Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän :-(

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 28 Maaliskuu 2007.

  1. Johannes

    Johannes Well-Known Member

    2 346
    302
    83
    Eikö ns. alinopeuden välttely ole yhtä työlästä? Koko ajan täytyy kytätä nopeusmittaria, jottei vain menisi alinopeuden puolelle.
     
    ougle tykkää tästä.
  2. canonmk4

    canonmk4 Well-Known Member

    1 588
    554
    113
    itsekin ajoin n.kuukausi sitten Malmin Kauppatiellä 40km aluella peräti 52km nopeudella, muistutusmaksu 170e, kuva muistutuksessa oli kuin tulivuoripurkauksen jälkeen olevalta kivettyneestä oliosta siis en tunnistanut itseäni kuvasta, vaimo tunnisti? maksoin tänään.
     
  3. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 323
    2 992
    113
    Onhan se. Tahtoo vain pitempi reissu kestää turhan kauan, jos varmuuden vuoksi pysyttelee siellä 30 km/h kulmilla.
    Vakionopeudensäädin toki auttaa aika paljon, ja varmaankin uudemmissa autossa on jo automatiikkakin, jolla se osaa huomioida rajoitukset. Ainakin Teslan paremmissa malleissa semmoinen jo lienee.
     
  4. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 955
    622
    113
    Onhan niitä nopeusrajoitusliikennemerkkejä tunnistavia systeemejä aika monessakin uudemmissa autoissa, vaan eipä nekään aina ole erehtymättömiä. Kyllä kuskinkin on hyvä olla kartalla siitä, mikä rajoitus on kulloisellakin ajettavalla tieosuudella voimassa.
     
  5. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 157
    335
    83
    Eniten itseäni olen syyttänyt taajamissa ottamistani ylinopeussakoista. Hölmöä piittaamattomuutta. Yleensä varsinkin neljänkympin rajoitukset ovat syystä siellä kaduilla. On suojatietä ja paljon pientä arvaamatonta kulkijaa.

    Hyvällä kelillä lievästä ylinopeudesta maantiellä saadusta sakosta on taas jäänyt mieli, että olikohan tuo liikenteen vaarantaminen rikkeestä saadun saadun sanktion veroinen.
     
  6. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 116
    1 176
    113
    Ei niitä puhallutuksia turhan usein järjestetä. Mitä nyt tässä kaupungissa olen autoillut, niin keskimäärin kerran kymmenessä vuodessa on puhallutettu. Parkkisakkoja olen tähän asti saanut kerran, ylinopeussakkosaldo on vielä nolla. Että ei täällä kovin pahasti ahdistella:)
     
    SakkeM tykkää tästä.
  7. Seppo R

    Seppo R Well-Known Member

    2 981
    1 882
    113
    Pitää paikkansa etteivät ole erehtymättömiä.
    Minulla on autossa värkki joka lukee liikennemerkit. Mikäli merkki on luminen tai kurassa, hakee auto gepsin kautta sallitun tienopeuden.
    Tein reissun pohjanmaalle talvinopeuden tultua voimaan ja joskus auto ryhtyi tarjoamaan kesänopeuksia vaikka oli hetkeä aikaisemmin kertonut liikennemerkin antaman nopeuden. Aikansa funtsittuuan kertoi kuitenkin oikean sallitun nopeuden. Että sellaisia värkkejä.
     
  8. Seppo R

    Seppo R Well-Known Member

    2 981
    1 882
    113
    Useita vuosia sitten sain ylinopeussakon maantiellä. Ohitin hitaasti kiirehtivää rekkaa satasen alueella ja 80 merkki jäi rekan taakse piilloon. Silloinen Jeep ei tunnistanut mitään merkkejä. Mielestäni on liikenneturvallisuuden kannalta merkityksetöntä ajaako kahdeksaakymmppiä vai satasta. Mikäli joku on eri mieltä, niin silloin 90 km tunnissa voisi olla nopeus kaikkialla taajamien ulopuolella. Vahingossa tapahtuvat ylinopeudet jäisivät vähemmälle.
    Tuskin ajatus politikoille kelpaa, koska valtion tuloihin se tekisi melkoisen loven, luulen.
     
  9. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 116
    1 176
    113
    Kaksi vuotta sitten näin Audikuskin pysähtyvän jotta jalankulkija pääsisi suojatielle.
     
    saloma-3 tykkää tästä.
  10. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 955
    622
    113
    Hassua luokitella ihmisiä sen mukaan, minkä merkkisellä autolla he ajelevat.

    Esim. omilla kotikulmillani näkee usein uutuuttaan kiilteleviä autoja merkiltään usein joku noista mainituista, jolla köröttelee tientukkona joku usein äidinkielenään ruotsia puhuva vanhus.

    Se siitä seuraa, kun ei joukkoliikenne ole kovinkaan hyvä, niin pakko päästä itse ajamaan ja jos on vielä varaa ostaa hiukan arvokkaampi auto, niin mikäpä siinä…
     
  11. canonmk4

    canonmk4 Well-Known Member

    1 588
    554
    113
    kesällä kävin yhdessä paikallisessa Bubissa päivä oluella, tiskillä ollessa viereinen nainen huomasi päälläni olevan jo vanhan mustan Audi rotsin ja rupesi herjaamaan! kysyin millä romulla neiti tsöraa, ei millään ei mulla ole edes ajokorttia, takanani herra hörähti nauruun käännyin ja herralla oli BMW rotsi päällä, lähdin ennen kuin kuulin lisää kommentteja.
     
  12. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 116
    1 176
    113
    Ei välttämättä ole hassua, onhan tuota ihan tutkittu: Tutkimus: Statusautojen omistajat ovat useammin itsekkäitä kuskeja, mutta myös tunnolliset ihmiset pitävät laatuautoista
     
  13. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 323
    2 992
    113
    Sen verran tulee tuossa maantiellä liikuttua, että kyllä tietyt merkit esiintyvät uhkarohkeissa ohituksissa ja suurissa ylinopeuksissa muita selvästi enemmän. Samaa asiaa kertoo sekin, että kaikki lukijat taitavat tietää, mitkä ne merkit ovat :)

    Ei nyt tule mieleen, että koskaan olisi joku ohittanut Seatilla ohituskieltoalueella, eikä Fordikaan kovin tavallinen ole.
     
  14. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 955
    622
    113
    Joopa joo, olen noita itsekin nähnyt ties kuinka paljon. Tarkoitan sitä, että jos näen esim. jonkun kaupan pihalla jonkun asettuvan vaikkapa BMW-merkkisen auton kuskin paikalle, en heti ajattele, että siinä lähtee taas kaahari liikenteeseen.

    No sekin vähän riippuu... Esim. työpaikkani parkkipaikalla on virka-aikaan Seat Cupra, jota ohjastaa nuori mieshenkilö ja mitä olen hänen ajoaan nähnyt, niin melkoisen vauhdikasta…
     
  15. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 323
    2 992
    113
    Riippuu toki. Kaikkihan nuo Gaussin käyrälle asettuvat, ja kummankin ääripään 2 % on aika kaukana siitä keskikohdasta.
     
    arthur tykkää tästä.
  16. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 955
    622
    113
    Joskus olen käynyt varsinaisten autoharrastajien foorumeilla vakoilemassa, niin siellä kyllä monilla ihmisillä on suorastaan ”hurmoksellinen” asenne joitakin tiettyjä automerkkejä kohtaan. Jotkut jopa suoraan sanovat, että eivät halua olla missään tekemisissä ihmisten kanssa, jotka ajavat heidän mielestään ”väärän” merkkisellä autolla.

    Uutena juttuna on tullut ”leiriytyminen” auton käyttövoiman mukaan. On polttomoottoriautoilijat ja sitten akkusähköautoilijat ja sitten kaasuporukka sekä vedystä ja polttokennoista haaveilevat.

    Eri leireistä sitten ”heitellään kiviä” toisiin leireihin ja nuo ihmiset ovat ainakin ikänsä puolesta juridisesti aikuisia. :D
     
  17. Johannes

    Johannes Well-Known Member

    2 346
    302
    83
    Jos joku jollain autopalstalla kysyy asiallisesti vastausta johonkin Zxx-merkkisen auton ongelmaan, saattaa vastauksena olla "Zxx on ihan paska auto", varmaan hyödyttää kysyjää. Saman tapainen juttu oli, kun kesällä kokeeksi julkaisin tällä foorumilla auton myynti-ilmoituksen. Ensimmäinen kommentti oli jäseneltä Paksu poika, suunnilleen paska auto, saat satasen.
     
  18. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 323
    2 992
    113
    Tuohan on yleisinhimillistä. Canon/Nikon/Sony kuvaajien puolueina, samaa on kaikissa porukoissa. Jos vilkaisee metsurien FB-ryhmiä, on kiistely Husqvarna/Stihl ihan samaa.

    Jos jossain vaikkapa Photoshop ryhmässä kysyy jotain Windowsin ongelmista, on varsin luultavasti ekan kolmen vastauksen joukossa "osta Macci".
     
  19. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 323
    2 992
    113
    Mitä just nyt autojen kuskien ominaisuuksiin tulee, niin minusta niissä jutuissa on vinha perä. ei tietenkään niinpäin, että automerkki vaikuttaisi ihmisen käyttäytymiseen, kausaliteetti menee toisinpäin. Tietynlaisen persoonallisuuden omaavat ihmiset hankkivat tietynlaisia autoja.


    Pihaan ajaa kolme miestä. Yhdellä on Mercedes ML, yhdellä Porsche Cayenne ja yhdellä Toyota Yaris. Kukin meistä osaa muodostaa mielikuvan kuskista ihan noilla tiedoilla. ;)
     
    arthur tykkää tästä.
  20. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 955
    622
    113
    Juu, varsinkin sellaisia stereotyyppisiä mielikuvia on helppo muodostaa. Se, miten hyvin ne ovat yhteneviä totuuden kanssa, on sitten toinen juttu.

    Tuossa joku päivä sitten kun lähdin työpaikalta, niin myöskin kotiinlähdössä ollut työkaverini lyöttäytyi seuraan ja yhdessä käveltiin yhtiön pysäköintialueelle samalla kaikenlaista keskustellen.

    Jossain vaiheessa kaveri pysähtyi uutuuttaan kiiltelevän Tesla Model S -auton kohdalle ja avasi menopelin etuoven. Olen tuntenut kyseisen kaverin jo useita vuosia, mutta minusta mikään luonteenpiirre hänessä ei viitannut siihen, että hän olisi valmis sijoittamaan yli 100 k€ autoon. No, ehkäpä minä olen sitten vaan huono ihmistuntija(??).