Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän :-(

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 28 Maaliskuu 2007.

  1. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    On talousopinnot taas käyty. ;)

    Intohimonsa kullakin. Siitähän on kuitenkin aina kysymys.
     
    Viimeksi muokattu: 8 Heinäkuu 2022
  2. papetsu

    papetsu Active Member

    288
    146
    43
    Näin jälkeenpäin ajateltuna päivääkään en ole tehnyt töitä rahan takia.
    On meinaan niin vähän sitä rahaa tullut tehdyistä töistä että joku muu juttu on täytynyt olla houkuttimena kuin raha.
     
    Mirrored tykkää tästä.
  3. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Amerikan kovimmat keräilijät -sarjassa yksi tokaisi ettei ruumisautoon saa peräkärryä luovuttuaan jostain tärkeästään. Vaihtoi sen seteleihin. No, on ne kevyempiä.
     
    Viimeksi muokattu: 8 Heinäkuu 2022
  4. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 957
    622
    113
    Se joku muu juttu työnteon houkuttimena on ihan hyvä.

    Työssä kuluu normaalisti sen verran iso osa elämästä, että ei liene ihan yhdentekevää minkälaiseen puuhasteluun sen ajan käyttää.
     
    papetsu ja Mirrored tykkäävät tästä.
  5. paraneva

    paraneva Well-Known Member

    12 156
    5 756
    113
    Raha itsessään on varsin turhaa, rahalla saa hankittua kaikkea tarpeellista ja tarpeetontakin, mutta muuten raha on vain numeroita, jos sitä ei laita liikkeelle. Mulla oli työurani aikana valtaosin ihan kivaa duunissa, se oli paljon tärkeämpää kuin, iso palkka ja vielä isompi vitutus joka aamu. Nythän ei enää tarvitse välittää juuri mistään :)
     
    papetsu tykkää tästä.
  6. jussident_fluor

    jussident_fluor Well-Known Member

    679
    334
    63
    He hee, läpinäkyvät palkat kaikkialle, palkkakatto/osinkokatto (kai nyt alkuun vaikkapa puolen miljoonan vuosituloilla jokaisen luulis tulevan toimeen/tulonsiirtoa tarpeellisiin intohimoammatteihin), eläkekatto. Jos elämän valttikortteja on syntyessä jaettu vähempi, tasaisko kansalaispalkka tuloeroaja?

    Miltä kuulostaa? Viilatulta kommunis... turhalta idealismilta, vaiko kohtuullisuudelta, tasa-arvolta ,-)
     
  7. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 335
    3 000
    113
    Sekin on sitten kysymys, miten semmoinen "tasa-arvo" vaikuttaa työmotivaatioon. Jos/kun saman toimeentulon saa suuremmin ponnistelematta, viitsiikö sitä nyt sitten nähdä suuremmin vaivaa työssä käymiseen tai ammattiin opiskeluun.

    Se raha kummiskin on yksi motivaation perusta ja syy duunissa rähjäämiseen.
     
    Jari_S tykkää tästä.
  8. riekkosak

    riekkosak Well-Known Member

    1 468
    325
    83
    Mitä vaihtoehtoja olisi ollut? Olla tekemättä työtä ja elää sosiaaliturvan varassa? Hakeutua paremmin palkattuun työhön? Tiedän, ei välttämättä onnistu. Hankkia aikuisena lisäkoulutusta, jotta olisi voinut päästä paremmin palkattuihin töihin? Mennä naimisiin rikkaan tai hyvin ansaitsevan henkilön kanssa? Työnteko kerryttää sentään eläkettä, pitkällä aikaväillä varmaankin paremmin kuin sosiaaliturva.
     
  9. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 957
    622
    113
    ^ Tai keksiä hyvä liikeidea ja perustaa sen ympärille oma yritys.
     
  10. paraneva

    paraneva Well-Known Member

    12 156
    5 756
    113
    Mitäpä suotta, yritys pystyyn ilman mitään ajatusta, että voi valittaa yrittäjän elämän vaikeutta.
     
  11. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 957
    622
    113
    No, jos tuollaisella ajatuksella lähtee yritystä perustamaan, niin sitä valittamisen aihetta todennäköisesti tulee varsin pian.

    Sen sijaan, jos tekee huolellisen liiketoimintasuunnitelman ja pyytää siitä arvioita eri asiantuntijoilta jne. niin yrityksen menestymisen mahdollisuudet ovat huomattavasti paremmat ja valituksen aihetta vähemmän.

    Parhaassa tapauksessa voi aikanaan tarjota töitä muillekin.
     
    paraneva tykkää tästä.
  12. Kona

    Kona Well-Known Member

    982
    927
    93
    Hyvä huomata, vaikka monikin meistä helposti väittää, ettei palkalla ole juurikaan väliä, että tämä juttu lähti liikkeelle siitä, että helmareissa on aiheuttanut mielipahaa, kun eivät saa samaa palkkiota osallistumisesta jalkapallon EM-kisoihin kuin huuhkajat viime vuonna.
     
  13. Kona

    Kona Well-Known Member

    982
    927
    93
    Aika suurihan tuo ero onkin: huuhkajien miespelaajat saivat kukin osallistumisestaan EM-kisoihin 107000 euroa, kun helmarien pelaajat saavat kukin 7800 euroa.

    Ero kuitenkin perustuu kisojen ns. kaupalliseen arvoon eli siihen rahaan mitä UEFA kerää kisoista pääsylipputulona, tv-sopimuksina, muina mainos- ja yhteistyösopimuksina eli niin sanotusti tuotteen arvoon. Tästä potista UEFA sitten maksaa tietyn osuuden osallistujamaiden joukkueille. Huuhkajat nettosivat 9,25 miljoonaa euroa ja helmarit puolestaan 600000 euroa. Näistä summista pelaajille tilitetään tietty osuus.

    Helmarien mielipahan ymmärtää hyvin näiden lukujen perusteella, ja se voi tuntua jopa epätasa-arvoiselta. Kysymys kuuluukin, kenen pitäisi nyt rahoittaa helmareille tuo 99200 euroa per pelaaja, kun naisjalkapallo tuotteena ei tuollaista rahamäärää tuota?
     
  14. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 957
    622
    113
    Pitäisikö tuo vastaus löytyä muka tältä foorumilta?

    (Meikäläinen ei ainakaan tiedä ”helmareista” ja ”huuhkajista” yhtään mitään…)
     
  15. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Kummastelin alun perin sun aloitusta. Siis tosiaan kun otsikossa on siteeraus "pahalta tuntuu", on nyt sitten pahoitetttu mielet siellä. Jos tuon jutuin lukee, en minä siitä mitään erityistä mielenpahoitusta näe. Ehkä "Konalla", tällä kertaa? ;) En halua polkea Konaa. Eikun haluan. o_O Äh, olipa älytön. :D Älyfoorumilla älykästyä talouskeskustelua. Härrekuut.


    Helmareiden pelaajat saavat EM-kisoista lähes 100 000 euroa vähemmän rahaa kuin Huuhkajat viime kesänä – "Pahalta tuntuu"

    No, ei mulla muuta kun minua ei paljoa aihe kiinnosta, jalkapallo tai jääkiekko. Kummallista että se niin suosittua on jotta oikein rahojakin liikkuu. Ei millään pahalla. Ihan vaan henkilökohtainen kiinnostus on ollut vähäistä. Kuten formuloihinkin.

    Anteeksi. Jatkakaa! ;) Ja vaalit tulee. Täytyyhän sitä mielipiteensä voida sanoa täälläkin, puolensa paljastaa.
     
    Viimeksi muokattu: 9 Heinäkuu 2022
  16. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    No mä nyt luin ton jutun paremmin. Sehän oli hyvin tehty ja tällä tavalla jalkapallo tuntuikin aivan kiinnostavalta.

    Eikä siinä kukaan vaadi mitään tasa-arvohyvityksiä. @Kona (Toivomuksia toisenlaisesta kyllä havaitsin, että asiat kehittyisivät kivempaan suuntaan. Sen suuntaista taisi olla myös muissa kommenteissa tässä edelläkin - jopa että asialle voisi tehdä vähän jotain ettei ihan pelkästään markkinat määrää. Starttirahaa ja toimeentulotukea? Ei vaan kyllä se perustulo/kansalaispalkka on oikea ratkaisu koska silloin saa esim. alkaa yrittääkin. Tämä valottanee pikkiriikkisen myös kunkin poliittisia leirejä. Kaikki ei ole niin äkkijyrkkiä oikeistolaisia.) (Vaikka vanhan laulun sanoin "Poroporvareita joka-ainoassa puolueessa tiedetään olevan!" * :p:D)

    Sen sijaan Palloliiton tulkinta tasa-arvoisesta jaosta on nimenomaan kaupallinen. 30% molemmille.

    Screenshot 2022-07-09 at 13-29-25 Helmareiden pelaajat saavat EM-kisoista lähes 100 000.png



    * Poroporvarin kohtalo - Suomen Talvisota 1939-1940 (vitsikkäimpiä lauluja mitä tiedän: se aina hymyilyttää)
     
    Viimeksi muokattu: 9 Heinäkuu 2022
  17. jussident_fluor

    jussident_fluor Well-Known Member

    679
    334
    63
    Juu, ihan oli hyvä avauspotku. Ihmisillä on intohimoja, kehittävät itseänsä kutsumusammateissaan, ja joku toinen potkii vaikkapa palloa mukamas 15 kertaa paremmin? (pelkkä uudelleen jyvitys riittäisi/potti putoaisi kai ilmeisesti puoleen, mieti, 60 tonnin vuositulot).
    Edelleen, pörssiyhtiön pomon työpanos ei voi vastata sadan tai tuhannen työntekijän panosta. Tai shorttaavan sijoittajan panos yhtään mitään, miks moisia on ees olemassa? Per.fletti, jotain rajaa ,-)

    Skandinaavinen tulokatto, max. 200 000e vuositulot/lärvä -> oikeiden investointien jälkeen ylimenevä fyffe tulonsiirtoina ammateille, jotka ylläpitävät yhteiskunnan toimintoja, tuottavat ruumiin kulttuuria, taidetta, sun muuta terävältä tuntuvaa sisältöä. Nooh ja puuh, ei tuu järjen kanssa pohtien toteutuun, mutta, mutta... jonniinmoisia 20-luvun hillitseviä katastroofeja tuntuu puskevan perä perään, kääntävätkö kelkkoja?
     
    Mirrored tykkää tästä.
  18. Kona

    Kona Well-Known Member

    982
    927
    93
    Löytyihän se vastauskin tältä foorumilta. Jäsen mirroredin viestissä on tuo palloliiton päätös: eli sama palkkioperuste sek miehille kuten naisillekin eli 30% UEFAn maksamasta palkintorahasummasta. Jämpti peli siis!
     
  19. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113

    Mä vaan nostin tän uudelle sivulle koska lisäsin siihen ja myös diggaan itseäni. (toisen mahtavan ja vanhan laulun sanoin, albumilta Aknepop tietenkin)
     
  20. paraneva

    paraneva Well-Known Member

    12 156
    5 756
    113
    Monesti tuntuu, ettei ole mitään ajatusta siitä miten sitä liiketoimintaa harjoitetaan puhumattakaan, että olisi mietitty onko koko yritykselle mitään tarvetta tai markkinaa ja sitten, kun mikään ei onnistu kiljutaan kurkku suorana kuinka paska maa Suomi on, duunareille pitää maksaa palkkaa ymv. siitä valittavat useimmin ne jotka eivät ikinä edes harkitsisi kenenkään palkkaamista. Silloin, kun on hyvä liikeidea ja tahtoa yrittää, harvemmin valitetaan. Kasvu kuitenkin useimmiten vaatii lisää käsiä tai aivoja, jos kasvua haetaan.