Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän =)

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana herby, 11 Heinäkuu 2006.

  1. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Huippu-urheilu palvelee kansallisia hallintoja nostattamalla kansallistuntoja, mikäli menestystä tulee. Samoin kuin näkyvyys kansallisissa instituutioissa luo nostetta poliittisille karriääreille ja tarjoaa mukavan leppoisia posteja poliitikoille. Näistä tuo vinouma huippu-urheilun ja kansanterveystyön välillä kummunnee ainakin osittain.
     
  2. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 957
    622
    113
    Joopa joo, joku salaliitto taas sielläkin. Eihän kukaan koskaan tietenkään missään tee mitään pyyteettömästi, vaan kaikki ajattelevat vain jotakin taloudellista tai muuta etua itselleen…
     
  3. AndyCapp

    AndyCapp Well-Known Member

    3 561
    159
    63
    Faktahan on, että huippu urheilu ja urheilijat ovat esikuvia ja innoittajia nuorisolle. Tänään urheiluruudussa hyvä juttu Mikko Rantasesta joka veti kiekko leiriä junnuille.
     
  4. Seppo R

    Seppo R Well-Known Member

    2 981
    1 882
    113
    Huippu-urheilijat ovat esiintyviä viihdetaiteilijoita. Vaikka bisneksessä liikkuu paljon rahaa, ovat useimmat melko huonosti palkattuja, poislukien tietysti jääkiekkoammattilaiset ja kilpa-autolijat. Varmaan löytyy muitakin ammatteja, mutta jätän ne tilanpuutteen vuoksi toisten esitettäväksi.
    Varmasti nämä viihdyttäjät innostavat nuoria, mutta se ei kovinkaan pitkälle kanna, mikäli seurataan puolustusvoimien havaintoja. Palvelukseen astuvien nuorten miesten kunto heikkenee vuosi vuodelta ja vyötärön mitta kasvaa. Puolustusvoimat on ollut jo pitkään huolissaan asiasta.
    Ammattilaisten esittämä huippu-urheilu on viihdettä eikä palvele kansakunnan fyysistä hyvinvointia. Ja kaikki siihen uhrattu raha on pois nuorison liikuntamahdollisuuksista, kuten professori edellä totesi.
    Olympialaiset on täysin säälittävä tapahtuma, yksi kilpailu neljän vuoden välein ja siihen uhrataan järjettömiä summia, miljardeja. Se on bisnestä, josta joku tai jotkut vetävät välistä rahaa ja hyvin.
    Ei mulla muuta, kuten eräs ex.ministeri kerran sanoi.
    :)
     
  5. paraneva

    paraneva Well-Known Member

    12 156
    5 756
    113
    Tokion kisat olivat varsin mainiota urheiluviihdettä.
     
    mlphotic tykkää tästä.
  6. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 333
    3 000
    113
    Tokion kisat.... 25 miljardin euron kustannuksilla voitaisiin tuottaa aika paljon viihdettä. Parempaakin. 25 miljardia on sentään melkein puolet Suomen valtion vuosibudjetista.

    (Se 25 miljardia on järjestäjän kustannukset. Osallistujien panostus lienee osapuilleen samaa suuruusluokkaa, joten kokonaiskulut liikkuvat siellä 50 miljardin kulmilla.)
     
    Seppo R tykkää tästä.
  7. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Ihan normaalia co-brandingia. Palkinto tulee vasta myöhemmin. Sen vuoksi lajiliitoissa pörrää niinistöjä ja eskoahoja, vapaavuoria ja ilkkakanervoja. Joissakin tapauksissa kisoja käytetään huomion kiinnittämiseen pois politiikasta, mutta henkilöasioissa yleensä näin päin. Sinä tunnut olevan herkistynyt noille salaliittoväitteille. Huomaatko nyt? Et pysty enää havainnoimaan ympäristöäsi selkeästi, kun selkäytimeen syövytetty salaliittoimperatiivi estää havaintojen tekemisen. Kaikki mitä et ole tullut ajatelleeksi on salaliittioteoriointia. Hyvin toimii melko vaatimaton ja viaton psyop meissä.
     
    Viimeksi muokattu: 12 Elokuu 2021
  8. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 957
    622
    113
    Milloinkohan sinä olet viimeksi kyennyt havainnoimaan ympäristöäsi selkeästi… :D (Ei tarvitse vastata).
     
  9. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    No, minun mielestäni sinä kieltäydyit tässäkin salaliittoteoriointeihin vedoten hahmottamasta ilmiötä, joka on jo vuosikymmeniä ollut business as usual Suomessa ja muualla vielä pidempäänkin.
     
  10. Kimo

    Kimo Well-Known Member

    12 408
    1 061
    113
    Olipa kiva käydä pitkästä aikaan mato-ongella lähijärvellä. Ahvenia tuli kohtalaisesti ja särkiä sain syöteiksi rapumertoihin ( tosin ei ole rapuja tullut) , pieni matikka oli merrassa :)
     

    Liitetyt tiedostot:

  11. riekkosak

    riekkosak Well-Known Member

    1 468
    325
    83
    Mitä perussuomalaiset miettivät tänä aamuna? Purrako vai eikö Purra?
     
  12. canonmk4

    canonmk4 Well-Known Member

    1 588
    554
    113
    Perussuomalaisten puheenjohtaja vaalien neljän ehdokkaan äänimäärä oli poikkeuksellinen, minäkin vakioveikkauksessa 1 saan aina enemmän kuin seitsemän oikein.
     
  13. ougle

    ougle Member

    170
    21
    18
    No, jonkinlainen hierarkia terveyden-/sairaanhoidossa tarvitaan, jotta eri ammattitaitoa vaativissa tehtävissä osaavat hoitavat homman "sopivien" sijasta. Varsinaisena
    ongelmana on ollut kuntien poliittisesti valittu johto, joka ei ole valjastanut henkilöstön osaamista oikeaan käyttöön. Palkataan (tai yritetään palkata) lääkäreitä ja "unohdetaan" palkata tarvittava apuhenkilöstö, kun halutaan miellyttää äänestäjiä eli "säästää" julkisista menoista. Terveyskeskuslääkäri tekee nykyään 80 % työajastaan sihteerin hommia (= räplää tietokonetta). Samoin sairaalalääkärin virka tarvitsee tarpeeksi sairaanhoitajien virkoja, jotta homma kokonaisuutena toimii.
     
  14. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 333
    3 000
    113
    Näyttökuva 2021-8-17 kello 8.57.55.png

    Tuon siis kirjoitti ammattilainen, joka on vieläpä niin pätevä työssään, että on saanut paikan maan johtavassa päivälehdessä (HS tänään).

    Maallikko voisi ihmetellä, että onpa pressa heikossa hapessa, jos on tosiaan jaettu viiteen ajoneuvoon ja vielä täytetty rahalla.
     
    arthur ja keegan tykkäävät tästä.
  15. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 118
    1 176
    113
    Jos maan uudet isännät olisivat ehtineet päästä häneen käsiksi, olisi hänet kenties poistettu maasta toimittajan kertomalla tavalla. Nojaa, tuskin kuitenkaan rahojensa kera.
     
    SakkeM tykkää tästä.
  16. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 333
    3 000
    113
    Ainakin jos ns. vanhat merkit pätevät. Edellisellä kerralla näin kävi. Pressa sekä ammuttiin että hirtettiin, noin varmuuden vuoksi.

    "Talibanit valtasivat Kabulin 1996, jolloin Najibullah raahattiin esille YK:n tarjoamasta turvapaikasta ja ammuttiin, jonka jälkeen hänen ruumiinsa hirtettiin näkyvästi. Hänen ruumiinsa viereen hirtettiin hänen veljensä Shahpur Ahmadzi." (Wikipedia)
     
  17. motris

    motris Well-Known Member

    4 695
    703
    113
    Uskonnot on vähän huonoja vertailukohtia keskenään.

    Onhan meilläkin ns. valtion kirkko ja sitten muut.
     
  18. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Tuolla tunnustettiin jo 1,3 miljardia. Vallanpitäjille ne ovat todennäköisesti menneetkin, joskin afgaanit ovat saaneet lähinnä katsella vierestä sitä porsastelua.
     
    mlphotic tykkää tästä.
  19. motris

    motris Well-Known Member

    4 695
    703
    113
    Niffe hyppii nyt tasajalkaa. Mutta on tosiaan niin, että yksistään Yhdysvallat ovat käyttäneet vajaan 2000 miljardia dollaria (siis 2 biljoonaa dollaria) pelkästään Afganistaniin vuoden 2001 jälkeen.

    Tuo on summa, joka on mennyt pelkästään Yhdysvalloilla puolustusbudjetista.

    Käytännössä ollaan aivan samassa tilanteessa kuin vuonna 2000.

    En halua olla mikään marttyyri tai imelä jälkiviisas, mutta ei. Näin ei voi mennä, jos jotain pysyvämpää halutaan.

    Ja kyllä. Jo lähtökohtaisesti unohdettiin tärkein: Uskonto.
     
  20. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 157
    335
    83
    Sinulla on varmaan kertoa päätelmääsi tukevaa tietoa vai heitteletkö vain omiasi.

    Kehitysyhteistyö - Ulkoministeriö