Torabhaig saapui tänään ja koemaistelu suoritettu. Tuoksussa jotain hedelmäisyyttä. Täytyy sanoa että väri hämää. Maku täyteläisen turpeinen ja samalla erittäin pehmeä. Myös tuo hedelmäisyys ja makeus osuvat omaan makuun. Vaikkei olekaan sherrytynnyrissä kypsytetty. Ehdottomasti hintansa väärti ja enemmänkin.
Hauskoja nuo kuvailut. Meikäläinen ei varmaan osaisi sanoa viskistä tai muustakaan alkoholijuomasta kuin että: ”pahaa”, mutta kaipa tuossa maistelussa ja maun arviointikyvyssäkin harjoitus auttaa(??).
Tykkäsin myös. Nuori ja vaaleahan se on tietenkin, minimiaika (3 vuotta) kypsynyt että voi edes viskiksi kutsua. Yllättävän makea mielestäni, ja pippurinen jälkimaku. Ei paha ollenkaan, lupaa hyvää tulevaisuutta ajatellen!
Ei nämä ainakaan mun tapauksessa ole missään nimessä absoluuttisia arvioita tai kuvailut edes aina osu kohdalleen, enemmänkin millaisia vivahteita näistä itse kulloinkin löytää... ja viime kädessä kyse on pitikö siitä vai ei. Tycke o smak är olika.
Juu, minäkin tykkäsin nuorena eräästä nuoresta ja vaaleasta… Muuten, onko konjakilla mitään sijaa viskin ystävien keskuudessa? Ainakin jos katsoo vanhoja lännenelokuvia, saa käsityksen, että viski oli enemmän tavallisen kansan juoma, kun karjapaimenet menivät työpäivän päätteeksi saluunaan ja tilasivat whiskyä. Sen sijaan ns. ”herrat” kai ottavat hyvän päivällisen päätteeksi kahvin ja konjakin ja kenties myös sikarinkin.
Millä tyylillä tuota viskiä ”kuuluu” juoda? Lännenelokuvissa saluunassa kaadetaan pieneen lasiin tilkka, joka sitten vetäistään yhdellä kulauksella kurkusta alas. Onko sellainen jotenkin rahvaanomaista tms. ?
Sekä konjakki että viski pienissä määrissä kerrallaan sopivassa tilanteessa ovat hyviä, mutta vaikken herra olekaan, pidän kyllä enemmän konjakista.
Ei huonompi plääni Pitänee hakea tuo Kulo. Joskus tullut Teerenpelissä maistettua. Bimber ei ole tuttu. Ei skottiviski?
”A dram of whisky” on tavallisesti noin 2,5-4 cl ns. aromilasissa. Sitä nautitaan hyvin hitaasti haistellen ja maistellen.
Kulo oli oikein hyvä, mukavan vahva 50,6 %. Varmaan paranee vielä hieman ajan kanssa, nyt kun pullo on avattu. Bimber on englantilainen viski, erittäin hyvä sellainen. Ne pojat todellakin osaavat tislata viskiä. Keräilijöiden suosiossa. Minullakin on heidän ensimmäinen viski, The First Release. Pullon arvo lienee jo noin tuhannen punnan hujakoilla. Huhu kertoo että ovat perustamassa viskitislaamon myös pohjois-Skotlanntiin. EDIT: Lisätty kuva Bimber First Releasesta.
Muistan joskus kuulleeni, että todellinen nautiskelija ei pilaa juoman makua polttamalla sikaria samanaikaisesti.
Eipä sikari ja vahva alkoholi taida sopia yhteen. Nää viskit, sikarit ym. paheet on vähän sellaisia juttuja, jotka vaan tavallaan on. Aika turha niistä sen enempää syyllistää. Jokainen varmaan oman harrastuksensa riskit tiedostaa.
Enpä ole huomannut, että tässä viski yms. keskustelussa olisi kukaan ketään mistään syyllistänyt ja eipä ole syytäkään. Täysi-ikäinen ihminen voi ostaa niin viskiä, konjakkia kuin sikareitakin niiden laillisista myyntipisteistä ihan oman halunsa mukaan, joten mitäpä siitä. Se, miksi itse näistä kyselen, johtuu ihan vaan pelkästä mielenkiinnosta. Mukava yrittää ymmärtää myös joitakin muitakin kiinnostuksen kohteita ja kiinnostuksen syitä, vaikka itsellä ei samoja kiinnostuksia olisikaan.
Please, ei mitään kädenvääntöä viskistä tässä ketjussa. Itse en harrasta sikareita viskin kanssa, mutta hyvin paljon kuvia tästä yhdistelmästä esim. Instagramissa postaillaan, joten uskoisin kyllä että toimii. Kesäisin saatan välillä saaristomökin laiturilla polttaa piipullisen Highland Blendiä hyvän viskin kera. Ei ollenkaan huono yhdistelmä.
Tarkoitukseni ei ollut luoda mitään kädenvääntöä. Pahoittelut, jos näin ymmärrettiin. Sikarifoorumeita jos lueskelee, niin sikari toimii hyvin esim. monien tee'in (?) kanssa. Itse jätin viskijutut joku vuosi sitten ihan rahan takia pois. Sikari ei ole ollut mun juttu oikein koskaan. Pikkusikarit oli lähinnä Clintin innoittamina. Sanoisin kuitenkin, että viskit ja sen harrastaminen on vähän kuin jalkapallon harrastaminen omassa kehyksessään. Mutta joo. Viskit toista luokkaa kuin konjakit. Konjakeillekin olisi varmaan oma ketju.