Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now

Viskin ystäviä foorumilla?

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana pen, 11 Joulukuu 2020.

  1. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    23 120
    3 464
    113
    Lahjaksi saatu, ei sitä kaupata voisi. Pitänee kohta avata, ettei pilaannu.
     
    Keni tykkää tästä.
  2. Keni

    Keni Well-Known Member

    6 384
    1 764
    113
    Miten voikaan sateinen ja tuulinen päivä tuntua näin ihanalta! Pitkästä aikaa voi jälleen nauttia sekä kaminan että viskin lämmöstä.

    Lasissa Tamdhu Cask strength.

    497C7E07-2F41-41A2-85C2-87A16BFFAD52.jpeg
     
    jja ja mlphotic tykkäävät tästä.
  3. Keni

    Keni Well-Known Member

    6 384
    1 764
    113
    Varmasti hienoja muistoja. Ei Macallan yli tai ohi tarvitse päästä. Onhan se yksi arvostetuimmista viskibrändeistä. Arvokkaita pulloja vaan.
     
    mlphotic tykkää tästä.
  4. AndyCapp

    AndyCapp Well-Known Member

    3 561
    159
    63
    ;) Ihan en nyt ymmärrä, kuullostaa ongelma käyttäjän selitykseltä.
     
    mlphotic tykkää tästä.
  5. AndyCapp

    AndyCapp Well-Known Member

    3 561
    159
    63
    Kyllä vaan, kuten myös vodkan ja olut saunan jälkeen ja jne..maailma täynnä paheita ja nautintoja.
    (Lähinnä hymyilytti tuo lause jonka lainasin.)
     
  6. Keni

    Keni Well-Known Member

    6 384
    1 764
    113
    Maanantaiviski Wheeler Dealersin hyvässä seurassa.

    E6737527-A8F2-4BE3-A19B-2A60FE142F09.jpeg
     
    jja tykkää tästä.
  7. Keni

    Keni Well-Known Member

    6 384
    1 764
    113
    Kolme kohtuuhintaisia, mutta tuskin kovin yleisiä pulloja kokoelmasta. Eka pysynee kokoelmassa, kaksi muuta voisi ehkä jossain vaiheessa avata.

    Bad Na H-Achlaise, Batch 1, Inaugural Release (eli tislaamon ensimmäinen pullotettu viski), 46 %
    Glenlivet 12, Signatory Vintage, 66,3%
    Aird Mhor 9, The Whisky Exchange, 58,5 % (kypsynyt Laphroaig-tynnyrissä, mikä ehkä voi lisätä kiinnostavuutta).

    308DDDCE-5480-41DD-8E5B-F53F10A28E56.jpeg
     
    jja tykkää tästä.
  8. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    3 487
    720
    113
    ^ Kuinka pitkäksi aikaa tuollaisesta laatikollisesta riittää nautiskeltavaa? :)
     
  9. Keni

    Keni Well-Known Member

    6 384
    1 764
    113
    Minulla yllättävän pitkään. Harmittavan harvoin tyhjä pullo palautuu kiertoon kun samanaikaisesti on noin 20 pulloa avattuina. Harmittavaa siksi, että on aina erittäin mukavaa ja mielenkiintoista avata uusi pullo.
     
  10. Keni

    Keni Well-Known Member

    6 384
    1 764
    113
    Vaimo toi nämä eilen kotiin Skotlannista, ovat olleet varastoituna tyttären luona jo jonkin aikaa.
    Rosebank on ns. ”silent distillery”, tislaamo lopetti toimintansa vuonna 1993 (viskiboomin myötä sitä herätellään nyt jälleen eloon). Melko harvinainen (ja arvokas) pullo, ostin tämän huutokaupasta. Etsin pitkään sopivaa yksilöä, näissä sisällön taso on jostain syystä usein matala, kaulan alaosassa.
    Springbankin Local Barley -viskit myydään aina loppuun silmänräpäyksessä. Markkinahinnat nousevat samantien pilviin. Tämän pullon onnistuin saamaan suhteilla, muuten olisi melko mahdotonta.

    FE401F18-4326-471D-AEBE-69618EC29E9D.jpeg
     
    jja tykkää tästä.
  11. Keni

    Keni Well-Known Member

    6 384
    1 764
    113
    Vielä yksi viskikuva: neljä pulloa Campbeltown-alueelta. Upeat tummat sävyt viskeissä, eikä näissä ole käytetty väriaineita (usein on, varsinkin halvemmissa viskeissä, hyi!).

    EED70159-E8F6-42F4-B245-3373A9C26692.jpeg
     
    jja tykkää tästä.
  12. Johannes

    Johannes Well-Known Member

    2 346
    302
    83
    No, viskikin on pohjimmiltaan väritöntä. Väri saadaan aikaan lisäämällä sokerikulööriä.
     
  13. Keni

    Keni Well-Known Member

    6 384
    1 764
    113
    Viski on väritöntä ennen kuin se siirretään tammitynnyreihin kypsymään. Riippuen tynnyrin koosta, kypsymisajasta ja eteenkin mitä tynnyrissä on aikaisemmin kypsytetty, se saa värinsä ja makunsa. Jos tynnyrit ovat esim. vanhoja sherrytynnyreitä, tulee runsaasti sekä väriä että makeutta. Mutta ei tynnyreihin käsittääkseni lisätä yhtään mitään. Plugi kiinni ja varastoidaan vuosia tai vuosikymmeniä.
     
  14. canonmk4

    canonmk4 Well-Known Member

    1 680
    621
    113
  15. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    23 120
    3 464
    113
    Astian makua siis, pääasiassa. :)
     
  16. Keni

    Keni Well-Known Member

    6 384
    1 764
    113
    Pitkälti joo, ainakin se vahvasti sinetöi lopputuloksen.
    New Make Spirit tai White Dog eli väritön raakaviski ennen kuin se kypsytetään tynnyreissä on todella kamalan makuista litkua. Ja vahvaa.
    Jotta lopputuotetta voi kutsua viskiksi, se pitää kypsyttää vähintään kolme vuotta tynnyrissä. Monasti kolme vuotta riittää jos raakaviski on kunnossa ja laatutynnyreihin on satsattu rahaa. Olen maistanut englantilaistislaamon Bimberin raakaviskiä, ja kolmen vuoden jälkeen se on todella hyvää viskiä. Hakkaa monien muiden tislaamojen huomattavasti vanhempia viskejä.
     
  17. Keni

    Keni Well-Known Member

    6 384
    1 764
    113
    Selviydyttyäni hengissä ja onneksi kohtalaisen pienin vaurioin sydäninfarktista, päätin avata astetta hienomman pullon, SMWS Macallan 12. Kypsytetty kahdessa erityyppisessä Oloroso-sherrytynnyrissä. Runsaasti sherryä, makea, tumma, syvä, kiinnostava ja erittäin miellyttävä. Macallan on yksi maailman arvostetuimmista viskibrändeistä, eikä syyttä!

    9D9F57F3-1E6E-4ECE-AB63-DC1613ED300F.jpeg
     
    jja ja Mirrored tykkäävät tästä.
  18. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    3 487
    720
    113
    No huh! Onko sydänlääkärillä jotain mielipidettä potilaittensa viskiharrasteesta?
     
  19. Keni

    Keni Well-Known Member

    6 384
    1 764
    113
    Juteltiin kyllä. Kunhan kohtuudella.
     
  20. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 301
    393
    83
    Ei siitä paljoa aikaa ole, kun saatettiin jopa suositella ryyppyä päivässä nimenomaan valtimotautia vastaan. Näin varmasti olisi edelleenkin. Monilla se määrä vain ei tahdo pysyä siinä ryypyssä tai korkeintaan kahdessa.
     
    Keni tykkää tästä.