Ei välttämättä ranteessa. Todellisilla automaattivetoisten mekaanisten kellojen harrastajilla on sellainen kaappi tai vastaava, jossa on paikat yhdelle tai useammalle kellolle ja sitten kaapissa oleva sähkömoottori hiljalleen pyörittää kelloja. Näin kelloharrastaja voi valita kaapista päivän fiilikseen sopivan kellon, jonka jousessa on valmiiksi riittävästi vetoa päivän askareisiin.
Epäilemättä noissa on kvartsikiteellä ohjattu ajastus. Tämän kun tietäisi, niin mekaanisella kelloharrastajalla menisi yöunet, jos ei ne jo menneet, kun kellonpyörittäjä hurruuttaa yöpöydällä.
Kronometri mekaanisella koneistolla on arvostettava laite, ja ajan käsite on aina kiehtonut ja hallinnut ihmismieltä. Onnellinen on hän, jota aika ei kahlitse.
Treen Komediateatterin Palmu nähtiin jo, suosittelen. Seuraavaki Kaarinan Eläinten vallankumous ja Raisiossa komediaa. Molemmat teatterit ollut positiivinen yllätys aiemmin.
Kaksi lankalaukaisinta, kaksi Franquinin Piko & Fantasio albumia ja DxO:n Photolab 6 Elite. Viimeksimainittu oli kyllä pettymys.
Ostin uuden kameran: Fujifilm XH2. Annoin vaihdossa Fujifilm XH2S kameran. Kauppaan sisätyi myös mainio, erinomainen Fujinon 27 f2.8 WR objektiivi. Se, miten pääoma-arvot ja mahdollinen käteinen tuossa kaupassa liikkuivat jääköön liikesalaisuudeksi. Seuraavaksi foorumille esille laittamani kuva on kuvattu tällä Fujifilm digikameralla.
Kuvanlaadussa ei ole valittamista. Ongelma minun kannaltani on siellä DAM-puolella. Hakujen teko on kömpelöä ja hidasta, hakuja ei voi tallentaa eikä niiden perustella tehdä albumeja (tai kokoelmia LR-terminä). Dynaamisia kokoelmia (LR:n Smart Collections ja On1 Photo Raw:n Smart Albums) ei ole mahdollista tehdä ollenkaan (sic!). Juuri noita ominaisuuksia käytän paljon, mutta jos niille ei ole tarvetta, on se toki yksittäisten kuvien käsittelyyn aivan kelvollinen. Netin ylistävät arviot eivät näitä puutteita mainitse. Hyvänä puolena U-Point-tekniikka kyllä toimii oikeinkin hyvin, toisaalta minulla on ennestään Nik Collection joten senkään tuoma lisäarvo ei aivan huikea ole. Olen nykyään aika paljon käyttänyt tuota On1 Photo Raw'ta josta juuri tuli uusi versio ja jossa on oikeasti uusia ominaisuuksia. Voi olla että Photolabin käyttö jää aivan yksittäisen kuvien säätöön silloin tällöin. Hämmästyttävää että ohjelma joka kertoo ominaisuuksiinsa kuuluvan "powerful digital asset management" ei sisällä dynaamisia albumeita.
No, eivät varmaan kaikki sitä niin tarvitse eivätkä ole siitä kiinnostuneet, silloin tuo DxO voi olla aivan hyvä valinta.
Aikanaan lähdin liikkeelle avainsanahierarkian miettimisestä. _Omaan_ käyttöön mielekäs ja skaalautuva avainsanasto on on minulle tärkeä paitsi kuvien löytämisen, mös laajemmin kuvaamisen hahmottamisen kannalta. EDIT Ylläoleva tietysti kommentiksi jussikn:n viesteihin, ei kuitenkaan hammaskeskusteluun
Ennen käytin pääasiassa Linuxia ja RawTherapeeta + Digikamia jolla oli melko helppo paukuttaa avainsanat, DXO:lla saa kuvat vähemmällä vaivalla itseä mielyttämään ja kuvaus on pelkkä harrastus mitä nyt jotkut ovat joskus jotain halunneet ostaa. Yritän kyllä parantaa tapani.
Avainsanottaminen on maanmainiota puuhaa etenkin, jos on pari/kolmesataatuhatta kuvaa odottamassa Venetsian kuvat olivat erityisen hauskoja, menin Googlemapsin katunäkymällä ympäri kujia ja yritin löytää oikeat kujat, kirkot ym. Parasta tässä on tietysti se, että, kun aika joskus jättää, ketään ei kiinnosta kuvat, sen paremmin kuin avainsanatkaan, mutta aikahan täsä menee rattoisasti.