Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Onko tullut osteltua jotakin?

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 4 Huhtikuu 2011.

  1. cedricfan

    cedricfan Well-Known Member

    954
    428
    63
    Ja alvi pitää maksaa aina!
     
  2. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    En kovin pitkälle ajatellut että ruuvari olisi helppo nakki. Tuskin sentään koska sovitteeseen pitäisi laittaa tarkennusmoottori, sillä eihän semmoisia sentään Z-rungoissa ole!

    @saloma-3
     
  3. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 955
    622
    113
    Helppo uskoa. Sivutoimisena yrittäjänä olen päätynyt itsekin ajatukseen, että jos haluan itselleni palkkaa jostain työstä vaikkapa sata euroa, pitää asiakkaalta laskuttaa se kolminkertaisena. Osakeyhtiö kun joutuu maksamaan jos jonkinlaisia veroja ja muita maksuja tuloistaan.
     
    mlphotic tykkää tästä.
  4. riekkosak

    riekkosak Well-Known Member

    1 468
    325
    83
    Työtä ostavilla on joskus sellainen harhaluulo, että firman työstä laskuttama tuntihinta on sama kuin työntekijälle (tai yrittäjlääe) maksettu palkka. Todellisuudessahan ne ovat huomattavan kaukana toisistaan. ostan itsekin palveluja silloin tällöin, mutta en kuvittele tietäväni paljonko laskuttava firma maksaa palkkaa työntekijöilleen.
     
  5. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 323
    2 992
    113
    Alv, joka oikeastaan ei ole tuloa, vaan läpilaskutusta. Mitä muuta oy maksaa, jos ei tuota voittoa?
     
    Matero tykkää tästä.
  6. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 955
    622
    113
    Se osakeyhtiö oli siinä sivuhuomautuksena. Varmaan tiedät, että palkoista pitää maksaa ennakonpidätystä, työeläkemaksua, työttömyysvakuutusmaksua, veroa mahdollisista luontaiseduista jne. Jos siis haluan itselleni yrittäjänä henkilökohtaisesti palkkaa jostain työstä vaikka satasen "käteen", niin sen saadakseni yritykseni pitää laskuttaa asiakkaalta noin kolmesataa, tajusitko?

    Alv-asiat ja yhteisövero yms. ovat sitten oma juttunsa. Tässä oli kyse siitä, mitä kirjoitetaan asiakkaalle lähtevään laskuun, jos yrityksen omistaja haluaa itselleen ”käteen” palkkaa jonkun tietyn summan.
     
    Viimeksi muokattu: 1 Tammikuu 2022
  7. Matero

    Matero Well-Known Member

    411
    243
    63
    Tämä kiinnostaa itseäkin kun usein tulee näitä heittoja että "saadakseen 100 eur pitää laskuttaa 300 eur". Oikeastiko? Mistä nuo kulut muodostuu? Jos nyt puhutaan yksinkertaisuuden vuoksi vain työveloituksista ilman tavaroihin liittyvää kulurakennetta.
     
  8. canonmk4

    canonmk4 Well-Known Member

    1 588
    554
    113
    Realia isännöitsijät on ainakin ymmärtäneet oikein laskuttaa jos isännöitsijätodistuksesta veloitetaan 150-260e minulla oli tarkoitus kysyä etolpasta että voiko sitä käyttää manuaalisesti? jäi kysymättä!! kun luin keskustelupalstoja.
     
  9. Pan

    Pan Well-Known Member

    2 593
    1 303
    113
    Kyllä isännöitsijän pitäisi vastata taloyhtiötä koskeviin kysymyksiin veloituksetta, jos vastaus ei edellytä erillisen selvityksen tekemistä.
    Isännöititodistus sen sijaan on määrämuotoinen dokumentti taloyhtiöstä ja ko. asunnon omistuksesta. Tosin niiden hinnat eivät ole missään suhteessa dokumentin tuottamisen työmäärään.
     
  10. canonmk4

    canonmk4 Well-Known Member

    1 588
    554
    113
    no kunhan heitin tuskin isännöitsijä olisi kyennyt vastaamaan kysymykseeni lonkalta, tässä meidän yhtiössä on vain etäkäyttö mahdollista eli sovellus puhelimeen, kuulemma mauaalisesti käyttö tolpasta sähkölasku olisi mennyt taloyhtiöön???? etänä käyttö maksan sähkön itse???? uskottavaa!!
     
  11. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 323
    2 992
    113
    Itse asiassa en. Noinhan yrittelijät asiaa tyypillisesti haluavet vääristellä, mutta työntekijän verotus on työntekijän verotusta, ei sitä työnantaja maksa, vaikka ennakonpidätys sitä kautta kulkeekin. Palkoista puhuttaessa ei yleensä puhuta nettopalkoista, vaikkei siihenkään tietysti estettä ole. Sama juttu alvin kanssa. Eläkemaksut toki on maksettava.
     
  12. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 955
    622
    113
    No jos ei tajua niin sitten ei tajua, minkäs sille voi.

    Yksinyrittäjälle on aivan yhdentekevää millä nimityksellä mikäkin pakollinen maksu yrityksen tuloja vie. Oleellista on se, mikä kaikesta touhuamisesta jää itselle ”käteen”.
     
  13. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 323
    2 992
    113
    No, kyllä minäkin osaan semmoisen laskelman laatia, ei siinä mitään. Oletetaan, että työntekijä on sen verran hyvin ansaitseva, että ennakonpidätys on 50 %.
    Nettosatanen on sitten palkkalistassa 200. Siihen työeläkemaksu 25% on 50 euroa, 300 euron laskunsummassa alv pyöreästi 60. Noilla spekseillä 310 euron laskulla saa satkun kouraan. (Sotumaksut, työttömyysvakuutus jne jäi huomiotta, mutta leikitään, että ennakonpidätys on hiukan pienempi.)
     
  14. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 323
    2 992
    113
    Tuo voi olla monelle se katkera totuus, mutta sivutoimisen yrittäjän tilanne on usein toinen. Palkkaa ei ole pakko maksaa itselleen, eikä firmankaan juuri tarvitse veroja maksella, kun sen verran paneutuu kirjanpitoon, että saa tuloksen menemään tasan. Alvilta tietenkään ei pelasta mikään, jos liikevaihtoa on yli sen 15 000.
     
  15. Matero

    Matero Well-Known Member

    411
    243
    63
    Minäkin osaan laskea ;)
    Ja tuo eläkemaksu usein unohtuu, niin nytkin. En sitä muistanut. Ja 50% ennakonpidätys 16000 tuloilla on tietenkin hyvä oletus (no, kaikki tunnit harvoin yrittäjällä on laskutettavia ja taas toisin päin harvalla 8-5 arkisin riittää yrittäjän työpanokseksi).
    Ja tästä edellä mainitusta syystä ei ole yrittäminen kiinnostanut niin kauan kuin on velkainen perheasunto pääkaupunkiseudulla. Ei kestä takapuoli merivettä. Ellei sitten keksi jotain helposti skaalautuvaa :D
     
  16. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 955
    622
    113
    Mitähän yrität tuolla ”todistaa”?

    Juu, sivutoimisen yrittäjän ei välttämättä tarvitse maksaa itselleen palkkaa, mutta mikähän se yrittämisen motiivi sitten olisi?

    Jotkut ottavat yrityksestään vain pääomatuloja, mutta niistäkin joutuu maksamaan veroa 30 % ja verotettavan pääomatulon 30 000 euroa ylittävältä osalta 34 %, joten kohtuusuuruisen palkan verotus on pienempi.

    No, kyllähän jotkut ihmiset tekevät kaikenlaista vapaaehtoistyötäkin, joten miksei joku yrittäjäkin voisi työskennellä ihan vaan huvin vuoksi. Tosin, itse en kuulu ko. joukkoon.
     
    L and Scape tykkää tästä.
  17. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 323
    2 992
    113
    No, sivutoiminen voi esimerkiksi sovittaa firman toimialan niin, että voi hankkia kaikkea kivaa. Ajella firman autolla verottomasti, kalastella firman veneellä, vuokrailla kesällä matkailuautoa firman tarpeellisiin projekteihin jne. jne. jne. Jokainen keksii legion esimerkkejä, jotka lisäksi ovat ihan tosia. - Ja tietysti kuvata firman kameralla, vaikkapa :)

    Itsellänikin oli joskus kauan sitten sivutoimifirma, ja vaikkapa mainitun autoilun kuluissa on iso ero, jos kaikki (hankinta, vakuutukset, huollot, polttoaineet, pysäköintimaksut yms.) menee firman poistoihin. Alvit tietysti erikseen.

    Just tossa naureskeltiin puolituttujen kaverien rakennusfirmaa - tarvitsivat välttämättä kaksi vesiskootteria firman käyttöön, rakennuskohteita kun oli ihan rannalla. :) Poikkesivat tosin sitten Tallinnassakin niillä firman skoottereilla, mutta sehän on kokonaan toinen juttu.
     
  18. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 955
    622
    113
    Juu, onhan sitä kaikenlaista, vaikka jokainen varmaan tietää, että kuvatunlainen toiminta on vähintäänkin moraalitonta ja joissakin tapauksissa suorastaan laitonta. Tosin, kiinnijäämisen riski taitaa olla melko pieni.

    Itse olen sen verran rehellisyyteen taipuvainen, ettei mainitunlainen toiminta oikein innosta ja firman toimialankin olen valinnut vain ja ainoastaan ko. työn kiinnostavuuden vuoksi.

    Em. syistä perinteinen rahapalkka työstäni sopii meikäläiselle parhaiten.
     
    SakkeM tykkää tästä.
  19. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 323
    2 992
    113
    Aivan, moraalitonta kyllä. Harvoin laitonta, edellyttäen, että pysytään verottajan hyväksymissä rajoissa.
     
  20. Est

    Est Well-Known Member

    16 797
    1 711
    113
    Moraalittomuus tuhoaa ihmisen henkisiä perusrakenteita.
    Siitä saatu mukamas hyöty on, parhaimmillaankin, lyhyaikaista ja pian haitallista.
    Pieni esim. vilpillä hankittu materialistinen näennäisilo tulee pian kalliiksi ja aiheuttaa kaikenlaista harmia... Parempi nauttia rehellisesti saavutetuista asioista.

    Me olemme tällä planeetalla oppimassa jotain Rakkaudesta.
    Se on epämaterialistista.
    Jumalallista.

    ...Edit. Yritin korjailla typoja ...