Huippu-urheilu palvelee kansallisia hallintoja nostattamalla kansallistuntoja, mikäli menestystä tulee. Samoin kuin näkyvyys kansallisissa instituutioissa luo nostetta poliittisille karriääreille ja tarjoaa mukavan leppoisia posteja poliitikoille. Näistä tuo vinouma huippu-urheilun ja kansanterveystyön välillä kummunnee ainakin osittain.
Joopa joo, joku salaliitto taas sielläkin. Eihän kukaan koskaan tietenkään missään tee mitään pyyteettömästi, vaan kaikki ajattelevat vain jotakin taloudellista tai muuta etua itselleen…
Faktahan on, että huippu urheilu ja urheilijat ovat esikuvia ja innoittajia nuorisolle. Tänään urheiluruudussa hyvä juttu Mikko Rantasesta joka veti kiekko leiriä junnuille.
Huippu-urheilijat ovat esiintyviä viihdetaiteilijoita. Vaikka bisneksessä liikkuu paljon rahaa, ovat useimmat melko huonosti palkattuja, poislukien tietysti jääkiekkoammattilaiset ja kilpa-autolijat. Varmaan löytyy muitakin ammatteja, mutta jätän ne tilanpuutteen vuoksi toisten esitettäväksi. Varmasti nämä viihdyttäjät innostavat nuoria, mutta se ei kovinkaan pitkälle kanna, mikäli seurataan puolustusvoimien havaintoja. Palvelukseen astuvien nuorten miesten kunto heikkenee vuosi vuodelta ja vyötärön mitta kasvaa. Puolustusvoimat on ollut jo pitkään huolissaan asiasta. Ammattilaisten esittämä huippu-urheilu on viihdettä eikä palvele kansakunnan fyysistä hyvinvointia. Ja kaikki siihen uhrattu raha on pois nuorison liikuntamahdollisuuksista, kuten professori edellä totesi. Olympialaiset on täysin säälittävä tapahtuma, yksi kilpailu neljän vuoden välein ja siihen uhrataan järjettömiä summia, miljardeja. Se on bisnestä, josta joku tai jotkut vetävät välistä rahaa ja hyvin. Ei mulla muuta, kuten eräs ex.ministeri kerran sanoi.
Tokion kisat.... 25 miljardin euron kustannuksilla voitaisiin tuottaa aika paljon viihdettä. Parempaakin. 25 miljardia on sentään melkein puolet Suomen valtion vuosibudjetista. (Se 25 miljardia on järjestäjän kustannukset. Osallistujien panostus lienee osapuilleen samaa suuruusluokkaa, joten kokonaiskulut liikkuvat siellä 50 miljardin kulmilla.)
Ihan normaalia co-brandingia. Palkinto tulee vasta myöhemmin. Sen vuoksi lajiliitoissa pörrää niinistöjä ja eskoahoja, vapaavuoria ja ilkkakanervoja. Joissakin tapauksissa kisoja käytetään huomion kiinnittämiseen pois politiikasta, mutta henkilöasioissa yleensä näin päin. Sinä tunnut olevan herkistynyt noille salaliittoväitteille. Huomaatko nyt? Et pysty enää havainnoimaan ympäristöäsi selkeästi, kun selkäytimeen syövytetty salaliittoimperatiivi estää havaintojen tekemisen. Kaikki mitä et ole tullut ajatelleeksi on salaliittioteoriointia. Hyvin toimii melko vaatimaton ja viaton psyop meissä.
No, minun mielestäni sinä kieltäydyit tässäkin salaliittoteoriointeihin vedoten hahmottamasta ilmiötä, joka on jo vuosikymmeniä ollut business as usual Suomessa ja muualla vielä pidempäänkin.
Olipa kiva käydä pitkästä aikaan mato-ongella lähijärvellä. Ahvenia tuli kohtalaisesti ja särkiä sain syöteiksi rapumertoihin ( tosin ei ole rapuja tullut) , pieni matikka oli merrassa
Perussuomalaisten puheenjohtaja vaalien neljän ehdokkaan äänimäärä oli poikkeuksellinen, minäkin vakioveikkauksessa 1 saan aina enemmän kuin seitsemän oikein.
No, jonkinlainen hierarkia terveyden-/sairaanhoidossa tarvitaan, jotta eri ammattitaitoa vaativissa tehtävissä osaavat hoitavat homman "sopivien" sijasta. Varsinaisena ongelmana on ollut kuntien poliittisesti valittu johto, joka ei ole valjastanut henkilöstön osaamista oikeaan käyttöön. Palkataan (tai yritetään palkata) lääkäreitä ja "unohdetaan" palkata tarvittava apuhenkilöstö, kun halutaan miellyttää äänestäjiä eli "säästää" julkisista menoista. Terveyskeskuslääkäri tekee nykyään 80 % työajastaan sihteerin hommia (= räplää tietokonetta). Samoin sairaalalääkärin virka tarvitsee tarpeeksi sairaanhoitajien virkoja, jotta homma kokonaisuutena toimii.
Tuon siis kirjoitti ammattilainen, joka on vieläpä niin pätevä työssään, että on saanut paikan maan johtavassa päivälehdessä (HS tänään). Maallikko voisi ihmetellä, että onpa pressa heikossa hapessa, jos on tosiaan jaettu viiteen ajoneuvoon ja vielä täytetty rahalla.
Jos maan uudet isännät olisivat ehtineet päästä häneen käsiksi, olisi hänet kenties poistettu maasta toimittajan kertomalla tavalla. Nojaa, tuskin kuitenkaan rahojensa kera.
Ainakin jos ns. vanhat merkit pätevät. Edellisellä kerralla näin kävi. Pressa sekä ammuttiin että hirtettiin, noin varmuuden vuoksi. "Talibanit valtasivat Kabulin 1996, jolloin Najibullah raahattiin esille YK:n tarjoamasta turvapaikasta ja ammuttiin, jonka jälkeen hänen ruumiinsa hirtettiin näkyvästi. Hänen ruumiinsa viereen hirtettiin hänen veljensä Shahpur Ahmadzi." (Wikipedia)
Uskonnot on vähän huonoja vertailukohtia keskenään. Onhan meilläkin ns. valtion kirkko ja sitten muut.
Tuolla tunnustettiin jo 1,3 miljardia. Vallanpitäjille ne ovat todennäköisesti menneetkin, joskin afgaanit ovat saaneet lähinnä katsella vierestä sitä porsastelua.
Niffe hyppii nyt tasajalkaa. Mutta on tosiaan niin, että yksistään Yhdysvallat ovat käyttäneet vajaan 2000 miljardia dollaria (siis 2 biljoonaa dollaria) pelkästään Afganistaniin vuoden 2001 jälkeen. Tuo on summa, joka on mennyt pelkästään Yhdysvalloilla puolustusbudjetista. Käytännössä ollaan aivan samassa tilanteessa kuin vuonna 2000. En halua olla mikään marttyyri tai imelä jälkiviisas, mutta ei. Näin ei voi mennä, jos jotain pysyvämpää halutaan. Ja kyllä. Jo lähtökohtaisesti unohdettiin tärkein: Uskonto.
Sinulla on varmaan kertoa päätelmääsi tukevaa tietoa vai heitteletkö vain omiasi. Kehitysyhteistyö - Ulkoministeriö