Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän :-(

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 28 Maaliskuu 2007.

  1. motris

    motris Well-Known Member

    4 695
    703
    113
    Itse pyysin Valviralta ennen "Vastaamon tapauksen realisoitumista" Vastaamon omavalvontasuunnitelman arkistokappaletta. Olisin saanut tämän (vastaus tuli tuon ns. realisoitumisen jälkeen). Minun olisi pitänyt kuitenkin maksaa Valviralle useita satoja euroja sen takia, että Valviran luovutuskappaleesta olisi salattu kaikki yrityssalaisuuden piirissä oleva tieto.

    Miten tämä liittyy mm. koronapassiin? Näen ihan samoja riskejä yksittäisen kansalaisen osalta kuin tuohonkin.

    Omakantaan jää mm. aina jälki kyselyn tehneestä. Jo se asettaa ihmiset eriarvoiseen asemaan.
     
    Viimeksi muokattu: 1 Marraskuu 2021
  2. RDahl

    RDahl Ylläpidon jäsen

    7 892
    115
    63
    Et sekoittanut lainkaan :) Yksi ovi sulkeutui ja toinen avautui
     
    SakkeM ja motris tykkäävät tästä.
  3. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 333
    3 000
    113
    Onnea ja menestystä!
     
    RDahl tykkää tästä.
  4. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 333
    3 000
    113
    Minäkö tyhmä, nyt en ymmärrä... Ei kai Omakantaan pääse muut kuin itse tunnistautuneena. Jälki jää, tietysti. Mitä eriarvoisuutta siihen liittyy?
     
  5. motris

    motris Well-Known Member

    4 695
    703
    113
    Miksi ei liittyisi? Yhdellä tk-lääkärillä on useampi asiakas. Jos tuo ei kyselyjä näe, niin kuka?

    Niin kuin aiemmin laitoit, ei sovelleta henkilöiden tekemään käsittelyyn...
     
  6. motris

    motris Well-Known Member

    4 695
    703
    113
    Klassinen filosofian esimerkki valehtelijan paradoksista.

    Jos kylän parturi leikkaa kaikkien kyläläisten hiukset, niin kuka leikkaa parturin hiukset?

    Siitähän tässä on kyse. Vai?
     
  7. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 333
    3 000
    113
    Sorry, en edelleenkään ymmärrä. Ei kukaan lääkäri minun omakantaani pääse, eikä näe. Eihän se sitten olisi oma :)

    Lääkäreillä on omat juttunsa, Apottinsa ja nunnansa - niissä olevia tietoja voi näkyä Omakannassa, mutta vain minä (tai valtuuttamani henkilö) näkee ne Omakannan kautta.

    (Oletan, että Omakannassa käynnistä jää jokin lokitieto, mutta oletan niinikään, että sen voi nähdä vain järjestelmän ylläpito - ja sekin voi tutkia tietoja vain perustellusta syystä.)
     
    iikkoo tykkää tästä.
  8. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 333
    3 000
    113
    Nyt kun puhuttiin koronapassista, niin sen tosiaan voi printata tai kopsia (vaikkapa valokuvata) Omakannsta. Ei se Omakanta muuten asiaan liity. Kyseessähän on vain se koodiruutu, ja sen kuvan voi näyttää monella tavalla. Yksinkertaisinta on printata se paperille ja näyttää siitä. Muitakin tapoja on, jos just nyt Omakannan käyttö jostain syystä pelottaa.

    Enemmän tietoa sisältyy henkkariin, jota nuorelta henkilöltä usein kysytään kapakan ovella tai kaupan kassalla. Siinähän on henkilötunnus, enkä ole yhdenkään tupakanostajan oirehtivat kovin pahasti, vaikka sen näyttääkin. Koronapassissa on vain nimi.
     
  9. motris

    motris Well-Known Member

    4 695
    703
    113
    Minun mielestäni tämä on vain ihan turhaa vänkäämistä sinulta. Olet kuitenkin käsittääkseni niin kaukana sieltä "Tehtaankadun kulmalta".

    Jos et ymmärrä, niin et. Syytönhän minä siihen olen. Tämä koko keskustelu olisi ihan hyvä lopettaa tähän.

    Tiedän ja ymmärrän, että asetan oman oikeusturvani vaakalaudalle. Mutta kun kyse ei ole vain minusta, mutta menee jo näköjään vihjailuksi ja/tai muuksi epämääräiseksi.

    Korvatunturi.jpg
     
    Viimeksi muokattu: 1 Marraskuu 2021
  10. Johannes

    Johannes Well-Known Member

    2 346
    302
    83
  11. motris

    motris Well-Known Member

    4 695
    703
    113
    Tähän on pakko vielä heittää esimerkki. Katselin tovin vierestä... Ns. "tyttö" haki pakettia noutopisteestä. Kassa oli sitä mieltä, että tällaista henkilöä ei ole olemassakaan. Vasta kun kassalle kerroin, että kokeilepa merkkiä "A" sen merkin "-" sijaan, niin "tyttö" sai pakettinsa.

    Ja ihan oikeasti. Jotkut uskoo edelleen, että rokotteen mukana jaetaan mikrosiruja.
     
  12. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 333
    3 000
    113
    No, oikeasti yritin vain ihan rehellisesti ja yksinkertaisesti ymmärtää, mitä tarkoitit. Se ehkä ei ole itsellesikään ihan selvää, tai sitten vain et osaa sanoa sitä ymmärrettävästi. Siis niin, että minä ymmärtäisin - vika toki voi olla, ja luultavasti onkin, minussa - maailmamme ovat niin erilaiset, että yhteinen ymmärrettävä kieli puuttuu, vaikka sanat ovatkin suomenkielen sanakirjasta.

    Koronapassin kammoajien perustelut jäävät minulle edelleen täysin arvoituksiksi. Joko sellaisia ei ole, tai sitten vain en omista rajoituksistani johtuen pääse siihen maailmaan käsiksi edes sen vertaa, että jotenkin oivaltaisin, mistä on kyse.

    Asian merkitys nyt kumminkin on ihan yleissivistävyyden tasolla - hyvää päivänjatkoa!
     
    keegan tykkää tästä.
  13. motris

    motris Well-Known Member

    4 695
    703
    113
    Ei ole syytä kenenkään tekeytyä marttyyriksi.

    Itse olen aika avoimesti puhunut omista mielenterveysongelmistani. Lähipiirille ja varmaan täälläkin.

    Kertauksena siis, että olen käynyt mm. pahan burnoutin. Minulla on tullut pari aivovammaa ihan jo junnuna, joiden takia urheilu jäi. Burnoutin ja psykoosin raja on häilyvä. Itse epikriisejä en niin ole jakanut, koska ne nyt on jo aika henkilökohtaisia.

    Minun on helppo ymmärtää sitä ymmärtämättömyyttä, joka mm. mielenterveysongelmiin kohdistuu. Toipumisessa minulla suurin ongelma oli kohdata ne ihmiset, jotka "laukoivat sitä ja tätä".

    Itse koronapassiin esim. minulla ei ole mitään. Lähtökohtaisesti ihan hyvä juttu. Se, kuinka se on rakennettu, asettaa minullekin enemmän epäluuloisuutta kuin luottamusta. Niin kuin jo sanoin. Miksi sitä ei rakennettu koronavilkun sisään? Mitään haittaahan siitä ei olisi ollut.. Vai? Nyt on jo huomattu, että sen varjolla kalastellaan henkilötietoja. Mitenkään vähenemään päinhän se ei tule olemaan.

    Tämä sinulle SakkeM ihan rakkaudella. Asioista voi aina kiistellä.
     
    SakkeM tykkää tästä.
  14. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 118
    1 176
    113
    Mutta henkilötietojahan kalastellaan kovin monilla tavoilla, en osaa sitä oikein koronapassin viaksi laittaa. Pankkien ja postin ja ties minkä nimissä, pitäisikö sitten pankkitilit ja postin käyttö kieltää, ei kai sentään? Jos lakkautetaan kaikki mahdollinen minkä varjolla voi huiputtaa, niin se lista on aika pitkä. Siksi toisekseen, vaikka koronapassi olisi sijoitettu koronavilkkuun, voisi sen varjolla silti kalastella.
     
    motris tykkää tästä.
  15. motris

    motris Well-Known Member

    4 695
    703
    113
    Kyllä mä ymmärrän tämän näkemyksen hyvinkin.

    Minähän en mistään tiedä. Voisin kuvitella kuitenkin, että koronavilkun sisään rakennettuna riskit olisivat pienempiä.
     
  16. motris

    motris Well-Known Member

    4 695
    703
    113
    Ja kun itseni olen esimerkiksi heittänyt...

    En pääse siitä mihinkään, että tässä vähän jokainen kovaääninen on kuin minä pahimmissa psykooseissani peiton alla supoa, tai mitä näitä nyt oli, piilossa.

    Ihan oikeasti.

    Ymmärrän, että sanomaani on vaikea tulkita. Mutta en minäkään halua alkaa rikkomaan niitä luontaisia suojia, jotka ihmiselle on rakennettu.

    Tiedän ja ymmärrän hyvin, että myötähäpeä lisääntyy sitä mukaa kuin itse avaudun omista mielenterveyshäiriöistäni. Todelliset kaverit pysyy. Loiset lähtee.
     
  17. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 333
    3 000
    113
    Juu, en mitenkään aikonut marttyyriksi heittäytyä :) Oikeasti, en vain oikein ymmärtänyt. Nythän kerroit mahdollisia syitäkin sille - joskin, viestinnässä on aina kaksi osapuolta, eikä epäonnistunut viestintä useinkaan ole vain toisen osapuolen vastuulla. Väärinymmärryksiä on aina, ja aika usein senkin takia, että kieli on erilaista - eri sanat ja lausemuodot tarkoittavat eri ihmisille eri asioita. Esimerkkejä siitä on vaikka kuinka.

    Asioista voi aina keskustella ja kiistellä - eri mieltäkin voi olla. Ilman erimielisyyttä ei oikein synnykään keskustelua.

    Ollenkaan tähän kommenttiketjuun liittymättä olen seurannut koronapassin vastustajien juttuja noin yleisemmin yrityksellä ymmärtää, mitä siinä pelätään, kammotaan tai vastustetaan. Ei ole auennut - jotain uskonnon tyyppistä siinä on, rationaalista pohjaa vailla, ja siksi sitä on yksinkertaisella logiikalla kai mahdotontakin ymmärtää.
     
  18. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 333
    3 000
    113
    Nykyaika on (onneksi) eri juttu kuin joku vuosikymmen sitten. Nykyisin osataan ja suhtaudutaan (noin yleisesti) erilaisiin mielenterveysasioihin luontevammin ja avoimemmin. Tietokin on ehkä lisääntynyt. Nykyisin on helpompi tulla hyväksytyksi omana itsenään.

    En silti tarkoita, että niistä kannattaisi enempää avautua missään julkisella foorumilla tms., täälläkään. Meitä on moneksi, ja kaikilla ei ole elämänkokemusta ja suvaitsevaisuutta siinä määrin, että ns. "antaisivat kaikkien kukkien kukkia".
     
    Jari_S ja motris tykkäävät tästä.
  19. motris

    motris Well-Known Member

    4 695
    703
    113
    Ite olen sillein kiitollisessa asemassa, että olen sen saavuttanut, jonka olen itselleni asettanut. Jossittelua ei tähänkään ikään jää.

    Ammatillisesti toki jotain siltoja polttanut (tiedostaen ja tiedostamattani), mutta en tällä hetkellä hetkeäkään epäile etteikö tukiverkot kantaisi. Lähinnä siksi olen uskaltanut. Mutta tosiaan, kuvittelen ymmärtäväni pointin.
     
    SakkeM tykkää tästä.
  20. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 118
    1 176
    113
    Olen vuosien varrella useaan otteeseen sekä läheltä seurannut että pyrkinyt tukemaan ihmisiä joilla on ollut erilaisia mielenterveyshäiriöitä. Ei niissä pitäisi olla mitään aihetta myötähäpeään, häpeään tai stigmaan.
     
    SakkeM ja motris tykkäävät tästä.