Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän :-(

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 28 Maaliskuu 2007.

  1. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 429
    3 056
    113
    Niin, se Posti. Aivan uskovitumatonta tössäröintiä se touhu. Ei sillä, että muilla olisi juurikaan parempaa, mutta...

    Lähetys Kiinasta tuli melko sukkelasti. Tullausilmoitus, ja maksoin tullin 30.7. Tästä on melko tarkkaan 50 km lentoaseman tulliin, ja postin saapumisilmoitus tuli tänään. 12 päivää 50 km matkaan - olisin kävellenkin hakenut sen aika paljon nopeammin. Miten joku tuollainen firma voikin olla niin täydellisen tehoton, saa aikaan lähinnä kustannuksia.

    </nillitysloppuu>
     
  2. Matero

    Matero Well-Known Member

    412
    243
    63
    Tää ei ole vielä mitään verrattuna minun paketin kohtaloon joka tuli pahaan saumaan UK:sta.

    Lyhyt versio, aiheettomasti pistivät paketin tullaukseen vaikka paketti oli jo lajiteltu appin mukaan kesäkuussa. No, huolimatta tästä tullasin ja maksoin Postin palvelumaksun. Jäin odottelemaan pakettia. 10 päivän jälkeen rupesin kyselemään että missä paketti. No varmuudella eivät osanneet sanoa. Varmistin että jäähän tästä nyt teidän järjestelmään jälki että olen tavoitellut pakettia ettekä lähetä sitä takaisin lähettäjälle. Poika palvelussa ei ymmärtänyt kysymystäni, mistä jälkiviisaana olisi heti pitänyt huolestua. No, puoli tuntia puhelun jälkeen paketti muutti tilaansa ja vapautui jakeluun. Viikon päästä uusi yhteys, missä paketti. Nytkään eivät osanneet sanoa mutta varmuudella tiesivät ettei se kadonnut ole. Vai niin. Lupasivat olla sähköpostilla yhteydessä kunhan selviää. Viikon päästä yhteys että missä paketti. 'Ai tämä onkin selvittelyssä, voidaanko soittaa tai lähettää sähköpostia?' No kyllä, kunhan paketti löytyy 'Mikä se sähköpostiosoite olikaan?' Tässä kohtaa olin asiaa selvitettyä kolme kertaa jo antanut sen sähköpostiosoitteen.
    Kun pakettia ei kuulunut, otin taas yhteyttä. Luvattiin palata. 5 viikon pyörittelyn jälkeen tuli appiin päivitys lauantain ja sunnuntain välisenä yönä (ei siis asiakaspalvelua ennen maanantaita jolloin paketti oli jo kaukana) että paketti on lähtenyt ulkomaan terminaalista kohdemaahan. Minä maanantaina kysymään että todellako lähetitte sen paketin takaisin? 'Kyllä näin on päässyt käymään' Ja vaikka kielsin lähettämästä? 'Kyllä täällä näkyy että olette kieltänyt lähettämästä takaisin lähettäjälle mutta teidän täytyy kysyä nyt lähettäjältä Englannista miksi paketti palautettiin' MitVit?!

    Että sillä lailla
     
    SakkeM, niffe ja keegan tykkäävät tästä.
  3. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 429
    3 056
    113
    Havainnollistava eikä niinkään harvinainen kertomus. Jotain on pahasti vialla siinä organisaatiossa.
     
  4. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 168
    502
    113
    Posti ajetaan todennäköisesti vähitellen alas ja tilalle tulevat globaalit korporaatiot operoimaan postiliikennettä. Vaikka kuinka yritystä olisi tuotekehityksen kautta, niin suuruuden ekonomia ilman rajoja ja silkka mahdottomuus järjestellä ulkomaanyhteyksiä kannattavalla tavalla ei lupaa kovin pitkää legiä tästä. Lisäksi osa kansainvälisistä sopimuksista on erilaisin kommervenkein saatu hintatasolle, joka ei millään tavoin vastaa kustannustasoa täällä. Postimaksu on halvempi Kiinasta tilatulle paketille kuin täältä naapurikylään lähtevälle postikortille kehitysmaasponssin vuoksi. Surutyö lienee helpompaa näillä edellä mainituilla kokemuksilla.
     
  5. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 429
    3 056
    113
    Tavallaan jo päivän :). -aiheistoa: minulle tulleessa saapumisilmoituksessa oli rasti kohdassa "pika". Olisikohan se tullut jouluksikaan ilman sitä....

    20210811_172637.jpeg
     
  6. Topi

    Topi Active Member

    899
    190
    43
    Itse lähetin joku aika sitten paketin Keski-Suomeen. Posti jumitti paketin jonnekin Turun lähistölle ja lähetti sieltä vastaanottajalle tiedon että nyt sopisi hakea. Soitin Postin palvelunumeroon ja ilmoitin nöyrimmästi, että nyt on mielestäni rahtusen verran liian pitkä hakumatka. Suvaitsivat sitten lähettää paketin oikeaan paikkaan, virheen virallinen syy oli risa/epäselvä osoitelappu (ei ollut, oli Postin systeemeistä tulostettu ja vastaanottajan mukaan ehjä).

    -Topi
     
  7. Johannes

    Johannes Well-Known Member

    2 346
    302
    83
    Vielä 2000-luvun alussa pikalähetykset kannettiin perille vaikka lauantaina.
    Esimerkiksi keväällä 2002 minulle tuotiin taksilla pikakirje klo 8 lauantaiaamuna.
     
  8. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 168
    502
    113
    Lauantaisin jaettiin postia vielä 1980-luvun alussa. Lisäksi posti kulki jopa jouluaattona. Postissa oli yleensä erikseen ns. lauantaikantajat, jotka olivat osa-aikatöinä postia lajittelevia sekä jakavia opiskelijoita ja koululaisia. Siellä minäkin hankin taskurahoja parin vuoden ajan lauantaiaamuisin.
     
    Viimeksi muokattu: 12 Elokuu 2021
  9. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 989
    629
    113
    ”Niffen” suosikit ”globaalit korporaatiot” ulottavat lonkeronsa kaikkialle… ;)

    Vaikka ei se varmaan ihan lähiaikoina tapahdu. Juurihan Posti kehui viimeistä taloudellista tulostaan hyväksi ja aikovat kuulemma avata uudelleen Helsingin vanhasta Postitalosta aiemmin lakkautetun myymälänkin, kun kysyntää sen palveluille kuulemma on.
     
  10. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 429
    3 056
    113
    Appropo, kun postista tuli puhe. Askaroin just tuossa pihalla, kun postin jakeluauto tuli ja meni, poikkesi kyllä postilaatikolla. Kuuntelin sen tuloa jo ennen kuin se meidän kohdalle ehti ja aloin ihmetellä. Autossa oli päällä automaattisammutus ja -starttaus. Pysäytyksiähän tuli 20 m välein, tässä kotikadulla ei ole laatikoita suuremmin ryhmitelty. Sammutus-startti, sammutus-startti, sammutus-startti jne. jne.

    Hiukan ihmettelen, mitä tuollainen jatkuva starttaaminen säästää? Ilmastoa? Luulisi, että Postilla olisi jo sähköautoja.
     
  11. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 989
    629
    113
    Tuommoinen on meikäläisen henkilöautossakin (iStop). Tosin, sen saa kytkettyä nappulalla pois, mutta menee automaattisesti taas päälle, kun moottorin sammuttaa ja käynnistää uudelleen.

    Kyllä kai tuosta jotain hyötyä on jossain ns. miljoonakaupunkien liikenneruuhkissa. Täällä Suomenmaassa ehkä vähemmän hyödyllinen.
     
  12. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 168
    502
    113
    Entisenä yhden tuollaisen korporaation työntekijänä ottaisin esimerkin kaupan rakennemuutoksesta. Miten kävi kivijalkakaupoille? Ensin ne ketjuuntuivat, keskittyivät muutamiin käsiin ja sitten ne "walmartisoitiin". Miten on käymässä Walmarteille? Niitä on pistetty kiinni kiihtyvään tahtiin, kun nettikaupat, kuten Amazon vie niiltä olemassaolon oikeutuksen. Miten kävi suomalaisille kuljetusliikkeille? Ne fuusioituivat ja jotka eivät fuusioituneet, kuolivat pois. Sitten ne isoimmat myytiin kansainvälisille logistiikkaoperaattoreille, jotka ottivat markkinat haltuun ostamalla elinkelpoisimmat toimijat. Logistiikkaa jalostetaan koko ajan osana kaupankäyntiä ja on syntynyt kokonaan uudenlaisia konsepteja, jotka sen lisäksi, että ovat itsessään suuria toimijoita kaupan ja logistiikan saralla, operoivat myös pienempien liiketoimintaa. Tällaisia ovat Amazon, Alibaba, Wish ja Ebay esmerkiksi. Kaikessa tässä jyllää suuruuden ekonomia sekä kustannustehokkuus ja jos se ei jostain syystä riitä, niin markkinointipoweria ja kulissien takaista vaikutusvaltaa isoilla konglomeraateilla tuppaa helposti olemaan reilusti enemmän kuin esimerkiksi pienillä Itä-Euroopan valtioilla, joten en nyt kovin suurilla panoksilla bettaisi Impivaaran tiimin puolesta pitkän aikavälin menestyksestä.
     
    Viimeksi muokattu: 12 Elokuu 2021
  13. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 989
    629
    113
    Juu, enpä minäkään ”bettaisi” tuollaisten enkä juuri minkään muunkaan asian suhteen. Tulevaisuushan sen näyttää miten tuollaisen asian suhteen tulee tapahtumaan. Eli, mitäpä moisia edeltä käsin miettimään...
     
  14. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 168
    502
    113
    No, just niin, mutta jos jotain pitäisi päätellä, niin en väheksyisi noita isoja korporaatioita trendsettereinä.
     
  15. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 429
    3 056
    113
    No, enpä ihmetelisi, jos posti myytäisiin jollekin isolle alan yhtiölle. Esimerkkejähän on, Sonerasta Carunaan.
     
  16. motris

    motris Well-Known Member

    4 708
    703
    113
    Näistä Postin jakeluista tuli mieleen pari juttua...

    Koskeeko ongelmat myös kotimaan jakelua..? Itse en ole törmännyt, mutta tosiaan kotimaan sisällä lähinnä tarvitsemani posti kulkenut.

    Ja tällaisena ilmaan heittona... ainahan jokainen voi luoda alustan/palvelun tyyliin uber/airbnb... Eihän noille varmaan samaa saa valtiolta kuin umtsille, mutta ehkä jotain...
     
  17. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 429
    3 056
    113
    Jos jokaiseen yhteiskunnan infran tökkimiseen on vastaus "voihan sitä perustaa oman palvelun", on niitä firmoja pusattava aika paljon. Posti, terveyskeskus, VR ihan alkuun, YLE, KELA ja muutama eläkevakuutusyhtiö sitten jatkoksi. Puuhaa ainakin riittäisi :)
     
    motris tykkää tästä.
  18. motris

    motris Well-Known Member

    4 708
    703
    113
    Oli vaan ihan ajatus...
     
  19. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 168
    502
    113
    Joo, kyllä tällaiselle järjestäytyneelle yhteiskunnalle, joka huolehtii infrastruktuurista, on jonkin sortin sosiaalinen tilaus. Vähäisten pääomien maissa ei ilman valtiota syntyisi oikein minkäänlaista infraa.
     
  20. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 989
    629
    113
    Onhan näitä muitakin paketinkuljettajia jo ennestään.

    Esim. Matkahuolto palvelee mielestäni erittäin hyvin. Sitten on näitä kansainvälisiä, kuten UPS, DHL, TNT, FedEx jne. joten valinnanvaraa on, jos Postin palveluihin ei ole tyytyväinen.