Itse en ole mahdottomia syömisiä havainnut. Sellaista digiä ei olekaan, joka pyhällä hengellä toimii. Digitaalisten ammattilaisten peiliheijastuskameroiden julmetut akut (esim. Nikon D5 tai D6) ovat sitten asia erikseen. Kadulla tai metsissä kuvatessa Z6:ssani on aina virta ja takanäyttö päällä. Chimppaan vähän eli siihenkään ei virtaa kulu kovin paljoa. Joku 400 kuvaa akulla on ihan normi. Joskus enemmänkin, jos en ole liikoja tiiraillut otettuja kuvia. Kahdella akulla selviää päivän ja virtaa jää toiseen vielä huomiseksi. Kuvasin tuolla blogissani mainitsemani Andyn promovideoita noin kymmenen minuutin pätkissä viisi tuntia putkeen. Tsekkasin exif-tiedoista. Aloitimme klo 11.17 ja vikan kuvaus alkoi klo 17.16 ja kesti 5 minsaa. Kamerassa oli vajaa akku ja vaihdoin uuden latingissa olevaan klo 14.00. Tällä kuvasin vielä useita satoja kuvia seuraavana päivänä. Sony pelotteli ekoilla A-sarjalaisillaan kaikki olemattomalla akkuteknologiallaan niin, että tämä on jäänyt ihmisten mieleen. Toisaalta käyttämieni Fujien akutkaan ei mitään ihmeidentekijöitä olleet. Nikonin Z on edellisistä jo valovuoden päässä. Perustotuus kuitenkin on, että digikamera tarvitsee virtaa ihan kaikkeen. Siksi virtanen kuluukin nopeammin.
Tarkoitin kyllä montako rullaa kun F6 ilmeisen vahingossa kirjoitit. (F6 todella saattaa olla parempi virrankestoltaan kuin F100. Tai riippuu F100:n paristotyypeistäkin. Lithium AA on aika hyvä valinta.) Oma kokemukseni Z6:sta D810:n rinnalla kertoo kyllä merkittävästi heikommasta akunkestosta. Joutuu lataamaan ahkerasti, kun D810 on nimenomaan mainitsemasi ihmeidentekijä jolla pärjäisi erämaassakin pitkään. 24-70/4S ja Z6 on kivan kevyt kamera ja lähitarkennusetäisyys on AF-S 24-120/4 VR:ää parempi. 24-120/4 Lyhin tarkennusetäisyys 0,45 m (koko zoomausalueella) Suurin kuvaussuhde 0,24-kertainen 24-70/4S Lyhin tarkennusetäisyys 0,3 m polttotasolta kaikissa zoomausasennoissa Maximum Reproduction Ratio 0.3x D810:ä tämä Z ei korvaa. Esimerkiksi 150/2,8 makrolla kuvaan mieluusti tukevalla rungolla. Painavat objektiivit vaatii luonnollisesti kokoa ja tasapainoa rungolta. Ja kuka FTZ adapteristakaan viehättyisi. Sama se on muillakin merkeillä SLR objektiivien sovituksissa, tulee pituutta ja etupainoisuutta.
Ei ole, se vaan näyttää siltä. Olkia kasvimaan katteena on kyllä melkoinen testi. f/8. F=70mm Täytyy laittaa muitakin esimerkkejä joskus. Melko mahdoton tehtävä jokaiselle kakkulalle olla kerma kaikissa etäisyyksissä ja tekstuureissa ja eri aukoilla. Tässä koko ruutu samasta. Nikon Z6 Z7 häiriöitä, pulmia, vinkkejä ed- Poimin vielä f/4 esimerkin samasta aiheesta:
Nikon julkaisi pari uutta Nikkoria eli 50mm f/1.2 S ja 14-24mm f/2.8 S. Dpreview mukaan hinnat 2100$ ja 2400$. Dpreview: Nikon 14-24mm F2.8 S and 50mm F1.2 S for Z-mount unveiled
Nyt alkaa Nikonin Z-lyyti kirjoittamaan! Jos itsellänikin käytössä oleva Z24-70 f/2.8 S antaa luvan ennustaa, tuolla on jälleen kaksi uutta benchmarkkia Nikonin opiskoissa. Isohan se IIta..eikun 50 mm on, mutta niin on muillakin. Ja kallita ovat. 14-24 taas yllättää koollaan. Hyvä niin. Molemmat haluttaisi hankkia vaikka niiden ilmestyttyä, mutta just nyt ei satu olemaan ironaista rahaa. Katotaan sitten ensi viikolla Ja kunhan Z6 S ja Z7 S tulevat markkinoille, rauhoittuu varmaan pahin meteli ainakin jonkun asian puuttumisesta.
Millä asetuksilla porukka kuvaa Z6/Z7 luontokuvia? Eli lähinnä linnut ja eläimet? Tämä on nyt täysin amatöörin kommentti tai osaamattomuutta tuntuu että huti osumia eli tarkennus jossain muualla kuin pitäisi tulee aika reippaasti. Ruvennut jo miettimään sitäkin vaihtoehtoa että tuon Z6 kitin vaihtaisi D500 kun nykyään kuvaamisen kohteet ovat 95% luonto ja koirat.
En kuvaa lintuja enkä villejä eläimiä ainakaan läheltä pääkohteena. Liian vaikeaakin. Mitä objektiiveja sulla on? Onko laukaisun prioriteetti painalluksessa vai tarkennuksessa? Custom settings menu a1 a2 Oletko kokeillut AUTO-Area ja AFC sekä eläinten tunnistus a4 Kuka selostaisi mikä a3 on? a6 a9 aika outoja kanssa... Miten on Suolakala a7:n kanssa eli af-napin käyttö. Ja kohteen seuranta? Subject tracking. Online käyttöohje löytyy myös suomeksi. Hienosti toimii hakusanat. Focus Tiedä häntä onko helpompaa opetella tätä vaikeaa peilikameran kanssa. Mutta varmasti D500 on yksi mitä valmiimmista tuotteista kehityksen huipulla. Peilittömät lähtee kipuamaan juurelta ja meillä lie aivan käsittämättömiä mahdollisuuksia kymmenen vuoden päästä jotka myös muuttavat valokuvauksen luonnetta enemmän jälkeenpäin tapahtuvaan valintaan tallennetusta. Olisi mekaaninen suljinkin jäänyt jo turhaksi.
a3: Uudelleen tarkentumisen herkkyys. Jos kohde katoaa ruudulta, niin miten herkästi rupeaa tarkentamaan uudestaan. a6: Kun siirrät tarkennuspisteen oikealle ja sitten käännät kameran pystyasentoon, niin se tarkennuspiste siirtyy ylhäältä oikealle. Jos toiminto ei ole päällä, niin piste ei kameran kääntyessä siirry mihinkään. a9: Tarkennuspisteen voi viedä laidalta suoraan vastakkaiselle laidalle. Eli jos siirrät oikealle riittävästi, niin se tulee lopulta vasemmalta. Vasemmassa alalaidassa on (?), josta saa yleensä selityksen toiminnolle.
Kas vain, sisäänrakennettu käyttöopas! Kosketusnäytöllä sain toimimaan. Kummasti sitä ei ole käyttänyt kosketusnäyttöä menussa koska ei ole ennen ollutkaan. Pitänee opetella tavaksi. Kiitos muutenkin.
Puuttuu peilittömän objektiiveja. Edullisia varsinkin. E to Z sovite toki olisi 250€ tai jotain.. Puuttuu myös päivitys jolla mekaanisella adapterilla saisi menusta valitun polttovälin ja valovoiman myös exifeihin. Tai puuttuu jonkun chippitaitajan keksintö ohjelmoitavasta sovitteesta jolla runko tunnistaisi itse objektiivin. "Manual focus heaven" ... mutta eipä ihan nykyisellään.
Viimeisimmät päivitykset Z kameroihin. Nikon Z6 päivitys 3.12: Nikon | Download center | Z 6 :n laiteohjelma Nikon Z7 päivitys 3.12: Nikon | Download center | Z 7 :n laiteohjelma Nikon Z5 päivitys 1.01: Nikon | Download center | Z 5 :n laiteohjelma Nikon Z50 päivitys 2.02: Nikon | Download center | Z 50 :n laiteohjelma Mielenkiintoista nähdä, kun uudet Z kamerat julkaistaan että mikä on päivityksien linjaus vanhempiin malleihin. Tuodaanko mahdollisesti niissä Z6II/Z7II olevia parannuksia vanhempiin malleihin.
Photographylife sivulle oli tullut Nikon Z5 asetuksista juttua, joita he suosittelevat. Nuo on kuitenkin aika puhtaasti makuasioita, että mitkä asetukset on itsekullekin parhaat. Esimerkiksi itsellä on etsimen ja takanäytön valinta on manuaalinen ja pikanäppäimet Fn1/Fn2 on ihan eri asioihin säädetty mitä tuossa jutussa. Kuitenkin noista suosituksista saa hiukan suuntaa tuon kameran säätämiseen. Jos on vasta hankkinut kameran, niin noista jutuista voi olla apua. Recommended Nikon Z5 Settings Recommended Nikon Z6 Settings Recommended Nikon Z7 Settings Recommended Nikon Z50 Settings
Nikon julkisti Z6 II ja Z7 II ja kyseessä on kevyt päivitys. Expeed prosessoreita on nyt kaksi entisen yhden sijaan ja muistikortti paikkoja on nyt kaksi (CFexpress ja SD). Tarkennuksen luvataan parantuneen sekä suorityskyky hämärässä. Myöhemmin päivityksellä tulee parannus videoon (4k 60p). Etsin näyttäisi olevan sama mitä ennen ja ulkoisesti aika samanlainen mitä edellinen malli. Hinnat on Z6 II 1999 dollaria (2299 euroa) ja Z7 II 2999 dollaria (3499 euroa). Ei missään tapauksessa ollut Canon R6 ja R7 tapainen julkaisu, mutta toisaalta eipä sellaista odottanut.. Nikon Z6 II initial review Nikon Z7 II initial review
Millainen pitäisi olla? Samanlainen kuin peilinikoneissa? Kahva vain highres-malliin. Ehkä rajoitus ennakoi D6-genren Zetaa. ed. Jaa ha, siis kumpaankin. Erehdyin koska Dpreview listasi vain toiseen tämän lauseen: Compatible with new MB-N11 battery grip with vertical controls