Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Valokuvien organisointi

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana Migelson, 10 Marraskuu 2010.

  1. AnselA

    AnselA Active Member

    8 534
    4
    36
    - asennetaan exiftools ( https://sno.phy.queensu.ca/~phil/exiftool/ )

    - tehdään windows-työpöydälle kuvake, jonka properties:

    C:\utl\exiftool\exiftool.exe -k -r -v0 "-FileName<DateTimeOriginal" -d "%%d/%Y%m%d_%H%M%S%%c.%%e" -Source<${FileName} -overwrite_original -P

    Kun kuvatiedoston (tai koko kansion) raahaa kuvakkeen päälle, niin tiedostot nimetään tyyliin:

    20170701_163936.jpg

    jos samalla sekunnilla on kuvattu useita otoksia lisätään tiedostonimeen juokseva numero. Kameran antama tiedostonimi säilyy IPTC-tiedoissa. Kameran antama tiedostonimi alkaa rungon tunnuksella (esim D7K, PL5, jne...). Myös useammalla kameralla kuvatut otokset saa näin aikajärjestykseen.
     
  2. Postimies

    Postimies Member

    123
    0
    16
    En aloita kinaa tiedostojärjestelmien paremmuudesta. Niitä on paljon. FAT alkujaan suunniteltu pienille levykkeille. Hakemistorakenne on lista, mikä hidastaa käyttöä jos tiedostoja paljon. 10 000 pienen tiedoston tikulle kirjoittaminen kestää ikuisuuden. Virheensietokyky huono. Etuna on, että voi lukea kaikilla käyttöjärjestelmillä ja on vapaa. Windows voisi lisätä edes ext4 tuen systeemiinsä. NTFS toimii Linuxilla, joten NTFS vaihtoehto myös Linux-käyttäjälle. Käyttäjäoikeudet ei käsittääkseni siirry. NTFS kuitenkin suljettua koodia ja sisältää ominaisuuksia joista kaikki ei pidä. Jos verkkolevy niin siinä voi olla vaikka ZFS käytössä joka oikeasti tehty isoille levyille.
     
  3. tik

    tik

    4
    0
    0
    Mulla menee hyvin palikkamaisesti "vuosi-kk-pvä ja avainsanat" esim. 2016-10-11 ratsastus talli hevoset. Pitäisi itsekin käydä noita läpi, mutta kuvia kun ei ole tuhansia vaan kymmeniä tuhansia niin ei kyllä yhdessä illassa sitä jaksa vääntää... Huonot raa'asti vaan roskiin, turhaan vievät tilaa, jos ei opetuskäyttöön meinaa jättää.
     
  4. Itse kanssa käytän avainsanoina paikkaa ja aikaa esim. Naantali 2020.8.22 Havainnut, että itselle selkein juttu. Pitäisi vaan jaksaa aina tyttäret laittaa omalle kansiolle. Niissä käytän vain avainsanoina kunkin nimeä tai sitten vaan muotoa "Perheeni" osassa näitä. Vanhoja sukupolvia esim. on yksi kansio, johon on löydetty 100 v vanhoista kuvista uudempiin. Siellä voi olla alakansioitakin.
     
  5. sjk

    sjk Member

    122
    1
    18
    Vieläkö Picasan saa ladattu?
     
  6. motris

    motris Well-Known Member

    4 708
    703
    113
    Vastailen AnselA:n puolesta, koska tuskin vastaa.

    Picasaan tukea ei ole ollut enää moneen vuoteen. Kaiketi sen saa jostain ladattua, mutta kehottaisin tutustumaan esim. Adoben Bridgeen, jos Picasan kaltaista haet.
     
    Viimeksi muokattu: 12 Tammikuu 2021
  7. Pan

    Pan Well-Known Member

    2 595
    1 303
    113
    Niinpä, Simo (AnselA) menehtyi viime vuoden kesäkuun alussa.
     
  8. hm

    hm Member

    213
    12
    18
    Vuodet vierivät, ajan riento hämärtyy. AnselA poistui maallisista kuvausmaisemista kesäkuun alussa vuonna 2018. Olivat silloin muistelemassa ylioppilaaksitulonsa 50-vuotishetkeä. Simoon tutustuin vuonna 1966 silloisen kotikaupunkimme kameraseurassa.
     
  9. saloma-3

    saloma-3 Well-Known Member

    1 761
    661
    113
    Tässä harrastuspohjalla kaikenlaista koettanut, Nyt palasin Applen Kuvat-ohjelmaan. On nopea ja kuvat menee automaattisesti aikajärjestykseen. Lisäksi voi helposti tehdä älykkäät kansiot aiheettain. Perussäädöt tulee vikkelään ja linkitettyä saa hyviä softia - Affinity niistä paras. Kertokaas mulle, miksi tarvitsen organisointiin jonkun muun ohjelman. (C1 on ollut käytössä tähän asti)
     
    keegan tykkää tästä.
  10. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 142
    1 186
    113
    Jos systeemisi on sinulle toimiva, niin eikös kaikki silloin ole kohdallaan? Itse kukin tietää oman tilanteensa, mitäs tässä muita mestaroimaan.
     
    saloma-3 tykkää tästä.
  11. Pan

    Pan Well-Known Member

    2 595
    1 303
    113
    Juupa juu, valitettavasti ystävien rivit harvenee nykyisin turhan nopeasti, ettei meinaa laskuissa pysyä.