Ei.... mahdollisista huhuista huolimatta EN ollut viikonloppuna kännäämässä. Kyseessä oli nesteytystekninen erityisoperaatio.
Miten tämä Sakken nesteytykseen liittyy? En ole ollut tipattomalla, "tipattomalla" enkä tiputuksessa koskaan. Olin kyllä ilman viiniä ja väkeviä viisi ja puoli kuukautta. Aikansa kutakin. Haitat ja hyödyt.
Jahas, kun en ollut kuullut niitä Saken kännäyshuhuja, niin tuumailin, josko Sakke olisi luonut kuvatekstin hra Mirroredin sairaalakuviin, mutta ei kai sitten ollutkaan…
Putinismivaikutteinen kiertototuus lienee mieluummin siinä luotu. (Heräämössä antoivat pillimehun eikä siinä mitään salasanomaa.)
Magiaa mahan täydeltä. Perjantaina hukkasin avatun pullon mutta nyt löysin. Dolly hoitaa hyttysrupia. Kännykässä asetus "muotokuva". Pikkukennobokee.
Pitäisikin hommata johonkin nostalgiahetkeen puteli Magyaria. Lienee ollut 70-lukua, kun sitä olen viimeksi maistellut. - Hölmöilevää ostin tuossa viime kesän korvalla. Aivan hirveää litkua, mutta kyllä se juotua tuli. Ihmetystä kyllä oli: oliko se silloin 50 vuotta sitten yhtä surkeaa, vai onko laatu heikentynyt firman omistajavaihdoksissa.
Iisalmessa tuota kutsuttiin 1960-1970-lukujen vaihteessa Makuaariksi. Viattomana poikasena en sitä kuitenkaan silloin koskaan maistanut. Sananmukainen käännös on "unkarilainen valkoviini".
Luulin pitkään, että unkarilaiset viinit ovat surkeita halpislitkuja. Egri Bikaver jne. Vasta joskus tällä vuosituhannella opin, että Egri on alue, jolla tuotetaan monenlaisia viinejä, ihan laadukkaitakin. Ehkä niitä oli Suomessakin saatavina, mutta kun oma kiinnostus suuntautui Alkon valikoiman halvinpiin mahdollisiin, ei tullut tutustuttua.
Erkin pikakivääristä bi-kaveriin? Oli se aikoinaan rujompaa punkkua ja halvimpia. Toisaalta en niin paljon punaisia nuorena suosinut. Politiikka toinen juttu. Etikettikin toki toinen. Egri bikaver Alko nr 459 - viinietiketti viinaetiketti - Kunto: Hyvä - Antikvariaatti.net Itäblokin valkkareita taas oli magiksen lisäksi Feteaska, mistä se tuleekaan. Bulgaria? On kuivempaa kuin makuaari. edit: Nautiskelijan viinitieto Kävimme pikku porukalla -87 Prahassa, Budapestissa ja Tokaijissa. Junilla liikuimme. Tokaiji oli hieno paikka, vuorenrinteellä viinit ja juurella kylä kattohaikaroineen piipuissa. Ainoa kerrostalo oli hotelli, ehkä kolmikerroksinen. Kun Nurmiokin oli laulanut Tokaijin viinistä kappaleessa Laaksossa, oli Alkonkin Tokaijit jo etukäteen maisteltu. Hieno yllätys oli kuitenkin miten runsaasti erilaisia Tokaijilaatuja paikan päällä oli. Viinikellareista sai mukaankin omaan astiaan valitsemaansa laatua. Mukana myös ikäänkuin tavallisia valkkareita eikä vain niitä silloin maahantuotuja supermarjaisia. Ostin rautakaupasta tuliaisiksi pullean lasipullon, ehkä kolmelitraisen ja sitten oli siihen korkin metsästys ympäri kylää. Löytyihän se ja sitten maistelemaan laatuja ja valinnan mukaan tuliaisiksi pullo täyteen.
Halvoista valkoviineistä muistan Bulgarialaisen Misket Karlovon, jota saattoi malttaa ostaa isommalle porukalle vaikka laatikkokaupalla.
Joo muuten, tätä minäkin jonkinverran suosin. Faijan esimerkkikin vaikutti. Mut siis tykkäsin. Pikkupulloakin taisi olla.
Porvoon lankkua sitä joskus inttivaiheessa tuli maisteltua. Jäi pitkäksi aikaa oletus, että kaikki valkkarit ovat lakkaliuottimen makuisia kitkeriä litkuja. No, onpahan siitäkin ennakkoluulosta päästy.
Bulebuleksi sanottiin sitä myös. Mulla on toisenlainen muistikuva mausta. Mitäänsanomaton vähähappoinen. Just semmoinen että teini tykkää kun harjoittelee. Saattoi toki olla että halusin vain olla erilainen silleen että kun joku kehui bulebulee mun piti päteä Misket Karlovon hapokkuudella. Ja maistelut jäi aika vähiin kun alkuvaikutelma riitti pitkälle ja sitten sitä vaan oli jotain mieltä. Näihin Alkon viineihin liittyi toki myös vaihtelu mikä moniin kalliimpiinkin. Vuosi ja erä.