäi siihen.
     
  17. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 236
    365
    83
    A typical Finnish street photographer by AI Image Generator.
    bb6cb09e-155a-42b8-82f0-d48ab21d7149.jpeg
     
    JPu tykkää tästä.
  18. J. Flodder

    J. Flodder Member

    53
    39
    18
    Juu, nivelreuma on Suomessa melkein jo kansantauti.
     
  19. Est

    Est Well-Known Member

    17 230
    1 840
    113
    Pakkanen, ehkä tekoälyn mielestä, tyngistyttänyt ja abnormalisoinut osan "suomimiehen" nakeista? Itsellänikin palentuivat handut armeijassa mutta ei se tuollaista jälkeä jättänyt.

    Noillahan ( inhimillisen luovuuden kolkoilla sekä ällöttävillä varastamisilla) saa kivasti "tykkäyksiä" - näköjään... " Netissä" ...
    No, osoittaapa niiden merkityksestä jotain?

    Oli hyvä päätös olla enää laitamatta AI - kuvaston sekaan omiansa.

    *hyhhyh*
     
  20. Est

    Est Well-Known Member

    17 230
    1 840
    113
    No siis todellisuudessa toi tekoäly on paska "luomaan" sormia, ihan niinkuin ihminenkin, jonka anatomian ymmärrys ja tekniset taiteelliset kyvyt ovat matalalla tasolla. Sekä perustavat töherryksensä muilta kopioimiseen ja toisiinsa oikeasti liittymättömien osa-alueiden tökeröön yhdistelyyn.
    Ne meistä, jota ovat opiskelleet vuosia klassista taiteentekoa, teoriaa ja historiaa. Anatomiaakin...voivat sen helposti nähdä. " Ooh" -reaktiot ai-skeidasta korvaantuvat inholla ja kuvotuksella.
    Mutta jos lapsenmieliset innostuvat niin mikäs siinä (?)... Pitäähän sitä nyt "kivaa" olla, helposti, vaivatta ja kaikilla!
    ;)