Piti vaihtaa rajoitusten takia peruutetun oopperaesityksen liput toiselle päivälle. Olihan muuten askare.... Vaihtolinkki ohjasi varaussivulle, jossa jonotusnumero oli 1164. Sitten kun puolisen tuntia jonotteli, alkoi vuoro jo häämöttää. Siinä kohden ohjelma kaatui, ja ei kun aloita uudelleen. Nyt ei jonossa ollut edellä enää kuin 700 lipun vaihtajaa. Oopperan systeemi on erityisen sekava. Lipun hankkimiseen meni enemmän aikaa kuin itse esitykseen. Epäilen, ettei tuo systeemi säästä edes kustannuksissa. Saattaa olla, että niin sekavan järjestelmän ylläpito maksaa enemmän kuin asiallinen henkilötyöhön perustuva asiakaspalvelu.
En tiedä, kumpi on surullisempaa. Itse juttu vai keskustelu: https://www.hs.fi/kulttuuri/art-200..._CCw_hUgDgZw_n5CM5gtDM1v6EpuDtEBE5vxu8PRtfEAU
Ei mielestäni mitään surullista, kertoo vain millainen maailma on ollut tuohon aikaan. Samanlaisia uskomuksia on kyllä vielä nykyään, ei noista ajoista ihan hirveästi olla edetty mihinkään.
1800-luvun puolivälissä tuo kallon mittasuhteisiin perustuva rotuoppi oli ihan tieteen valtavirtaa. Surullista on sitten sekin, että vielä 100 vuotta myöhemmin saksalaiset tutkivat samoja asioita ihan vakavissaan. Mm. Suomen Lapissa mittailtiin kolttien kalloja, kai muidenkin saamelaisten, ja taidettiin niitä keräilläkin. Lapin vankileireillä puuhattiin kaikenlaista nykyisin hyvinkin pöyristyttävänä pidettävää.
Ei kai mitään perusteita olisi uskoa, että ihmisen perusluonne ja olemus olisi mitenkään muuttunut parin sukupolven aikana. Samaa sakkiahan me olemme. (Ilmeni hyvin mm. Eduskuntatalon edessä pari päivää sitten...)
Jos oikein olen käsittänyt, niin saamelaisten jäänteitä vietiin eri paikkoihin. Toisaalta haluttiin suojata alkuperäiskansaa ja toisaalta tiedettä.
Veikkaan, että jos täälläkin esiintyvät hahmot kykenisivät käsitteellisesti ymmärtämään, mistä tässäkin kansalaisliikehdinnässä on ollut suurimmalle osalle lajitovereita pohjimmiltaan kysymys, niin aika moni olisi ollut siellä kuorma-autojen lavoilla keikkumassa - talikot, haulikot ja kiväärit kädessä.
Ei kyseisen kaltaista "liikehdintää" pysty ymmärtämään, ellei ole elänyt viitekehykseen liittyvää tavanomaista elämää. Kouluttamattomana, oppimattomana, heikosti työllistyvänä, herkästi kaikenlaisia nettihuhuja ja trollauksia uskovana, samanmielisen porukan jäsenenä pikku kännissä. Sitä maailmaa ei voi ulkopuolelta ymmärtää, siihen pitää kasvaa sisälle.
Niin sitähän on vaikea saada oikein mistään valmiiksi pureskeltuna, jos ei halua hahmottaa näitä ilmiöitä. Aloita nyt vaikka miettimällä millainen hanke tämä ronapassi on ja miksi sellaista ajetaan kaikkiin maihin ympäri maailman samaan aikaan? Kuka sen takana mahtaakaan olla ja mitä sitten oikein tapahtuukaan, jos otamme käyttöön sellaisen työkalun näissä nykyolosuhteissa. Entä mikä ilmiö tämä terveysasioihin perustuva segregaatio on ja millaisia mahdollisuuksia se antaa vallankäyttäjälle. Entä kuka sen oikein keksi ja mistä sillä on selvä esikuva vuosikymmenien takaa? No, tämä jälkimmäinen nyt tuskin on niin tärkeä huomio, mutta hyvä kuitenkin tiedostaa mistä konsepti on lainattu. Sitten ihan tuo lainsäädännöllinen puoli, kun näitä ikuisia salaliittoteorioiden aiheita viedään lainsäädäntöön koko ajan kaikessa hiljaisuudessa ja peruslait, jotka ovat suojaamassa kansalaisia mitätöidään tuosta vaan asetuksilla ilman mitään säädäntäjärjestyksen mukaista toimitusta. Hei, mitä ihmettä? Pitäisikö meidänkin hinata se lihava perseemme sohvalta ja käydä hakemassa perustuslailliset oikeutemme sekä vapautemme takaisin? Entä tiedä, mitä te muut tuumitte vai onko ihan hyvä niin kauan kuin telkkarista tulee Putoksen jaksoja ja rokotepassissa on sen verran krediittiä, että pääsee tuplamaskin kanssa pilkille koto-Suomessa? Depopulaatiopiikki otettu kolmen viikon välein ja kaikki hyvin. Taas pääsee Cittariin. Sitten, kun olet yhdistellyt numerot viivoilla, niin pyydä lisätehtäviä. Niitä riittää kaikille elämänaloille tasaisesti jakautuneena, ettei tarvitse ahistua pelkästään terveyskysymyksissä.
^ Kiitos pitkästä vastauksesta. Taidan olla sen verran nössö, että vaikka kuinka yritän, en saa semmoista tunnetta syntymään, että perustuslaillisia oikeuksiani tai vapauttani olisi jotenkin rajoitettu ja eikös se koronapassikin ole hiljalleen jäämässä pois. Kaikenlaisia ”aivopähkinöitä” saa töissä ihan tarpeeksi, joten vapaa-aikansa voi viettää vähemmillä miettimisillä. Mutta joo, onhan meillä kaikilla sanomisen ja mielipiteen vapaus tietyin rajoituksin.
Harhoilla ei ole mitään tekemistä "oikean tiedon" kanssa. Eikä 100%:sti oikeaa tieto edes ole. Vaikka maapalloa pidetään yleisesti pyöreänä, niin eihän se ole pyöreä, toki lähempänä pyöreää kuin litteää muotoa. Jos maapallon muotoisella futiksella joutuisi pelaamaan, tulisi pelistä heti ihan hel... paljon vaikeampaa/arjaamatonta.
Eiks ne ameriikkalaiset pelaa jotain soikealla pallolla? Ja nimittävät sitä jalkapalloksi? Erinomaisen pitkäveteistä seurattavaa, tosin niitten pesäpallo on vielä pitkäveteisempää. Joskus luulin, ettei meikäläistä pesäpalloa hitaampaa urheilua olekaan, mutta nuo rapakon takaiset touhut ovat kyllä ylivetoja. (Olen välttynyt kriketiltä, siinähän peli voi kestää useamman päivän.)
Totta. Piereskeleviä puolialastomia miehiä kyseenalaisissa asennoissa patjalla. Not my piece of cake, tosiaan. Tuo olikin uusi juttu. Eukko olisikin kait jo kyllästynyt: "Alle 82,5-kiloisten sarjassa kultamitalia ei annettu kummallekaan loppuottelijalle näiden painittua keskenään yhdeksän tuntia ilman tulosta."
Krikettiäkin kokeiltiin Olympialaisissa. Vuonna 1900 pelattiin yksi ottelu, Ranska-Englanti. Englantilaiset voittivat, mutta saivat vain hopeamitalit. Peli kesti sen tavanomaisen kaksi päivää, mutta mihinkä sitä olisi kiire ollut. Kisat kaikkiaan veivät aikaa noin 6 kuukautta. Kriketti saattaa tehdä paluun olympiaohjelmaan 2028 LA:ssa, ainakin sitä lobataan ahkerasti.
Käsitykseni mukaan hallitus muiden toimijoiden ohessa on pyrkinyt turvaamaan aivan keskeistä perustuslain takaamaa oikeuttani, oikeutta elämään.