Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän :-(

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 28 Maaliskuu 2007.

  1. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 157
    335
    83
    Varsinaista sotaahan tuolla Kuusamon korkeudella käytiin lähinnä Kiestingissä, jossa Suomalaiset ja Saksalaiset joukot yhdessä taistelivat puna-armeijaa vastaan.
     
  2. Seppo R

    Seppo R Well-Known Member

    2 981
    1 882
    113
    No, ryssiksihän niitä neuvostoliittolaisia kutsuttiin, jotka miehittivät Kuusamon nopeasti saksalaisten jo poistuttua sieltä taistelujen alettua saksalaisten ja suomalaisten välillä.
    Historiasta voi lukea, että venäläiset tulivat Kuusamoon niin nopeasti, että venäläisten itäpuolelle jäi suomalaisia joukkoja. Tilanne oli kai hetken haasteellinen, mutta suomalaiset joukot pääsivät ilman laukauksia taas saksalaisten kimppuun.

    Tässä juttua Kuusamon miehityksestä.
    Siinä kerrotaan, että venäläiset valmistautuivat myös idästä tulevaa uhkaa vastaan. Tiesivät suomalaisia joukkoja jääneen heidän itäpuolelleen.

    Venäjän Puna-armeijan miehitys Kuusamossa syksyllä 1944
     
    Viimeksi muokattu: 8 Marraskuu 2021
  3. canonmk4

    canonmk4 Well-Known Member

    1 588
    554
    113
    ja nätimpi nimitys oli pensasneuvostoliittolainen jonka varmaan Venäläiset hyväksyisivät tuntemattoman käännöstekstissä jos vain viitsisivät lukea?
     
  4. Johannes

    Johannes Well-Known Member

    2 346
    302
    83
  5. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 332
    3 000
    113
  6. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 957
    622
    113
    Hannulle auto ei tosiaan tainnut olla muuta kuin arkinen käyttöesine, kun menee seisomaan pask**sten saappaiden kanssa auton konepellille.

    Älysi sentään seistä siinä reunalla eikä keskellä, jolloin peltiin olisi varmaankin tullut lommo.

    (Hannulla taisi olla kamerassaan Novoflex pikatarkennuskahva…).
     
  7. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 957
    622
    113
    Siellä PRH:llakin taitaa olla monen tasoisia yritysten nimien käsittelijöitä. Kun aikanaan rekisteröin sivutöihini tarvitsemaani osakeyhtiötä, ei käsittelijä hyväksynyt suoraan yhtiölle haluamaani nimeä, kun se kuulemma tuotti ”fantasian”, joka muistutti erästä virolaista sukunimeä ja joita Suomessa silloin kuulemma asui 8 kpl.

    Minun piti pyytää heiltä kirjallinen lupa nimen käyttöön. Seitsemän suostui mutta yksi ei, joten sitten piti sen nimen kanssa tehdä kaikenlaisia ”kikkailuja”.
    Silloin oli tarkkaa.
     
  8. Johannes

    Johannes Well-Known Member

    2 346
    302
    83
    Suomessa on onnistuttu jopa rekisteröimään kassler tavaramerkiksi. Onnistuisikohan pekoni?
     
  9. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113

    Jokin aika sitten oli Leipä. "Leipää hyvän leivän päälle" renkutus telkkarissa. Aivan älytön idea. Suorastaan historiaan jäävän huono nimi margariinille. Ihmeen monta vuotta sitä kesti.

    Ehkä samalla tavalla Pekoni olisi peruna tai leipä.
     
  10. Johannes

    Johannes Well-Known Member

    2 346
    302
    83
    Pelkkä leipä ei ole tavaramerkkirekisterissä. Moni varmaan yllättyy siitä, että Kännykkä on alun perin Nokian v. 1987 rekisteröimä tavaramerkki ja se lakkasi vasta v. 2019. Onnistuneesta tavaramerkistä tuli yleissana.
     
  11. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
  12. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 332
    3 000
    113
    Näyttökuva 2021-11-16 kello 16.03.58.png

    Pelkkää huijausta tietysti; kunpahan lietsotaan paniikkia lääkefirmojen toimeksiannosta.
     
  13. rarehanu

    rarehanu Active Member

    510
    125
    43
    Toisesta päästä näyttää nyt kuolevan sitä tahtia, että kohtaa paikkoja on taas enemmän ja ainahan rokottamattomat voi jättää hoitamatta, kun ovat niin välinpitämättömiä omasta ja muiden terveydestä.
     
  14. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 118
    1 176
    113
    Yllättävän suuren väestönosan näyttää olevan kovin vaikea ymmärtää sitä, että yhteiskunnassa vapauden ja vastuun on tarkoitus kulkea yhdessä. Jokin aika sitten joku, en muista kuka journalisti loihe lausumaan, että rokottamattomia ei saisi syyllistää, koska rokotteen ottaminen on vapaaehtoista. Asiahan on juuri päinvastoin. Koska rokotteen ottamatta jättäminen on vapaa valinta (paitsi sille hyvin pienelle määrälle jolla on todellinen terveydellinen syy), on siitä juuri siksi kannettava vastuu. Kai nyt jonkinlainen ehdoton minimi oli se, että aluksi tunnistaisivat muille ihmiselle aiheuttamansa haitan, tätä menoa ehkä hengenvaaran.
    EDIT Jos ja kun rokottamattomat eivät voi ottaa vastuuta aiheuttamastaan haitasta, kuuluisi heidän uudelleen harkita myös tapaa jolla ovat vapauttaan tässä asiassa käyttäneet. Tai sitten yhteiskunnan tulisi asiaa uudelleen harkita. Elokuusta alkaen rokottamattomat ovat päätyneet erikoissairaanhoitoon 19 kertaa useammin kuin kahdesti rokotetut.
     
    Viimeksi muokattu: 16 Marraskuu 2021
    ougle ja mlphotic tykkäävät tästä.
  15. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Miksi rokottamattomien pitäisi erityisesti suojella monta kertaa rokotettujen terveyttä? Eivätkö he ole itse täysin turvassa, vaikka levittävätkin virusta siinä kuin rokottamattomatkin ja joissain tapauksissa jo piikityksestä alkaen. Jos joku on niin tyhmä, että antaa injektoida jotain kusettajafirmojen epämääräisiä koeinjektioita itseensä, niin ei mielestäni ansaitse minkäänlaista terveydenhoitoa. Joku raja se pitää olla riskinotollakin varsinkin, kun rokotteita pakotetaan ottamaan painostaen ja niiden koostumusta ei selvitetä uskottavasti, vaan luotetaan korporaatioiden omaan tutkimiseen tilanteessa, jossa ne ovat vuoronperään kärähdelleet viranomaisten harhauttamisesta ja tulosten vääristelemisestä, puhumattakaan kaikesta sensuurista ja valehtelusta mitä aiheen tiimoilla tapahtuu korruptoituneiden terveydenhoitoinstituutioiden toimesta. Vastuuntuntoiset rokottamattomat sen sijaan suojelevat omaa terveyttään, kun eivät ota kokeellisia injektioita, jotka näyttäisivät tutkimuksen mukaan vahingoittavan immuunipuolustusta ja vaurioittavan solujen kykyä korjata itseään tästä opiskelemaan lisää. Eikä tässä nyt mistään pandemiasta ole kyse millään mittarilla. Tauti ei tartu, leviä tai tapa niin kuin oikeat pandemiat, vaan on selvästi poliittinen konstruktio. Jos on vähänkään kykyä hahmottaa kokonaisuuksia, on helppo nähdä, että tässä on jostain aivan muusta kyse. Ei toimivassa valtiossa oteta kaikista laeista piittaamatta millään asetuksella ihmisoikeuksia pois ja riistetä ihmisiltä vapautta minkään nuhan vuoksi käyttäen psykologisen sodankäynnin keinoja. Miettisitte mieluummin kuka haluaa pysäyttää meidän yhteiskuntamme, kuppaa teidän varallisuuttanne kaiken maailman hiilineutraaleilla energiauudistuksilla ja ilmastonmuutoksilla tai mitä kaikkia kampanjoita täällä nyt onkaan käynnissä väestönvaihdosta ja yhteisvastuullisista vakautusrahastoista lähtien. Helvetti, kun te ette edes tunne historiaa sen vertaa, että tajuaisitte miksi teitä hallitaan pelolla.
     
  16. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 957
    622
    113
    ^ Hohhoijaa… Joillakin vaan jää se sama vanha levy pyörimään…
     
  17. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Ei se lapsenusko valtioiden ja korporaatioiden vilpittömyyteen sinustakaan oikein kummoista kuvaa anna.
     
  18. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 118
    1 176
    113
    "Vastuuntuntoiset rokottamattomat" Tuo oli kyllä viikon paras. Kakkosija menee tuolle: "Tauti (...) on selvästi poliittinen konstruktio." Niffen kannattaisi harkita stand-up-koomikon uraa.
     
  19. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Juurihan ne suunnitteli ottavansa Baltiasta rona-potilaita ja lähettivät hengityslaitteistoa Latviaan. Jos se 1000 tehohoitopaikan sote on nyt 30 potilaalla tukossa ja hoitajat parkuvat ylikuormittumista, niin täytyyhän sitä miettiä, että saammeko Husiin pumpatuille kymmenille miljardeille katetta ja mitä sitten tapahtuu, kun jokin oikea pandemia rantautuu tänne? Mitä sitten kun WHO päästää jääkaapista esimerkiksi Denque-kuumeen tai Ebolan? Rahaa tuntuu riittävän käytettäväksi Apotteihin ja mediaspektaakkeleihin, mutta perustehtävät eivät tunnu onnistuvan ensinkään. Vakavan tarkastelun paikka.
     
  20. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 957
    622
    113
    Heh, minkähänlaisen kuvan kuvittelet jonkun loputtomasti itseään toistavan hörhön antavan itsestään. :D